LG G4 Deneyimim ve İthalatçı Firma Sorunsalı

emrah1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Merhabalar..
G4 hakkında yazılanları okudum, inceleme videolarını izledim. İnsanların kafasında soru işareti bırakan videolar hep çekilmiş. Çok basit bir örnek vericek olursak hangi sitenin hangi inceleme yapan kişisi net hatırlamıyorum ama LG G2-G3-G4 deki tap-tap ( Ekrana iki kere dokunarak açma - kapama) bunu bir yeni özellikmiş gibi gösteriyor arkadaşlar..

G3'ün aynısıymış G4'e geçilmezmiş değmezmiş falanlar filanlar ! Arkadaşlar bu incelemeyi yapan kişiler 1 hafta 2 hafta kullanıp inceleme yapıyorlar.
Ben Samsung S3 ilk çıktığı zamanlarda telefona hayran kalmıştım çok akıcı çok seri telefondu ilk kullanımda.. Fakat gelin görünki aradan zaman geçtikçe telefon şişmelere kasmalara başladı. O gün bu gündür samsung'a el sürmem.

G3 ile G4'e aynı diyenlere katiyen katılmıyorum. G3 32gb(3GB Ram) kullanıyordum. Bu videoları izledikten sonra G4 almaktan vazgeçtim. Sonra kafama esti hiç bişeye takılmadan gittim aldım ve gram pişman değilim. Kesinlikle tavsiye ederim.. Bu arada Büyük bir Iphone düşmanıyım.. Iphone'un israftan başka bişey olmadığının kanaatindeyim.. Eğer oturduğunuz cafede veya bir ortamda artistlik yapıcam derseniz, masa üstlerinde aksesuara marka görüntüsü oluşturmaya niyetniz varsa siz Iphone alın.. Iphone'un tek beğendiğim kısmı stabilitesi çok akıcı ve seri..
işte LG G4 bu stabiliteyi bu seriliği bu akıcılığı bu telefonda yakalamış..

Isınma elbette oluyor G3 de de oluyordu. Mesela Ekran parlaklığı %100 yapıp kamerayı kullandığınızda ısınıyor. Koca ekran ısınmasını ben yadırgamıyorum. Benim için sorun teşkil etmiyor. O özelliklerde ısınmayacak telefon henüz zaten üretilmedi.

Oyun Performansında kasma donma söz konusu değil zaten. Ben hız dediklerinde sadece oyun açma kapama hızı değil menüler arası geçişlere bile takılan bir insanım..
Mesela sağa slide yaptığımda menüleri gezerken o ekran geçişinde titreme olmasına tutuluyorum.. yani tutuluyordum çünkü G3 de nadirende olsa oluyordu bu.. G4 de inadına inadına denedikçe su gibi akıyor telefon. Aradığım telefon buymuş diyorum.. Ben böyle diyorum çünkü benim beklentilerim bu yönde.. Sizin beklentileriniz ne yönde ? önce bunu bi idrak edin sonra beklentilerinize göre araştırmaya girin.. Fakat zannetmiyorum G4 beklentilerinizin altında yer alacak..
Tek olumsuz gördüğüm yonu daha güzel bir tasarım ile karşımıza çıkabilirdi.. G3 ile aynı dedikleri en etkili ortak özelliği dış görnüşü benziyor :)

Kısacası G4 beklentilerinizden çok daha fazlası.. Abimle birlikte G3'den G4'e geçtik ve gram pişman değiliz. Ve her fotoğraf çekişimizde bize ohaa :w00t: dedirten bu cihaz bi harika dostum :blush:

Şimdi gelelim ithalatçı firma sorununa..

Arkadaşlar G4 cihazlarımız Roma cihazı.. İthalatçı firma aracılığı ile getirilmiş cihazlar. Kadıköydeki Bahariye mobil'i bilen varmı bilmem ama cihazları ordan aldık. Telefooncu kendi güvencesini vererek tavsiye etti. Ürünü satmak için elbetteki güvence verecek başka telefonda satsa bunlar bir satış stratejisi.. Fakat tüketici olarak akılda üç beş soru kalmıyor değil..

Lg'de kalite ve sürüm farkı varmış.. Seri numarası 505KP ve 506KP olan cihazlar var. Telefoncunun bize söylemiş olduğu 505KP Türkiye cihazlarında kullanılan serilermiş ve kalitesizmiş. 506KP ise daha sağlam kasa kalitesi farklıymış. Böyle birşeey gerçekten mümkün mü ? bu konuda bilginizi paylaşırsanıız sevinirim. :confused1:

Bir diğer sorum..

Cihaz imei sorgulaması yaptığımda "Yolcu Beraberinde Kaydedilen Cihaz" değil de "Ithalat yoluyla kaydedilen cihaz" yazıyor.. Daha önce yurtdışı cihaz almıştım ve kapanmama garantisi vermişlerdi. Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz yazıyordu 3 ay sonra kapandı.. Ve pasaport bulup kaydettirmiştim..
Bu ithalat yoluyla kaydedilen cihazların kapanma riski var mıdır ? :confused1:

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Aynı şekilde G4 hakkında merak ettiğiniz varsa da yardımcı olmaya çalışırım.

S

SDN Okuru aoh

SDN Okuru
Lg'de kalite ve sürüm farkı varmış.. Seri numarası 505KP ve 506KP olan cihazlar var. Telefoncunun bize söylemiş olduğu 505KP Türkiye cihazlarında kullanılan serilermiş ve kalitesizmiş. 506KP ise daha sağlam kasa kalitesi farklıymış. Böyle birşeey gerçekten mümkün mü ? bu konuda bilginizi paylaşırsanıız sevinirim