Lg g3 vs note 3

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar kac gundur cok konu actm dusuk fyatlı telefonalrda olmuyorr gercekten az daha para ayarladım ıkısınden bırını kesın alcam baska telefon sakın onremeyınnn g3 kagt ustunde ozellıklerde ne kadar note 3 den ustunsede samsungdan vazgecmemeyı dusunuyorum sızler ne dusunursunuz g3 mu note 3 ? ıkısınede alan brı pısman olmaz ıkısıde super telefon ama sızce hangısı g3 mu yoksa note 3 ?
lg kalıtesımı samsung kalıtesımı ?

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Birisi Phablet birisi Smartphone. Öncelikle bu 2'sinden hangisi senin daha çok işini görür buna karar ver bence. Sonra zaten seçenek otomatik olarak ortaya çıkar.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Kalemini kullanmayacaksan note 3 almanın mantığı yok ki çoğu kişide sadece heves o kalem olayı gerçek manada fazla is görmez ben olsam g3 alırdım samsung herkeste var burda bu 1. Sebep 2.de g3 ü elime alınca hoşuma gitti sadece büyük olduğu için kullanmam e sen zaten büyük bir telefon istiyorsun bence g3 özellikle dokununca şak diye çekme olayı çok hoş sadece onun için bile alınır :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Daha yeni nesil ve Qualcomm islemcili olan Lg G3 almaniz sizin acinizdan daha yararli olacaktir

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1800 note 3 2200 lg g3 32 gb ıkısde ama lg servs konusunda nasıl ılgısı bılen varmı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben aldıgım telefonu hem telefon hem tablet bılgısayar olarak kullancam :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Senin aklında Note 3 var sanırım. Hata yaparsın Note 3 alırsan.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin aklında Note 3 var sanırım. Hata yaparsın Note 3 alırsan.
neden hata neyı var note 3 ? kullanıcılar klubune goz attım az once pısman olan bır kısı gormedm:) yada skıntı yasayan

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Note 3'ün G3'e artıları

-Kalemi
-Bataryası

G3'ün Note 3'e artıları

2K ekran
Snapdragon
Tasarım (İnce çerçeveler)
Daha yeni bir cihaz

Note 4 çıkacakken Note 3 almak saçmalık olur bu saatten sonra.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
neden hata neyı var note 3 ? kullanıcılar klubune goz attım az once pısman olan bır kısı gormedm:) yada skıntı yasayan

Ablamda 4G LTE var Snapdragon 800 note 3 var hiç pişman değil bende kullandım baya jilet gibi telefon zaten note 2 ve 3'ü her zaman sevimişimdim.

Note 3'ün G3'e artıları

-Kalemi
-Bataryası

G3'ün Note 3'e artıları

2K ekran
Snapdragon
Tasarım (İnce çerçeveler)
Daha yeni bir cihaz

Note 4 çıkacakken Note 3 almak saçmalık olur bu saatten sonra.

G3 iyi güzelde 2K ekran aşırı gereksiz, tamam iyi hoş güzel benimde canım bile çekti ama 4 saat ekran süresi alıyorlar, G2'de 10 saat alan vardı yani 2K ekran sevdası için kaç saat ekran süresinden oldu insanlar şu anda G2 benim gözümde G3'e göre daha iyi, Snapdragon 801 var 800 ile aynı zaten, 2k ekranı var şakır şakır batarya götürüyor sadece 3gb ramı var diye g3'e o kadar para verilmez, g2 alınılır daha iyi hem daha ucuz ve tasarımıda çok güzel.

Bu arada Note 4 çıktığı zaman note 4 alabilirsin ama aşırı pahalı olucaktır haberin olsun, note 3 2200TL olarak geldi note 4 çok rahat 2500'den yukarı gelir.

Ben sizin yerinizde olsam Note 3 alırdım, şarjı G3'e göre daha çok gidiyor sadece 2K ekran için G3 alınmaz iyi güzel cihaz yapmışlarda başarıyı yakalayamamış pek.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
note 3 de de snapdragon 800 var

vıkıngs sana o konuda katılıyorum gozle gorulemeyecek kadar ekran teknolojısı kullanmıs lg samsung super amoled supphesız hala gozumde en ıyı ekrandır.
kıı bunun dısındada g3 un ekrandan baska ezen br yanı yok bence note 3 u

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
G3 iyi güzelde 2K ekran aşırı gereksiz, tamam iyi hoş güzel benimde canım bile çekti ama 4 saat ekran süresi alıyorlar, G2'de 10 saat alan vardı yani 2K ekran sevdası için kaç saat ekran süresinden oldu insanlar şu anda G2 benim gözümde G3'e göre daha iyi, Snapdragon 801 var 800 ile aynı zaten, 2k ekranı var şakır şakır batarya götürüyor sadece 3gb ramı var diye g3'e o kadar para verilmez, g2 alınılır daha iyi hem daha ucuz ve tasarımıda çok güzel.

Katılıyorum. Ben de G2 aldım G3 yerine. Ama amiral gemi alsaydım G3 alırdım ben.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677

vıkıngs sana o konuda katılıyorum gozle gorulemeyecek kadar ekran teknolojısı kullanmıs lg samsung super amoled supphesız hala gozumde en ıyı ekrandır.

Note 3 Exynos 5 kullanıyor. Note 3'ün G3'e kalem ve bataryadan başka hiçbir artısı yok. Note 3 G2'yle karşılaştırılır, G3'le değil.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Türkiyede Snapdragon 800 lü note 3 satılıyormu bilmiyorum ama satılıyorsa direk alın, satılmasa bile şu anki 8 çekerdekli işlemcisi ile harikalar yaratabiliyor yani s800 ile arasında gözle görülür bir fark yok belki iler ki zamanlarda olabilir ama 3GB ram ve 8 çekerdekli işlemci ile o telefonun kasması biraz zor.

Bazen düşünmüyor değilim ablam iphone 5s'mi istiyor takas etmek istiyorum ama iphonedende vazgeçemiyorum ki çok daha iyi bir telefon fakat note 3de 5s kadar olmasa iyi telefon :)

Note 3 Exynos 5 kullanıyor. Note 3'ün G3'e kalem ve bataryadan başka hiçbir artısı yok. Note 3 G2'yle karşılaştırılır, G3'le değil.

Neden öyle bir kural olsun ki :)? G3'ün performansı ile Note 3'ün performansı arasında gözle görülür bir fark varmı acaba?

Şu anda 3gb ve 2k ekran için gidip g3 yerine g2 almak daha mantıklı, g2 alınacaksa bana göre note 3 g2den çok daha iyi bir telefon bu durumda G3 ile Note 3 karşılaştırılması normal.

Her iki cihazda da 3GB ram var şarjı g3e göre daha çok gidiyor kamera olarak hangisi daha başarılı test etmek lazım sonuçta her şey lenslere bakıyor çözünürlükle olucak iş değil.

Ses kaliteside test edilmeli benim için önemli olan kulaklık ses kalitesi.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiyede Snapdragon 800 lü note 3 satılıyormu bilmiyorum ama satılıyorsa direk alın, satılmasa bile şu anki 8 çekerdekli işlemcisi ile harikalar yaratabiliyor yani s800 ile arasında gözle görülür bir fark yok belki iler ki zamanlarda olabilir ama 3GB ram ve 8 çekerdekli işlemci ile o telefonun kasması biraz zor.

Bazen düşünmüyor değilim ablam iphone 5s'mi istiyor takas etmek istiyorum ama iphonedende vazgeçemiyorum ki çok daha iyi bir telefon fakat note 3de 5s kadar olmasa iyi telefon :)

Neden öyle bir kural olsun ki :)? G3'ün performansı ile Note 3'ün performansı arasında gözle görülür bir fark varmı acaba?

Şu anda 3gb ve 2k ekran için gidip g3 yerine g2 almak daha mantıklı, g2 alınacaksa bana göre note 3 g2den çok daha iyi bir telefon bu durumda G3 ile Note 3 karşılaştırılması normal.

Her iki cihazda da 3GB ram var şarjı g3e göre daha çok gidiyor kamera olarak hangisi daha başarılı test etmek lazım sonuçta her şey lenslere bakıyor çözünürlükle olucak iş değil.

Ses kaliteside test edilmeli benim için önemli olan kulaklık ses kalitesi.

etraftan o parayı gozden cıkarmıssın ıphone 5s al dıyenler var ama buyk ekran takıntısı var bende ondan ıphone bakmıyorm bılee note3 yada g3 ama benı anca note3 paklıcak galıba

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
etraftan o parayı gozden cıkarmıssın ıphone 5s al dıyenler var ama buyk ekran takıntısı var bende ondan ıphone bakmıyorm bılee note3 yada g3 ama benı anca note3 paklıcak galıba

Ekrana bence takılmayın, ekran büyük olunca elinize ne geçicek? daha zor kullanım film veya oyun oynarken daha büyük ekran buda demek oluyor ki daha fazla şarj tüketimi.

Şimdi 5s'i de note 3'ü de kullandım ikiside başarılı cihazlar ama ömür olarak 5s çok daha önde ve daha kaliteli cihaz yani karşılaştırılması yanlış.

