Soru Lgs Sınava Hangi Dersten Başlanmalı ?

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Öncelikle kusura bakmayın geç cevap veriyorum malum yarın sınav var ve ben de son tekrar yapmak istedim. :)

sözelde önce sevdiğin dersten başla mesela ilk din den başlamak istiyorsun dini yap sonra kesinlikle türkçeyi yap çünkü türkçeyi sona bırakırsan zaman yetmez buda çok büyük puan kaybına sebep olur ama sen diyorsan illaki sona bırakacam o zaman çok iyi zaman planı yapman gerekir sözelde bir soru için 90 saniyen var ama ben türkçeyi sona bırakmamanı öneririm unutma 1 türkçe sorusu = 4 inklap sorusuna eşittir yani 10 din+ 10 inkılap+ 10 ingilizce = 7 türkçe sorusuna eşittir
Haklısın ama din gibi derslerde çok vakit kaybetmeyeceğimi düşündüğüm için böyle bir plan yaptım. Eğer bir soruya çok fazla takılmaya başlarsam dediğin gibi türkçeye vakit kalmayabilir Ben de direkt türkçeye geçerim.

4 sene önce bizde
Önce Türkçe çözüp çıktık sonra tarih çözüp çıktık
Galiba diğer günde matematik çözüp çıktık ondan sonra fen çözüp çıkmıştık
sistem değişti mi?
Anlattığınız ile şuan ki sistem çok farklı. :D

Yapamadıkların sorulara boş zaman kaybetme hepsinin netleri aynı sonuçta. Bir soru için maksimum 3 dk nı ayır.Zor soruları sona bırak. Asla sallamasyon yapma. Benim inkilabım iyi olduğu için İnkılap-Din-İngilizce-Türkçe şeklinde yapmıştım.Sayısalda Fen Bilimlerine ağırlık verdim son 20 dakika mı matematiğe kullandım.
Senin sayısalın iyiyse Feni ve matematiği öncelik alarak kendi sıralamanı oluşturabilirsin
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Zaten bilmediğim soru olursa sallamam çünkü bildiğim kadarıyla 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Boş yere doğrularımın gitmesine gerek yok.

Bence ilk önce İnkılap, Din Kültürü, İngilizce ve Fen Bilimleri derslerinden başlayın. Ardından da Türkçe ve Matematik testlerini yaparsınız.

Sırası ise şu şekilde;

Din Kültürü>İngilizce>İnkılap>Fen Bilimleri>Türkçe>Matematik

Soruları dikkatli okuyun ve bilmediklerinizi boş bırakın, ya da hangisi yüksek olasılıklı ise onu seçin, vakti düzgün değerlendirin. Sadece bir ders üzerine yoğunlaşıp diğer derslere geç kalmayın.

Başarılar...
Bildiğim kadarıyla dediğiniz olmuyor. Önce sözeli yapıp daha sonra sayısala geçiyoruz yani feni öne alamam.
Bu arada teşekkür ederim. :)

ben sözelde başlangıçtan sona doğru gidiyorum
sayısalda fenden başlıyorum
Ben de sayısalda fenden başlayacağım ve muhtemelen ona yoğunlaşacağım yani matematikle pek uğraşmam.