LG Nexus 5 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=279733]goodtornado[/MENTION] abimin nexus 5 i 312k . ekran ips ama neden telefonu eğince köşelerden bakınca ekran beyazımsı renge dönüşüyo. bu sorun sendede var mıydı. sonuçta ips ekran . neden böle sorunlar oluyo anlamadım.

Boyle bir sorunla karsilasmadim. Kullandigim nexus 5 ekrani hatasizdi. Simdi motorola moto g kullaniyorum. Bu da ips ekran. Bunda da oyle bir sorun yok.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
[MENTION=279733]goodtornado[/MENTION]

Merhaba.Babama telefon alıcaz.Önce hepsiburada'dan Note 2 siparişi verdik.Sonra telefon modellerine bi göz gezdirdim ve Nexus 5'in aynı fiyatta olduğunu gördüm.Hemen Note 2 siparişini iptal edip Nexus 5 ile değiştirdim.Yarın gelir heralde kargo.

Donanım olarak Nexus 5 çok daha üstün ancak Note 2 ile kıyaslandığı zaman birçok Samsung'a özel özelliştirmeden yoksun.En büyük soru işaretide bataryasının donanımına göre çok düşük kapasitede olması.Babam öyle oyun, film, müzik falan asla uğraşmaz.Telefonda yapacağı tek iş internete girmek ve ara sıra navigasyonu kullanmak.Kırk yılda birde fotoğraf çeker.Bu batarya ile bu kullanımda şarj süresi yeterli olur mu ? Ve sizin Nexus 5 hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Bi şikayetiniz varmıydı ?

Siparişi hemen çabucak değiştirdim ama babam Note 2'yi çok istiyordu."Bana güven" dedim.Şimdi bi sıkıntı çıkarsa itibarımız zedelenicek :d Gerekirse kutuyu açmadan geri gönderir Note 2 ile değişim isteyebilirim.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=279733]goodtornado[/MENTION]

Merhaba.Babama telefon alıcaz.Önce hepsiburada'dan Note 2 siparişi verdik.Sonra telefon modellerine bi göz gezdirdim ve Nexus 5'in aynı fiyatta olduğunu gördüm.Hemen Note 2 siparişini iptal edip Nexus 5 ile değiştirdim.Yarın gelir heralde kargo.

Donanım olarak Nexus 5 çok daha üstün ancak Note 2 ile kıyaslandığı zaman birçok Samsung'a özel özelliştirmeden yoksun.En büyük soru işaretide bataryasının donanımına göre çok düşük kapasitede olması.Babam öyle oyun, film, müzik falan asla uğraşmaz.Telefonda yapacağı tek iş internete girmek ve ara sıra navigasyonu kullanmak.Kırk yılda birde fotoğraf çeker.Bu batarya ile bu kullanımda şarj süresi yeterli olur mu ? Ve sizin Nexus 5 hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Bi şikayetiniz varmıydı ?

Siparişi hemen çabucak değiştirdim ama babam Note 2'yi çok istiyordu."Bana güven" dedim.Şimdi bi sıkıntı çıkarsa itibarımız zedelenicek :d Gerekirse kutuyu açmadan geri gönderir Note 2 ile değişim isteyebilirim.

Abi ben ses seviyesini az bulmustum. İki hoperlor deligi var ama mono.sadece bir tanesinden ses cikiyor. Telefonda bir problem var deyip konuyu arastirdigimda baska kullanicilarin da ayni problemi dile getirdiklerini gordum. Meger nexus 5 mono ses cikisina sahipmis. Donanim kalitesi mukemmel. Telefonun arka kapagi kadifemsi bir yapida. Kamera kalitesi basarili. Ham android olmasi telefonun cok seri calismasini sagliyor. Pil konusu ve ses kalitesi disinda Note 2 yi aratmaz bu telefon. Samsung note 2 nin pil suresi daha iyi. Pil suresini daha da artirmak icin ayarlardan calisma zamanini dalvikden arta degistirirsen pil suresi daha da artar. Art'in bir artisi da telefon bekleme sirasinda yuzde 0 a yakin pil harciyor olmasi. Program uyumlulugu bakimindan art cok eksiksiz bir calisma zamani. Ses seviyesi galaxy s3 e gore dusuk. Buna ragmen ses seviyesi optimum duzeyde. Asagida gsm arenanin yapmis oldugu pil testini bulabilirsin. Note 2 nin pil suresi daha iyi. Note 2 de dalvikin olmadigini hatirlatmaliyim.

