LG X110 Wireles Problemi

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhaba.
Şu telekomun bi ara dağıttığı LG X110 Minibook var. Bunun recovery si bozuldu. İşletim sistemini falan Recovery CD sinden kurduk. Bütün Driverlerını LG'nin sitesinden en son sürümlerini kurduk. Yalnız Kablosuz bağlantı kuramıyoruz. Bulunduğumuz yerde 3 Kablosuz Modem var. Sadece birisine bağlanıyor. Diğer modemlere bağlanmıyor. Sebebi ne olabilir.
* Modemlerde ve şifrelerde problem yok. Çünkü başka bir Dell marka laptop ile rahatça bağlanabiliyoruz.
* Normalde Recovery ile kurulan işletim sistemi Home Edition du. Biz XP Professional kurduk, yine değişen birşey olmadı.

Reaksiyon puanı
189
Wireless kartının kendi yazılımı varsa onu kurun. Bazen fark edebiliyor...

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Realtekti, onuda kurduk yine olmadı :(

Reaksiyon puanı
189
Bağlantıyı kendi yazılımı üzerinden mi yoksa windows üzerinden mi sağlıyorsunuz?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kablosuz ağ şifreleme sistemleri ile alakalı olabilir, 3 modemin de şifre sistemi aynı mı? Biliyor musunuz? Birini çözüyor diğerlerini çözemiyorsa, muhtemelen kablosuz bağlantı için şifreleme türünü yanlış seçmiş olabilirsiniz. Şifre girdiğiniz alanın yanında wep, wpa, wpa2 seçenekler olmalı, buradan doğru olanı seçin, bilmiyorsanız hepsini tek tek deneyin.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kablosuz ağ şifreleme sistemleri ile alakalı olabilir, 3 modemin de şifre sistemi aynı mı? Biliyor musunuz? Birini çözüyor diğerlerini çözemiyorsa, muhtemelen kablosuz bağlantı için şifreleme türünü yanlış seçmiş olabilirsiniz. Şifre girdiğiniz alanın yanında wep, wpa, wpa2 seçenekler olmalı, buradan doğru olanı seçin, bilmiyorsanız hepsini tek tek deneyin.
Diyelimki bağlanacağımız Modemin şifrelemesi WEP yada WPA2 , bilgisayardan nasıl ayarlayacağız uygun olanını?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Mac adresi filitrelemesi olabilir kontrol etmenizde fayda var.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bilgisayar Ağ Adresi atayamıyormuş. IP alamıyor bağlanamadığı modemlerden bilgisayar

Reaksiyon puanı
189
Bağlanamıyorsa IP zaten alamaz. Bağlanıp da IP alamıyorsa modemin DHCP pool'unda sorun olabilir. El ile IP vermeyi deneyebilirsiniz...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Diyelimki bağlanacağımız Modemin şifrelemesi WEP yada WPA2 , bilgisayardan nasıl ayarlayacağız uygun olanını?

Xp Pro kurduk demişsiniz en son, Xp'yi unuttum ben hocam, hatırlamıyorum :D

Bağlanmak istediğiniz modemi seçerek, normal kullanıcı şifresi girilen bölümdeydi sanırım, WEP, WPA gibi seçenekler vardı. Aynı yerde bide DHCP bölümü vardı onunda etkin olması gerek. Bir araştırayım yine de..

Reaksiyon puanı
189
Bunu nasıl yapıyoruz?

Ezbere söyleyemiyeceğim ekranı görmem gerekir zira windows xp'nin ekranlarını unuttum fakat mantık olarak şöyledir:

Ağ bağlatı arayüzlerinin olduğu kısma girilir, kullanılan bağlantı arayüzünün özelliklerine girilip TCP/IP ayarları açılır ve otomatik ayardan el ile ayara çekilip modem ile aynı havuza dahil olacak şekilde IP verilir. Biraz fazla teknik anlattım ama temel mantık budur...