Lg G2 ve Avea Şebeke Durumu?

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok fazla araştırma şansım olmadı konu varsa şimdiden affola. Benim derdim; hattımı Vodafonedan Aveaya taşıyacak olmam ve erindiğim nokta zaten stabil bir çekimi olmayan G2nin -biraz da önyargıyla- daha verimsiz bir hale bürünecek olması. Illa ki vardır aramızda Avealı G2 sahipleri. Beni aydınlatılması sevinirim. Teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne stabil değil allah aşkına. Gayette stabil bir çalışmaıs var. Avea kullanıyorum ben ayrıca, gayette iyi durumu sıkıntı yok. Hertürlü Vodafondan daha iyi olurdu zaten.

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
E benim gozlemledigim stabil olmadığı yönünde oldu. Aynı yerde iyi cekerken hiç cekmedigini de gozlemledim. Hattı kirdirarak kullanıyor olmam da etken olmuş olabilir elbette. Soruma gelecek olursak benim hüsnü kuruntum olma olasılığı yüksek ama danisayim dedim evvelinde Avea kullanmış biri olarak. Forumda da bir kaç yerde denk gelmiş idim şebeke sorunu yaşayanlara. Tekrar ve tekrar uğraşmak istemiyorum iyi olsun beni idare etsin kismindayım işin. Tekrar teşekkürler.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben G2 kullanıcısı değilim ama LG optimus kulanıcısıyım hattım avea şöyle bişe fark ettim avea çekiyor çekmesine ama çoğu zaman full değil mesela 3 kademe çekiyor 4 çekiyor 2 kademe çekiyor öyle çekim gücü biraz düşük ama kaybetmiyor yani devamlı var. Bu sorun da benim telefonumun çok şarj yemesine sebep oluyor :bored:

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Problem orijinal micro sim kullanmıyor oluşumdan kaynaklanıyor gibi o halde. Sim kart havzasını açan zımbırtı yanımda olmadığından başka hatla deneyemedim. Biraz da işin kolayına kaçmış gibiyim : ) denedikten sonra burada paylaşirim son gözlemlerimi. Şu anki durum; iletiyi yazana kadar bütün kademelerde çekti dönüşümlü olarak bulunduğum konumda ki diğer telefonlar gayet iyi çekiyor bu konumda.

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben G2 kullanıcısı değilim ama LG optimus kulanıcısıyım hattım avea şöyle bişe fark ettim avea çekiyor çekmesine ama çoğu zaman full değil mesela 3 kademe çekiyor 4 çekiyor 2 kademe çekiyor öyle çekim gücü biraz düşük ama kaybetmiyor yani devamlı var. Bu sorun da benim telefonumun çok şarj yemesine sebep oluyor :bored:

Çekim gücünün düşük olması sarjı neden etkiliyor onu anlayabilmiş değilim, araştırmak lazım.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende Normal sim'i Kırdırarak Kullanıyorum Şebeke Problemi Hiç Yaşamadım
Stabil Bir Çekim Gücü Olmayan Demekle Neyi Kastettiğini Pek Anlam Veredim
Bunu Ekranda Bulunan Şebeke Grafikleriyle Kıyaslıyorsan Yanlıştasın

Belki Bulunduğun Bölge ile Alakalı Olabilir AVEA'nın kendisinden Kaynaklı Sorunlar Olabilir.

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64k idi yanılmıyorsam şu anki kirdirarak kullandigim Vodafone hattım. Kaygım belirttiğim gibi biraz da önyargıyla Vodafone ile iyi çekmeyen şebeke ben hattımı Aveaya taşısam ne olurdu. Yoksa aynı evde Avea hattına sahip olup hiç sorun yaşamayan bir ağabeyim mevcut halihazırda : ) Benim telefonum arızalı da olabilir tabi kimi zaman yeniden başlattığımda hattı görmüyor gibi. Daha da uzatmadan kısa vadede hattımı değiştirip deneyeceğim dediğim gibi. Konuyu acis amacım genel bir durumsa hattımı taşımayacak oluşumdu Aveaya. Sizler yasamadığınıza göre problem bende :D Tekrar ve tekrar teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
64kblık hatlar çekmede sıkıntı yapabiliyor. Xperia Z'de gözlemledim aynı sorunu. Hattınızı 128kblık ile değiştirin.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
64kblık hatlar çekmede sıkıntı yapabiliyor. Xperia Z'de gözlemledim aynı sorunu. Hattınızı 128kblık ile değiştirin.

Peki fark nedir nasıl değiştirebilirim, ücret alınıyor mu?
Bir de bu kırdırma işi ne oluyor?
Telefon çekmek için daha fazla güç harcıyor ı sırada şarjıda etkiliyor anlhn kardeş.

