LG G4 Macerası

Bu konuyu okuyanlar

bilginler

Öğrenci
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Bu telefonu almadan önce çok araştırmalar yaptım, daha doğrusu ilk önce telefonu aldım bir gün kullandıktan sonra iade etme kararı aldım ve geri gönderdim. Çünkü ısınma problemleri vardı, bana sıcak geliyordu Nokia C6 01'den sonra :) Sonrasında telefonu tekrar araştırmaya başladım çünkü telefonu beğenmiştim, özellikle kamerasını. Bu fiyata muhtemelen en iyi kamera bundadır. Yani üst düzey telefonların da kameralarını gördüm bu kadar iyi değillerdi. Ve sonunda telefonu tekrar almaya karar verdim. Bütün alışverişlerimi hepsiburada.com’da ceppaket isimli mağaza üzerinden yaptım. Çünkü her telefonu açtığımda ulaşabildim, her soruma karşılık verdiler. İlk aldığım telefonu iade ederken de aynı gün parayı geri hesaba yatırmışlardı ve kargolama işi gerçekten iyiydi. Ne zaman sipariş ettiysem ertesi gün elimdeydi.


Bana gelen telefon 606K serisi ve made in korea, telefonun imei numarasından sorguladığımda Birleşik Arap Emirlikleri'nden ithal edildiğini gördüm ve Haziran'ın 28'i çıkışlı. Yani yeni telefon. Ayrıca seriyi öğrenmek için ceppaketi aradığımda onlar bana dual sim'de 606c tek simlilerde 607k serisini şuanda sattıklarını söylemişlerdi. Neden özellikle bu serilerden bahsediyorum, çünkü telefonun ilk çıkan 500 lü serilerin bazılarında (503 505 vs.) yani 2015 üretimlilerinde teknik bir arıza görülüyormuş ve telefon kapandıktan sonra hiç açılmıyormuş (bootloop). Lg de bu hatasını kabullenmiş ve bu yüzden garantiye giden telefonlara hep değişim kararı verilmiş. Bu telefonu araştırırken herkes bir şekilde bu sorunu görmüştür. En son 601k serisinde görülmüş sanırım. (Bu bilgi net değil). Genel olarak 600 lü serilerde yani 2016 üretimlerde o hata yokmuş diyebiliriz. Bir de "Ghost Screen" denilen bir sorun daha bildirilmiş 2015 üretimlilerde ama bu da yeni çıkan sürümlerde görülmüyormuş. Ki ben de bana gelen iki telefonda da bu sorunu görmedim.



Telefondan birazcık daha bahsedecek olursak, şarj konusundan herkes dert yanmış, evet şarjı çok dayanmıyor. Onun için çözüm olarak da bataryayı şoklama metodunu söylüyorlar. Reçete yazar gibi söyleyeyim, 5 gün boyunca günde 16 saat telefon şarjda duracak kesintisiz :) Bunu uygularsanız batarya konusunda bayağı iyileşmeler sağlanıyormuş. Ben bu batarya şoklama yöntemini deneme fırsatı bulamadım o yüzden net sonuçlarını kendi açımdan değerlendiremeyeceğim.


Telefonda ısınma konusuna gelirsek, bu konu en çok kafamı kurcalayan konuydu fakat araştırırken şunu gördüm ki diğer telefonlar da bayağı ısınıyor arkadaşlar. Yani bana (ve muhtemelen size de) sıcak gelen değerler normalmiş. Şöyle ki, telefona CPU-Z programını kurduğumda batarya sıcaklığını ve sensör sıcaklıklarını gösteriyor. Bunlar da telefon boştayken batarya 33 34'e (hatta 26'lara kadar indiği de oldu.) çekirdekler de ortalama 38 - 40'a kadar hatta daha da aşağısına iniyor. Bu programı GM Discovery'e, Samsung S3 Mini'ye, GM Android One'a ve Sony Xperia Z2'ye kurduğumda da boştayken aynı değerleri elde ettim. Program kullanırken, radyo dinlerken, birkaç işlemi yaparken ki halleri de benzerdi. İşlemler sırasında 50 derecelere hatta 60 lara kadar çıktı zaman zaman. Fakat diğer telefonlar da aynıydı. Yani demem o ki telefon ısınıyor kabul ama diğer bu telefonlar da ısınıyor. LG ile bu saydığım telefonlar arasında yüzde 10-15 lik fark anca vardır. LG'nin 50 olduğu yerde diğerleri 46 47 oluyordu. Bunu da üzerindeki 2K ekrana bağlıyorum. Ekranın parlaklığını azalttığınız vakit batarya ve ısınma konusunda bayağı iyileşmeler sağlayacaksınız.