Nexus 5:

http://blog.gsmarena.com/nexus-5-grinds-through-our-battery-test-routine/

Note 2:

http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-note-ii-battery-life-test-is-complete-here-are-the-results/

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Abi ben ses seviyesini az bulmustum. İki hoperlor deligi var ama mono.sadece bir tanesinden ses cikiyor. Telefonda bir problem var deyip konuyu arastirdigimda baska kullanicilarin da ayni problemi dile getirdiklerini gordum. Meger nexus 5 mono ses cikisina sahipmis. Donanim kalitesi mukemmel. Telefonun arka kapagi kadifemsi bir yapida. Kamera kalitesi basarili. Ham android olmasi telefonun cok seri calismasini sagliyor. Pil konusu ve ses kalitesi disinda Note 2 yi aratmaz bu telefon. Samsung note 2 nin pil suresi daha iyi. Pil suresini daha da artirmak icin ayarlardan calisma zamanini dalvikden arta degistirirsen pil suresi daha da artar. Art'in bir artisi da telefon bekleme sirasinda yuzde 0 a yakin pil harciyor olmasi. Program uyumlulugu bakimindan art cok eksiksiz bir calisma zamani. Ses seviyesi galaxy s3 e gore dusuk. Buna ragmen ses seviyesi optimum duzeyde. Asagida gsm arenanin yapmis oldugu pil testini bulabilirsin. Note 2 nin pil suresi daha iyi. Note 2 de dalvikin olmadigini hatirlatmaliyim.

Nexus 5:

http://blog.gsmarena.com/nexus-5-grinds-through-our-battery-test-routine/

Note 2:

http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-note-ii-battery-life-test-is-complete-here-are-the-results/

Teşekkürler öncelikle.

Dalvik ve art nedir ? Farkları nelerdir ? Değiştirince telefonda ne değişiyor ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler öncelikle.

Dalvik ve art nedir ? Farkları nelerdir ? Değiştirince telefonda ne değişiyor ?

Android kitkat isletim sisteminden onceki versiyonlarda sadece dalvik vardi. Kitkat ile gelen yeninbir calisma zamani. Degisen ise art pil suresini, performansi artiriyor. Dalvike gore bir cok artisi mevcut. İlk ciktiginda uygulamalar konusunda uyum sorunu vardi. Yani uygulamalarin art calisma zamanina gore uyumlu hale gelmesi gerekiyordu. Simdi artin bu uyumluluk sorunu kalmadi. Butun uygulamalar calisiyor. Art calisma zamanini secince telefon kapanip acilacak. Acilista tum uygulamalar arta uyumlu hale getirilecek.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION]

Nexus 5 ile babanız asla bir kasma takılma yaşayacağını sanmıyorum bu yönden babanız çok rahat edicektir. Note 2 nin en büyük artısı büyük ekran ve s peni babanız bunları çok mu kullanır? Yani oyun felan oynamayacak film de izlemez fakat s pen gerçekten işine yarayacaksa alsın derim biraz daha bekleyebilirseniz g pro 2 çıkacak onada bakın derim tabi zamanınız varsa.
Öte yandan note2 kullanan bir arkadaşım allah belasını versin diyodu aldığıma pişman oldum dedi ve benim gibi 5S almaya karar verdi. S pen bi süre boyunca çok ilgi çekici iyi gelebilir ama bi süre sonra pek kullanılacağını sanmıyorum :)

Edit: Samsung dan olabildiğince uzak duralım :)

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abimin Nexus 5 inde olan ve Bir çok kullanıcıda olan Beyazlanma sorununu videoya almak istedim. telefon 312k ama bazı 312 k serilerinde yokmuş bu sorun. yinede bilgilendirmek istedim sizleri.

[video=youtube;tU4cxBAQdyQ]http://www.youtube.com/watch?v=tU4cxBAQdyQ[/video]

Nexus 5 Kamera Performansı.

wMLjkk.jpg

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
312 K ne oluyor ?

Bu olay gerçekten sinir bozucu.Genelde çin malı dandik telefonlarda, Sony ekranlarında ve yine çin malı monitörlerde görülen bir olay bu.Tamamen panelin üretim tekniğinden ve dandikliğinden kaynaklanıyor.Super Amoled ekranlara nerden bakarsanız bakın asla böyle bir görüntüyle karşılaşmazsınız.Nexus 5 siparişim çoktan kargoya verildi bile.İnşallah benimkinde böyle bir sıkıntı çıkmaz.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] 312k Üretimin hangi ayda yapıldığını gösteriyor 2013: 3 Aralık ayıda :12 bu serilerin bazılarında sorun var bazılarında olmuyor inşallah sende bu sorun olmaz.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Şaka gibi.Nexus 5'i 1400 liraya hepsiburadadan dün sipariş vermiştim.Kargo yarın elime ulaşıcak.Ancak şimdi hepsiburada.com da gezerken gizli bi indirimi gördüm.LG G2 16gb 1600 lira normal fiyatı.Ana sayfada reklamı var."Büyük indirim kaçırmayın" diye altında da 1600 lira yazıyor.Onun altında da "*" işaretiyle belirtilmiş "ekstra indirimi görmek için sepetinize ekleyin" yazıyor.LG G2'yi sepete ekledim.Birde baktım 150 lira indirim veriyor.Telefon 1450 liraya düşüyor sepette.Olacak iş değil.Yarın nexus 5 elime geçince kutusunu açmadan geri gönderip LG G2 ile değiştirsem mi ? Ne dersiniz ? 1450 lira çok iyi fiyat.50 lira daha verip 5,2" ekran, 3000mah batarya ve bir sürü özelliştirilmiş yazılımlarla çok daha iyi bir akıllı telefon almak daha iyi değil mi ?

Acaba ne zamana kadar devam edicek bu indirim.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şaka gibi.Nexus 5'i 1400 liraya hepsiburadadan dün sipariş vermiştim.Kargo yarın elime ulaşıcak.Ancak şimdi hepsiburada.com da gezerken gizli bi indirimi gördüm.LG G2 16gb 1600 lira normal fiyatı.Ana sayfada reklamı var."Büyük indirim kaçırmayın" diye altında da 1600 lira yazıyor.Onun altında da "*" işaretiyle belirtilmiş "ekstra indirimi görmek için sepetinize ekleyin" yazıyor.LG G2'yi sepete ekledim.Birde baktım 150 lira indirim veriyor.Telefon 1450 liraya düşüyor sepette.Olacak iş değil.Yarın nexus 5 elime geçince kutusunu açmadan geri gönderip LG G2 ile değiştirsem mi ? Ne dersiniz ? 1450 lira çok iyi fiyat.50 lira daha verip 5,2" ekran, 3000mah batarya ve bir sürü özelliştirilmiş yazılımlarla çok daha iyi bir akıllı telefon almak daha iyi değil mi ?

İndirim ne kadara kadar sürer bilmem ama G2 almanızı tavsiye ederim :) Her yönüyle Nexus 5 den daha iyi bence. Güncellemeyi dert etmeyin 4.4 verileceği açıklandı 5.0 verilirmi bilinmez ama verir bence çünki G2 den daha iyi kaç cihaz olacakki G3 G pro 2 G flex felan gidipte 3 cihaza verip diğerlerini kesmez diye düşünüyorum. Varsayalımki vermedi cihaz zaten oldukça stabil. Pil konusundada Nexus 5 in önünde :) daha fazla zaman kaybetmeyin hemen G2 siparişi verin :)

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Bencede hemen geri yolla g2 al. n5 1400 değmez gerçekten. g2 ye bide cm11 yükledinmi tamamdır.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION]

Nexus5 i gönderip LG G2 siparişi verdiniz mi?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
@El Padrino

Nexus5 i gönderip LG G2 siparişi verdiniz mi?

Yok henüz elime ulaşmadı kargo.Bugün gelir heralde.Hepsiburadayı aradım durumu anlattım."İade olarak geri gönderin 7 iş günü içersinde de kartınıza iade ücreti geri yatırılır.Sonra siparişinizi verirsiniz" dedi."Peki G2'nin indirimi ne kadar sürer" dedim."Bilgisi olmadığını her an değişebileceğini" söyledi.İndiriminde 7 gün kalacağını hiç sanmıyorum.Ayrıca iade ödemeleri için 7 iş günü derler hep ama daha da uzuayabilir bu işler.Zaten araya haftasonuda giriyor.Yani G2'yi indirimli fiyata alabilmem yalan oldu.Nexus 5'le devam edecez yolumuza artık yapcak birşey yok.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yok henüz elime ulaşmadı kargo.Bugün gelir heralde.Hepsiburadayı aradım durumu anlattım."İade olarak geri gönderin 7 iş günü içersinde de kartınıza iade ücreti geri yatırılır.Sonra siparişinizi verirsiniz" dedi."Peki G2'nin indirimi ne kadar sürer" dedim."Bilgisi olmadığını her an değişebileceğini" söyledi.İndiriminde 7 gün kalacağını hiç sanmıyorum.Ayrıca iade ödemeleri için 7 iş günü derler hep ama daha da uzuayabilir bu işler.Zaten araya haftasonuda giriyor.Yani G2'yi indirimli fiyata alabilmem yalan oldu.Nexus 5'le devam edecez yolumuza artık yapcak birşey yok.