Eğer ekrana takılarak telefon alıcaksanız bence hiç almayın :) ekran her şey değil, ben şu anki yazı yazma hızım ile g2de note 3de ip 5sde de aynı hızda yazıyorum yani önemli olan ekranın büyüklüğü küçüklüğü değil kullanım rahatlığı, 5.5 inç ekranı ben tek elle kullanamıyorum ve elim kafam kadardır söylemesi ayıptır.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
G3, Note 3'ten daha iyi bir telefondur. 2K ekranın tadını sadece G3 kullanırsanız anlarsınız. :) Batarya ve kalem dışında bir artısı yok Note 3'ün G3'e. Exynos ve Touchwizz kullanması zaten eksisidir. Ve Note 4 çıkacakken Note 3 almak saçmalıktan başka bir şey değil. Exynos'lu Note 3 için konuşuyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
G3, Note 3'ten daha iyi bir telefondur. 2K ekranın tadını sadece G3 kullanırsanız anlarsınız. :) Batarya ve kalem dışında bir artısı yok Note 3'ün G3'e. Exynos ve Touchwizz kullanması zaten eksisidir. Ve Note 4 çıkacakken Note 3 almak saçmalıktan başka bir şey değil. Exynos'lu Note 3 için konuşuyorum.

2K ekranın tadı iyi güzel ama şarj tüketimi Note 3 ile yarışamaz, Note 3'ün G3'e karşı artısı bana göre fiyatı.

Snapdragon 800 ile Exynos 8çekerdekli işlemci ile arasında dağlar kadar fark varmı? tabiki de yok, performans farkı varmı? tabiki de yok yani kağıt üzerinde olabilir ama kasma donma yapıcağını hiç sanmıyorum çünkü Türkçe incelemelerde note 3 ile neler neler yapıldı telefon gık demedi aynısı S800 içinde geçerli zaten s800 lü exynosluya göre daha iyi olsaydı kimse Türkiyede note 3 almazdı.

Note 3 G3'den daha iyidir daha kötüdür demiyorum sadece Note 3'ün performansı ve verdiği her şeyi G3de veriyor bu durumda G3e o kadar para vermek için bir sebep göremiyorum kısaca g3 o fiyatı hak etmiyor Note 3'e göre.

Her iki cihazda da 3GB ram var ve Note 3'ün 16-32GB hangi depolama alanı olanı alırsanız alın 3GB ramı var, G3de böyle değil daha fazla para bayıl 3GB al zihniyetinde ilerliyor.

Note 3'de alıcağım her performans alıcağım her kaliteyi G3'de de alabilicem bu durumda G3'ün Note 3'e göre benim gözümde bir artısı yok, neden fazladan o kadar para ödemek istiyim ki? bana elle tutulur gözle görülür bir fark söylermisiniz? 2K ekran demeyin lütfen varda ne oluyor? oyunlarda 1080P oynayabiliyorsunuz en fazla, sadece film ve diğer işlerinizde 2K ekranın farkını görüyorsunuz, görüyoruzda ne oluyor? tabiri caizse deli gibi şarj götürüyor.

Kısaca G3'ün Note 3'den çok daha iyi bir telefon yapıcak özellikleri olduğunu düşünmüyorum, selfie için bir özellik getirilmiş arkaya hızlı odak için lazer koyulmuş olay bundan ibaret, diğer her şeyi Note 3de de sorunsuz şekilde yapabiliyorsam benim için G3 Note 3'den daha iyi bir telefon değildir, o kadar para ödemeyi hak etmiyor kenarda Note 3 varken.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Teknik olarak g3 kulandım ce şarzı g2 gibi çok rahat 1 günü geçiriyor.
G3'ün 2K ekranını abartmaya gerek yok sadece LG kendi arayüzünü 2K çözünürlüğe uyarlamış diğer android marketteki çoğu uygulama ve oyunlar max. 1080p desteği verebiliyor.
LG yaptığı açıklamada oyunlar 1080p de açıldığını söylemişti.

Eğer bütçe konusunda bi sıkıntı yoksa ve ileriye dönük alcaksan G3 almanı öneririm.
2-3 ay sonra note 4 ü çıkarır samsung :) eskir note 3

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
2k ekranlı G3 e baktım birde G2 ye farkı anlamadım. G3 bana göre tek artısı G2 nin fiyatını düşürmesi. Bu klasmandaki bir cihazın 6.40H web browsing vermemeli. Hemde G2 ile Xperia Z2 11 saat ya da M8 ile S5 in 9 saat verirken.

gsmarena_002.jpg

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Sonunda benle aynı dili konuşan birisi çıkti. [MENTION=391138]metas53[/MENTION] katılıyorum.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
2k ekranlı G3 e baktım birde G2 ye farkı anlamadım. G3 bana göre tek artısı G2 nin fiyatını düşürmesi. Bu klasmandaki bir cihazın 6.40H web browsing vermemeli. Hemde G2 ile Xperia Z2 11 saat ya da M8 ile S5 in 9 saat verirken.

gsmarena_002.jpg
Gülü seven dikenine katlanır.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

gsmarena_002.jpg

İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum.

Güneşli havada dışarıda telefonun parlaklığını %100'de tutarım yoksa görmüyorum yani, 3G'yi de açarım ve bana 6.40 dakika internette dolaşma vericeğini sanmıyorum zaten 3G çok şarj sömürüyor 2K Ekran ilede %100 parlaklığa çıkarınca uvv :)

Teknik olarak g3 kulandım ce şarzı g2 gibi çok rahat 1 günü geçiriyor.
G3'ün 2K ekranını abartmaya gerek yok sadece LG kendi arayüzünü 2K çözünürlüğe uyarlamış diğer android marketteki çoğu uygulama ve oyunlar max. 1080p desteği verebiliyor.
LG yaptığı açıklamada oyunlar 1080p de açıldığını söylemişti.

Eğer bütçe konusunda bi sıkıntı yoksa ve ileriye dönük alcaksan G3 almanı öneririm.
2-3 ay sonra note 4 ü çıkarır samsung :) eskir note 3

1 günü çıkartabilir evet ama tüm işini telefon üzerinden yapanlara ne demeli? @Jiraiya06 her işini tapatalktan yapıyor pcye geçtiği yok çok nadir, adam tüm gün internette veya dışardan giriyor 3g ile, güneşli havada parlaklığı elbette arttırıyordur birde 2K ekranın bataryaya verdiği etki ile cok çabuk biticektir telefonun şarjı. Kısaca G2 varken Note 3 varken G3 almak bana göre pek mantıklı bir karar değil. Sanki Note 3de G3 ile yapabileceğimiz her şeyi yapamıyormuşuz gibi :) Aynısı G2 içinde geçerli G2de gayet güzel CM11 atınca canavar oluyor.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
G3 veya Note 3 almak bence de israftan başka bir şey değil. G2 her şeyi yapıyor ve fiyatı da çok uygun zaten.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Gülü seven dikenine katlanır.

O zaman gösteriş için cihaz almak iyi diyorsunuz. İnternette dolaşmak, oyun oynamak , video izlemek gibi şeyleri daha fazla yapılıyorsa büyük ekran tercih edersin, yani normalde böyle yapılmalı. Bunu yaparken cihaz bana sadece 6 saat sunuyorsa bu cihazın başarısız olduğunu gösterir. Sarj > Hız.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
O zaman gösteriş için cihaz almak iyi diyorsunuz. İnternette dolaşmak, oyun oynamak , video izlemek gibi şeyleri daha fazla yapılıyorsa büyük ekran tercih edersin, yani normalde böyle yapılmalı. Bunu yaparken cihaz bana sadece 6 saat sunuyorsa bu cihazın başarısız olduğunu gösterir. Sarj > Hız.
Yedek bataryayla çözebilirsiniz şarj sorununu. 2K ekranın da keyfini çıkarırsınız.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Note 3'ün ekranı 5.5 inç ve sanal tuşlar olmadığı için ekrandan yemiyor, G3'de 5.5 ekran var sanal tuşlar ekrandan yiyor ve 2K ekran var diye daha fazla şarj sömürüyor, ekrana önem veriyorsak Note 3 almak mantıklı olmazmı? tabiki de olur sonuçta her şeyi note 3de de yapabiliriz.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum.

Güneşli havada dışarıda telefonun parlaklığını %100'de tutarım yoksa görmüyorum yani, 3G'yi de açarım ve bana 6.40 dakika internette dolaşma vericeğini sanmıyorum zaten 3G çok şarj sömürüyor 2K Ekran ilede %100 parlaklığa çıkarınca uvv :)

1 günü çıkartabilir evet ama tüm işini telefon üzerinden yapanlara ne demeli? @Jiraiya06 her işini tapatalktan yapıyor pcye geçtiği yok çok nadir, adam tüm gün internette veya dışardan giriyor 3g ile, güneşli havada parlaklığı elbette arttırıyordur birde 2K ekranın bataryaya verdiği etki ile cok çabuk biticektir telefonun şarjı. Kısaca G2 varken Note 3 varken G3 almak bana göre pek mantıklı bir karar değil. Sanki Note 3de G3 ile yapabileceğimiz her şeyi yapamıyormuşuz gibi :) Aynısı G2 içinde geçerli G2de gayet güzel CM11 atınca canavar oluyor.

Ben sadece arkadaşa öneri yaptım :)
Ona bakarsan Gm elite'de onların yaptığını yapabiliyor yada Lg g pro veya S4 veya lumia 1520 :D

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
G3>Note 3 nokta. :) Note 4 çıkıyor zaten.