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlı başına hattin 64kblık olması şebeke sorunu yaratmaz gibi geliyor bana hattın kendinde de olabilir problem. Mobil imza, bir kaç ek servis işlemleri ve daha fazla (500 tane) rehber hafızasına sahip oluşunun dışında fark belirtilmemiş internette. Aveada yeni hat alımında veriyorlar 128kblık sim. Yine Aveada aylık sabit bir ücret karşılığında mobil imzaya da sahip olayım diyorsan simini 128 kblikla değiştiriyorlar. Vodafone biraz geride kalmış bu konuda fazla bulunmuyor imiş 128kblik sim pek çok şube gezerek bulduğunu söyleyenler yok değil. Onun dışında yeni hat almadan ücret karşılığında veya ücretsiz veriyorlar mi bilmiyorum danışmak lazım. bysertac önceliğin seninkinden farklı bir Avea hattı telefonunda denemek olmalı bence ha edinebiliyorsan 128kblik yeni bir sim ne ala :)

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başlı başına hattin 64kblık olması şebeke sorunu yaratmaz gibi geliyor bana hattın kendinde de olabilir problem. Mobil imza, bir kaç ek servis işlemleri ve daha fazla (500 tane) rehber hafızasına sahip oluşunun dışında fark belirtilmemiş internette. Aveada yeni hat alımında veriyorlar 128kblık sim. Yine Aveada aylık sabit bir ücret karşılığında mobil imzaya da sahip olayım diyorsan simini 128 kblikla değiştiriyorlar. Vodafone biraz geride kalmış bu konuda fazla bulunmuyor imiş 128kblik sim pek çok şube gezerek bulduğunu söyleyenler yok değil. Onun dışında yeni hat almadan ücret karşılığında veya ücretsiz veriyorlar mi bilmiyorum danışmak lazım. bysertac önceliğin seninkinden farklı bir Avea hattı telefonunda denemek olmalı bence ha edinebiliyorsan 128kblik yeni bir sim ne ala :)

Hat ile felan uğraştığım yok rehber desen 100 kişiyi aşmaz bana modifiyeli bir şeye gerek yok şeksin arama yapsın yeter :) sağol teşekkür ederim. Bu arada Avea inş şu baz istasyonlarına biraz göz atar, bugün metroda (aşağıda istasyonda) millet telefonla konuşuyor hayret ettim valahi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben avealı G2 kullanıcısı olarak hiç sorun yaşamadım. Avea'nın çekim gücü diğerlerine göre az olabilir. Bunun cihazla bir alakası olmaz ama dediğiniz gibi bazı G2'lerde şebeke sorunu var diyorlar. Bunu hiç yaşamadım, çevremdekilerde de görmedim. Sadece internetten okudum.

Hattım 64KB. Önce kesik karttı, sonra orjinal mikro sim aldım ve aralarında hiçbir fark görmedim. Üstelik kesik olan kartın çipi büyüktü, 8 senelik kart, baya eski yani.
Burası Önemli..!

Yeni normal sim kartların çipleri, mikro sim kartlarla aynı büyüklükte olduğundan kestirince bir şey farketmiyor. Ancak eski kartların çipi daha büyüktü ve kestirince çipin hemen dibinden kesiliyordu ve çip zarar görebiliyordu. Eğer kartınızın çipi küçükse yeni mikro sim çıkarttırmanıza gerek yok demektir. Kesik olması bir şey değiştirmez. Burada önemli olan çiptir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
32 gb Lg G2 kullanıcısıyım Avea'lıyım ve 28 Ocak tarihinde aldım, hattım 64 kb idi ve mikro sim'e para vermenin gereksiz olduğunu düşünüp kestirdim. Ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım, hiçbir yerde sinyal kalitesi düşüklüğü de yaşamadım. Aksine başkalarının yarım çektiği yerlerde bende tam çekiyordu sinyal. Ben telefonu almadan önce çok araştırmıştım her yerde yazıyordu yok efendim internet 3g'den 2g'ye düşerken hat gidiyor telefonu konuşurken konuşma kesiliyor hiçbir yerde yüksek çekmiyor vs. ama hiçbiriyle karşılaşmadım. Bloother adlı arkadaşımızın da dediği gibi burada önemli olan çip. Biraz da şans işi :)

anillhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Basta aldigim yanitlar dogrultusunda hattimi tasidim Avea'ya. Hatti kirdirirken cipe zarar gelmis olmali ki sorun yasiyordum cekim gucu ve istikrari konusunda. Sadede gelecek olursam; sorunum tumuyle son buldu. Benzer sorunu yaşayanlara da yarar umarim konudaki bilgiler.