Hocam biz de nexus 5 aldık. Telefonun kamerası yarım saate odaklanıyor, kalite berbat benden söylemesi. Sesi de tatmin etmedi. Ben de G2 alın diyorum. Sonradan Cyanogenmod ile yazılım sorununu çözersiniz.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Zaman yoksa evet Nexus 5 ile devam etmeniz lazım ama keşke G2 yi o fiyata alabilseydiniz.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
nexus 5 2 gb ram ile geri kaldı bence zaten nexsus 4 2 gb ram vardı .ram 3gb olmalııydı

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
nexus 5 2 gb ram ile geri kaldı bence zaten nexsus 4 2 gb ram vardı .ram 3gb olmalııydı
Yalnız bahsettiğin telefon nexus. Diğer firmların telefonları gibi ram yiyen arayüz marayüz yok . Yani 2gb nexus için yeterli.

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Google-LG ortaklığında Nexus un yeni modelleri çıkmaya daha ne kadar devam eder sizce ?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Google-LG ortaklığında Nexus un yeni modelleri çıkmaya daha ne kadar devam eder sizce ?
Bence bu lg ile son nexus u olur google ın. 2 tane yaptı işte lg yeter daha ne :) İnşallah da öyle olur.
Google bir sonraki nexus u inşallah sony e verir . Sony yaptı mı harika olur. Zaten yazılım da google tarafında olduğu için hiç sıkıntı olmaz :)

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Neye göre 3 olmalıydı peki? Nexus'ların ram kullanımı konusunda pek bilgi sahibi değilsin galiba :)
gayette bilgiyim yeterli olabilir ya ilerde şuan note 3gb ram kullanırken ve nexsus 5 3gb kullanmısı gerekir bence çünkü nexsus bu ayrıcalığı bu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yalnız bahsettiğin telefon nexus. Diğer firmların telefonları gibi ram yiyen arayüz marayüz yok . Yani 2gb nexus için yeterli.
şuanlık öyle ya ilerisi nexsus 4 e birşeylek eklemekiçin çıkmadı nexsus 5 3gb da ram olsa tadından yenmez di

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yeterliyse neden 1 gb fazladan koysunlar ki ? Yetiyor neticede hiç gerek yok. Ayrıca cümleleri düzgün yazarsan iyi olur pek bir halt anlaşılmıyor.

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence bu lg ile son nexus u olur google ın. 2 tane yaptı işte lg yeter daha ne :) İnşallah da öyle olur.
Google bir sonraki nexus u inşallah sony e verir . Sony yaptı mı harika olur. Zaten yazılım da google tarafında olduğu için hiç sıkıntı olmaz :)

Aynen. İnşallah Sony ile birlikte yaparlar bu işi. Nexus5 kameradan çok şikayet var. Sony kamerasıyla 10 numara olur.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yeterliyse neden 1 gb fazladan koysunlar ki ? Yetiyor neticede hiç gerek yok. Ayrıca cümleleri düzgün yazarsan iyi olur pek bir halt anlaşılmıyor.
Androidde 1gb RAM bile altın değeri de sen herhalde android kullanmadın

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Androidde 1gb RAM bile altın değeri de sen herhalde android kullanmadın
Birader ne diyon ya? 2 gb yeterliyken neden fazla koysunlar ki deyom sen bana 1gb altın değerinde diyorsun. Fazlasını napcan ? ayrıca android kullanıyorum .
Neyse ya zaten dediklerinden pek bir şey anlamıyorum. Haklısın hadi iyi forumlar.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar kavga etmeyin. Nexuslar saf android telefonlardır arayüz ek özellikler vs. olmadığı için çok stabil çalışırlar bu yüzden 2Gb ram yeterlidir herşeyi akıcı bir şekilde yapabilirsiniz.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bir firma 2 kez çıkarıyor diye biliyorum. Sanırım sıra Sony de.
Nexus One >>> HTC
Nexus S >>>>> Samsung
Galaxy Nexus >> Samsung
Nexus 4 >>>>> LG
Nexus 5 >>>>> LG
Nexus 6(?)>>> ?
İlk nexus dışında her firmaya iki tane ürettiriyor google. Umarım Sony olur. Hem kamera şikayeti kalkar hem de tasarım daha bir güzel olur.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nexus One >>> HTC
Nexus S >>>>> Samsung
Galaxy Nexus >> Samsung
Nexus 4 >>>>> LG
Nexus 5 >>>>> LG
Nexus 6(?)>>> ?
İlk nexus dışında her firmaya iki tane ürettiriyor google. Umarım Sony olur. Hem kamera şikayeti kalkar hem de tasarım daha bir güzel olur.

SP deki gibi bir kamera koyarsa şikayetler devam eder:D şaka bir yana ben Huawei üretir diyorum