Telefonun kamerasından bir daha bahsetmek istiyorum. Yani birkaç cümle hakediyor. Çünkü gerçekten çok iyi bir lense sahip. Diyafram açıklığı diğer telefonlarda bulamayacağınız türden ve manuel çekimlerde çok güzel karelere ulaşabiliyorsunuz. Gece çekimlerinde telefona değil de kendinize göre ISO ve enstantene değerlerini belirlerseniz bayağı tatmin edici fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Şuana kadar arkadaş çevrelerimden karşılaştırmaya tabi tutacağım tek telefon iphone 6s plustı sanırım.


Son olarak hızından bahsetmek istiyorum. Telefon dual sim ve hız olarak singledan farkı yok. Çünkü bunun farklı olduğundan bahsedip, ram’i de ikiye bölünüyor hız azalıyor diye yorum yapmışlar. Delinin biri bir taş atmış kırk akıllı çıkartmaya çalışmış misali bunun böyle olmadığını araştırmakla uğraştım ve deneyimledim de. Son bir şey telefonun deri almanızı tercih ederim, çünkü hem ele daha iyi geliyor hem de plastik kapağın vermiş olduğu sıcaklık hissini daha az veriyor ve elinize yapışıp kalmıyor. Rengini bilmem ama deri almanızı öneririm.
 
M

Murat Burç

SDN Okuru
Dual simin sar değeri bir nebze fazla olur
Snapdragon 808 babalar gibi ısınıyor snapdragon 801den sonrakiş çoğu işlemci ısınıyor 820 hariç
Batarya şoklaman hiçbir işe yaramaz 100de 100 akım olduğunda keser boşta kaldığında sım işlemlerinden dolayı şarj yer mesela 95e düşer tekrar doldurur düşer tekrar doldurur düşer tekrar doldurur. Bu döngü bataryanı öldürür. Varsaydıkki düşmedi sürekli yüzde 100de kalması bataryayı strese sokar
 

bilginler

Öğrenci
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
SAR değerleri konusunda elimde bir veri yok ama haklı olabilirsin. İsteyen single sürümünü de alabilir.

Batarya şoklama konusunda da sadece öyle bir yöntem uyguladıklarını gördüm çoğu kişinin, benim de kafamda soru işaretleri var o yöntemle ilgili.
 

...Görkem...

Müdavim
Katılım
4 Ekim 2015
Mesajlar
2,940
Reaksiyon puanı
779
Puanları
113
Merhaba,

Isınma konusunda bütün işlemciler ısımıyor. Gündelik çalışmada firmalar exynos 8890 ve snapdragon 820 işlemcilerinde bu ısınma sorununı biraz daha serin çalışabilir bi hale getirdiler. Fakat şarj ederkenki ısınmalar hala devam ediyor hızlı şarj teknolojisinden dolayı. Isınma konusundaki ısı değerlerine aldırmayın. Firmalar yazışımsal olarak işlemci üzerindeki ısıyı sürekli takip ediyor. Komponentin zarar göreceği ısılara ulaşıldığında işlemcinin clock frekansı düşürülerek ısı azaltılıyor tabi bu işlemcinin performansını düşürmek demek. Bu ifade etmemin sebebi şu. Isı sorunu sadece ısının işlemci performansını düşürtücek kadar yükseldiği, ekranı sasarttığı gibi durumlarda sadece ısı sorunu olarak adlandırılır. Onun dışında elde hissedilen ısı bir ısı sorunu değildir.

Şarj konusundaki "şoklama" gibi hurafelere itimat etmeyin. Cihazlarınızds orjinal şarj adaptörü ve orjinal batarya kullanın. %20 olduğunda şarja takın %100 olana kadar çıkarmamaya gayret edin. Şarj olurken cihazı kullanmamaya gayret edin. O şoklama gibi hurafeler pilinizi, cihazınızı ve sizi tehlikeye sokar.

Çift sim ile tek sim arasında öyle ram bölme gibi bir konu mevcut değil. İkisi arasında birkaç fark mevcut. Birincisi pil konusu. Çift simi aynı anda kullanan cihaz ile tek simli cihaz arasında pil performansı farkı olur. Çift simli cihazlar daha fazla güç tüketir. İkinci fark ise sar değerinde olur. Aynı anda çift sim kullanıldığında sar değerinde artma olur. Ama bu durum insan sağlığı standartlarının üzerine çıkmaz. Sar değeri ne kadar yüksek olursa o kadar sağlığa zararlıdır. O nedenle bu konuda sar'ın azı çoğu olmaz. Bu konuda hiç cihaz kullanamamak en doğrusudur. Buda mümkün olmadığı için insan sağlığına zarar verecek maksimum sınır altında cihazlar tercih etmeye gayret edin.
 

Zernigar

Öğrenci
Katılım
22 Ağustos 2016
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
menim lg g4 anakart(bootloop) yuzunden acilmiyor ve bu yuzden nefret ediyorum lg firmasina ve asla bir daha lg almam
 
Üst