merhaba arkadaşlar,
sonunda tr variant g4 yani h815tr kodlu g4 lerde root atılıyor.
nasılmı?
ne yazıkki LG sadece h815 yani avrupa varyant için lg developerdan bootloader kilit açma dosyasını kullanıma sundu
bootloader unlock olunca da malum custom recovery ve root olayı sadece bu modele yapılabildi ama tr versiyonda dahil diger tüm versiyonlar
xda daki becerikli kardeşlerimiz tarafından sagolsunlar linux üzerinden bir root enjekte etme yöntemi ile önce sistemin görüntüsünü alıp ardından enjekte edilmiş
sistem dosyasını oldugu gibi geri atarak bootloader kilidini açmadan root yapmayı basardılar
ne yazıkki h815tr varyanta şans vermemişlerdi
yine xda da ise bunu tüm varyantlara uygulayan bir arkadasın yöntemini takip ederek su ana kadar 3 tane tr g4 ü sorunsuz root yaptık
işin açıkcası bu yöntem zor değil hatta kolay
ama:
ROOT NEDİR BOOTLADER NEDİR DOWNLOAD MODE NEDİR ? vs soran arkadaşların hiç bulaşmaması tavsiye olunur
olası brick ti telefon elde kalmaydı açılmamaydı hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum
herkes riskini bilerek ugrassın bastan söyleyeyim
şimdilik konu baslıgı ve biraz detay verdim
g4 root a dair gugul da ilk çıkan bu forum oldugu için daha fazla kullanıcıya ulaşma adına buraya açtım konuyu
elimden gelen yarımı da yapmaya çalışacagım
yarın tüm detayları xda dan cevirip nasıl root yapabilecegimizi anlatacagım
..........................................................................
sonunda tr variant g4 yani h815tr kodlu g4 lerde root atılıyor.
nasılmı?
ne yazıkki LG sadece h815 yani avrupa varyant için lg developerdan bootloader kilit açma dosyasını kullanıma sundu
bootloader unlock olunca da malum custom recovery ve root olayı sadece bu modele yapılabildi ama tr versiyonda dahil diger tüm versiyonlar
xda daki becerikli kardeşlerimiz tarafından sagolsunlar linux üzerinden bir root enjekte etme yöntemi ile önce sistemin görüntüsünü alıp ardından enjekte edilmiş
sistem dosyasını oldugu gibi geri atarak bootloader kilidini açmadan root yapmayı basardılar
ne yazıkki h815tr varyanta şans vermemişlerdi
yine xda da ise bunu tüm varyantlara uygulayan bir arkadasın yöntemini takip ederek su ana kadar 3 tane tr g4 ü sorunsuz root yaptık
işin açıkcası bu yöntem zor değil hatta kolay
ama:
ROOT NEDİR BOOTLADER NEDİR DOWNLOAD MODE NEDİR ? vs soran arkadaşların hiç bulaşmaması tavsiye olunur
olası brick ti telefon elde kalmaydı açılmamaydı hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum
herkes riskini bilerek ugrassın bastan söyleyeyim
şimdilik konu baslıgı ve biraz detay verdim
g4 root a dair gugul da ilk çıkan bu forum oldugu için daha fazla kullanıcıya ulaşma adına buraya açtım konuyu
elimden gelen yarımı da yapmaya çalışacagım
yarın tüm detayları xda dan cevirip nasıl root yapabilecegimizi anlatacagım
..........................................................................