LG Optimus L9(P760) Root Atma

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Herkese merhaba. Bu yazımda LG Optimus L9(P760)'a Root nasıl atılır antalacağım. Öncelikle şunu diyim eğer Bootloader kilidini kaldırırsanız cihaz garanti dışı kalır ve geri dönüşü yoktur. İşlem sırasında oluşacak sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmem. Baştan diyim. Evet anlatıma geçelim.

1-) Bu Bootloader açmak ve Recovery yüklemek için gerekli http://www.multiupload.nl/R0UZ9TM5CY
2-) Bu dosyada cihazı Rootlamak için gerekli http://www.multiupload.nl/NINL0HQMF1
3-) Bu Fastboot ekranında sorun yaşamamak için gerekli http://www.multiupload.nl/LOJV80SF1X

Öncelikle işi sağlama alalım ve Fastboot ekranında sorun yaşamamk için Driver'ları yükleyelim. Üstteki (3. Link) linkteki dosyayı indirin. Bir yere çıkartın. Telefon Fastboot ekranında ve kablo takılıyken bilgisayarınızdan aygıt yöneticisine gidin ünlem işaretli olan Android 1.0 yazılı yere sağ tıklayıp sürücü güncelleştir diyip bilgisayarımda ara diyin ve biraz önce indirdiğiniz klasörü gösterin. İşlemi doğru yaparsanız sıkıntı olmayacaktır.

2. Linkteki dosyayı indirin ve olduğu gibi hafiza kartına atın.

1. Linkteki rarı c:\ ye çıkarın c:\unlockl9 olarak. c:\unlockl9\unlockl9 gibi olmasın. Sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayın LG yazılımı seçili olsun. Klasördeki Flash_Bootloader.bat'ı çalıştırın telefonunuz siyah ekran üzerine beyaz yazılı olarak açılacak. Bootloader kilidi açmak isteyip istemediğinizi soracak. Bootloader kilidini açmak için ses açma tuşuna basın. Farklı bir ekran gelecek ve Bootloader kilidi açılmış olacak. Telefona dokunmayın bu şekilde kalsın. Şimdi sırada CWM Touchrecovery kurmada.

1. Linkteki klasörün için
Flash_Recovery.bat'a çift tıklıyoruz. CMD işlemi bittiğinde dokunmatik CWM Recovery kurulmuş olacak. (Komut satırında sayılar falan belirecek) Son olarak kabloyu sökün, pili çıkarın yada 10 sn Power'a basılı tutun telefon kapansın. Telefonu açın açtıktan sonra 1. Linkteki klasörün içinde Reboot2Recovery.bat dosyasını çalıştırın ya da telefon kapalıyken ses kısma + home tuşu (ortadaki düğme) + power tuşuna basılı tutun. CVW Recovery'e geçin. Şimdi Recovery'den hafıza kartına attığınız UPDATE-SuperSU-v1.25.zip dosyasını yüklediğimizde root işlemi gerçekleşmiş olacak. Recovery'e geçtiğimizde Install Zip From Sdcard diyoruz. Sonra Choose Zip From External Sdcard diyoruz. UPDATE-SuperSU-v1.25.zip dosyasını buluyoruz Yes diyoruz. Yükleme birkaç saniye sürecek. Sonra geri geri diyip Reboot System diyoruz. Telefon yeniden başlayacak. Hayırlı olsun. Artık telefonunuz Rootlandı.

keremalp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar.büyük bir hevesle işe giriştim ama linkler engellenmiş.tekrar yükleyebilirmisiniz.
teşekkürler.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Linkleri kontrol ettim. Sorun yok sağlamlar.

keremalp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamdır en alttaki linklerden hallettim.teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

beceremedim yardımcı olurmusun.

Flash_Bootloader.bat'ı çalıştırın telefonunuz siyah ekran üzerine beyaz yazılı olarak açılacak. Bootloader kilidi açmak isteyip istemediğinizi soracak

bu kısım olmuyor telefon kapanıyor tekrar normal şekilde açılıyor.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
tamamdır en alttaki linklerden hallettim.teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

beceremedim yardımcı olurmusun.

Flash_Bootloader.bat'ı çalıştırın telefonunuz siyah ekran üzerine beyaz yazılı olarak açılacak. Bootloader kilidi açmak isteyip istemediğinizi soracak

bu kısım olmuyor telefon kapanıyor tekrar normal şekilde açılıyor.
Gösterdiğim driver'ları kurmuş olman gerek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş eline sağlık rotladım da teli artık pc görmüyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Virüs diyor indiremiyorum programları , virüs deil demi
:lol: