Soru Lgs Sınava Hangi Dersten Başlanmalı ?

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Biliyorsunuz yarın LGS var ben de sınava gireceğim. Sınava hangi konudan başlayacağımı tam netleştiremedim ve size sormak istiyorum. Aklımda şöyle bir sıralama var: Sözelde önce din dersinden başlayıp daha sonra inkılaba geçip ondan sonra ingilizceye geçip en son da türkçeye geçeyim. Sayısalda direkt olarak fene odaklanıp 20 dakika falan matematiğe ayırayım. Matematiğim berbat olduğu için maksimum 5 soru falan çözerim.

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Sen kendin karar vereceksin burada kimse bir şey diyemez. Sözelciysen sözel dersleri sayısalcıysan sayısal derslerini.

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Eğer sözel derslerin iyiyse ilk önce sözel derslerden başla yada sayısal derslerin iyiyse sayısal derslerden başla

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Eğer sözel derslerin iyiyse ilk önce sözel derslerden başla yada sayısal derslerin iyiyse sayısal derslerden başla
Öyle bir şey mümkün değil diye biliyorum. Önce sözel kitapçığı verilip daha sonra sayısal kitapçığı verilmiyor mu ? Yani önce sayısalı seçme gibi hakkımız var mı ? Ben sözelciyim bu arada, bilgi amaçlı soruyorum sadece.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Ben sınava girdiğimde sıralı yapmıştım sözeli. Sayısalda ise fenden başladım ama başta fen mi vardı mat mı hatırlamadığımdan sıralı mı ters mi bir şey diyemiyorum o konuda.

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Bana göre, ben tarih dersini sevmem seni bilemem hangisi kolay geliyorsa ondan başla.
Ben tam tersine tarihe meraklı bir insanım, herhangi bir konuyla ilgili ders görmesekte araştırıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sınava girdiğimde sıralı yapmıştım sözeli. Sayısalda ise fenden başladım ama başta fen mi vardı mat mı hatırlamadığımdan sıralı mı ters mi bir şey diyemiyorum o konuda.
Türkçeye çok vakit ayırıp diğer derslere yetişemem diye korkuyorum yoksa cevapların karışmaması için bence de sıralı gitmek daha iyi.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Sınav kitapçığına baktım ilk önce mat. varmış. Yani sözeli sırayla sayısalı ters şekilde yapmışım. Gayet rahattı benim için.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Biliyorsunuz yarın LGS var ben de sınava gireceğim. Sınava hangi konudan başlayacağımı tam netleştiremedim ve size sormak istiyorum. Aklımda şöyle bir sıralama var: Sözelde önce din dersinden başlayıp daha sonra inkılaba geçip ondan sonra ingilizceye geçip en son da türkçeye geçeyim. Sayısalda direkt olarak fene odaklanıp 20 dakika falan matematiğe ayırayım. Matematiğim berbat olduğu için maksimum 5 soru falan çözerim.
Bence kolaydan zora doğru git.

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Bence kolaydan zora doğru git.
Peki benim sıralamam nasıl ?

Sözel'de en iyi dersiniz hangisi ise ondan başlayın. (Örnek: Din kültürü)
Sayısal'dan ise mutlaka fenden başlanmalı. Matematik'den başlarsak daha baştan umudumuz düşebilir.
Sayısal'da matematiğe bakmadan direk fen'den başlayın.
Sözelde hepsinde iyiyim yani düşük hiçbir notum yok. Türkçe de uzun paragraflar süre kaybı yaşatır diye en kolaydan sıralama yapayım dedim. Sayısalda zaten matematiğim berbat olduğu için direkt fene odaklanacağım, matematikten 5 doğru yapsam yeter.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Ben Sözel sınavda İngilizce'den başlayıp Türkçe'ye kadarki tüm soruları çözdüm.
Sayısal da ilk kolay sorular matematik olsun Fen olsun farketmeksizin yaptım.(kitapçık kontrolü esnsında aklımın bir köşeşine yazdım.Sımav başladığında yaptım.)Sonra Fene başladım.Sonra matematiğe geçtim.
Sözel bölüm fulldu.
Sayısal da fenden 1-2 yanlış varken Matematikte temin gerisinde kalmıştım.
Yani sözelde yaptığım soru çözüm sırası tam manasıyla benim sözelde zamanımı arttırdı ve soruları daha az stresle çözmemi sağladı.
Sayısalda eğer fenden daha hızlı matematiğe geçse idim.Sayısal soru çözüm sıram da başarılı olacaktı.

XTheSmellOfDeathX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Yani sözelde yaptığım soru çözüm sırası tam manasıyla benim sözelde zamanımı arttırdı ve soruları daha az stresle çözmemi sağladı.
Dediğin gibi ben de bu olay için sıralama yapmak istiyorum. 5 dakika süre ve 1 dersim kalırsa eğer stresli bir şekilde hızlı hızlı çözüp basit yanlışlar yapmamak istiyorum.

Benzer durumdayız. :D
Benim de sözel iyi fakat sayısalım gg. Mat özellikle. : /
Benim sayısalda fenim iyi aslında yani fenin pek sayısal sayılmayan konularında çok az yanlışım çıkıyor ama dediğin gibi matematik berbat.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
sözelde önce sevdiğin dersten başla mesela ilk din den başlamak istiyorsun dini yap sonra kesinlikle türkçeyi yap çünkü türkçeyi sona bırakırsan zaman yetmez buda çok büyük puan kaybına sebep olur ama sen diyorsan illaki sona bırakacam o zaman çok iyi zaman planı yapman gerekir sözelde bir soru için 90 saniyen var ama ben türkçeyi sona bırakmamanı öneririm unutma 1 türkçe sorusu = 4 inklap sorusuna eşittir yani 10 din+ 10 inkılap+ 10 ingilizce = 7 türkçe sorusuna eşittir

Melker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
129
Yapamadıkların sorulara boş zaman kaybetme hepsinin netleri aynı sonuçta. Bir soru için maksimum 3 dk nı ayır.Zor soruları sona bırak. Asla sallamasyon yapma. Benim inkilabım iyi olduğu için İnkılap-Din-İngilizce-Türkçe şeklinde yapmıştım.Sayısalda Fen Bilimlerine ağırlık verdim son 20 dakika mı matematiğe kullandım.
Senin sayısalın iyiyse Feni ve matematiği öncelik alarak kendi sıralamanı oluşturabilirsin

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Bence ilk önce İnkılap, Din Kültürü, İngilizce ve Fen Bilimleri derslerinden başlayın. Ardından da Türkçe ve Matematik testlerini yaparsınız.

Sırası ise şu şekilde;

Din Kültürü>İngilizce>İnkılap>Fen Bilimleri>Türkçe>Matematik

Soruları dikkatli okuyun ve bilmediklerinizi boş bırakın, ya da hangisi yüksek olasılıklı ise onu seçin, vakti düzgün değerlendirin. Sadece bir ders üzerine yoğunlaşıp diğer derslere geç kalmayın.

Başarılar...