Leptopa İşletim Sistemi Kuramadım Yardım??

FarCRY2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Arkadaşımın Acer TravelMate 2420 markalı leptopunu format atmak ve birazda takılmak için :) aldım. Leptop eski olduğu için xp format atmak istedim ama biçimlendirme bölümüne geldiğinde pc kendi kendine kapanıyor. Bende windows 7 rc kurayım dedim fakat bu sefer de windows 7 dvd disini okumadı. Daha doğrusu birçok yazılmış dvd yi okumuyor. Ancak windows vistayı okuduğu için onu kurmak zorunda kaldım ve şimdi acayip kasıyor. Yapamadığım dersen çok mahçup olacam yani size sorum şunlar:
Tüm DVD Leri okuması için ne yapabilirim?
Windows XP Biçimlendirme ekranı geldiğinde kapanmasının bi çözümü varmı?
Şimdiden cevaplarınız için Sağolun...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Başka dvdleri falan denedin mi?

Badsectörün ne gibi sorunlara yol açtığını tam olarak bilmiyorum ama bad sectör olabilir mi harddiskte?

İstersen birde cd ile dene dvdlerin çoğunu okumuyordur belki cdleri dene.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Onun için en düşük hızda bir cd veya Dvd yazdır.

FarCRY2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Bikaç DVD Ve CD Denedim sanki seçiyormuş gibi bazılarını okuyor bazılarını okumuyor . Ayrıca Windows 7 yi en düşük 2x hızında yazmıştım.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
en düşük hızla yazmakla en hızlı hızda yazmak aynı şeydir ikiside sorun çıkartır
8x öneririz genelde hiç sorun çıkmaz

bazı laptoplar kendi üzerinde gelen sistemlerden başkasının yüklenmesine izin vermezler seninkide onlardan biri olabilir

FarCRY2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Çıldıracam Windows XP Yi Tekrar Denemek İçin Bilgisayarı Yeniden Başlattım CD Yi Koydum Bios Ekranında Bilgiler Çıkarken Dondu Bende Restart Attım Şimdi De Ekran Hariç Tüm Sistem Çalışıyor Ayrıca Güç Göztergesi Yanıp Sönüyor Şarza Takılı Olduğu Halde. Başıma Nasıl Bir Bela Aldım Farkında Değilmişim. Resmen Elimde KaldıServise Götürecek Param Olsa Dert Etmeyecem Ama Şuanda İmkanım Yok. Lütfen Arkadaşlar Yardımlarınızı Ve Önerilerinizi Bekliyorum...
Bunlar Yetmezmiş Gibi Bide Yarın Verecem Dedim Olmazsa Çok Mahçup Olacam Herşey Cevaplarınıza Bağlı..

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bir linux sürümü kur daha sonra onun üzerine kullanmak istediğin işletim sistemini kur. CD lerin sağlamlığını virtualbox ile kontrol et. Daha sonra işlemlere başla.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
içinde birsürü yardımcı yazılım vede driver entegreli xp ler mevcut nette onlardan indirip kurabilirsin .birde microxp denen bişe var çok minik onla belki format atabilirsin.

_efe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Arkadaşımın Acer TravelMate 2420 markalı leptopunu format atmak ve birazda takılmak için :) aldım. Leptop eski olduğu için xp format atmak istedim ama biçimlendirme bölümüne geldiğinde pc kendi kendine kapanıyor. Bende windows 7 rc kurayım dedim fakat bu sefer de windows 7 dvd disini okumadı. Daha doğrusu birçok yazılmış dvd yi okumuyor. Ancak windows vistayı okuduğu için onu kurmak zorunda kaldım ve şimdi acayip kasıyor. Yapamadığım dersen çok mahçup olacam yani size sorum şunlar:
Tüm DVD Leri okuması için ne yapabilirim?
Windows XP Biçimlendirme ekranı geldiğinde kapanmasının bi çözümü varmı?
Şimdiden cevaplarınız için Sağolun...
Acer TravelMate 2420 markalı leptopun Sata dveri BuL ve Xp Cd entere yap dene büyük ihtimaL Sorun Kalmayacatır

2developed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diskiniz ile ilgili bir sorun olabilir mümkün ise hdd. çıkarıp win xp kura girin disk bölümleme kısmına kadar devam edin ki zaten diski görmiycek sorun çıkaracakmı diye kontrol edin donma kapanma gibi.
2 adet ram var ise ramlerin slotlarını değiştirin yada tek tek deneyin ve sonuncu olarak sistem donuyorsa Ekran kısmını ileri geri oynatın veya klavye kısmı veya touchpad den biraz bastırın bir anakart arızasıda olabilir bu durum.

_efe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BU CD SP SİZ ORJİNAL XP PROFESSİONAL ÜZERİNE SP3+SATA DRİVER ENTEGRE EDİLEREK HAZIRLANMIŞTIR
BAŞKA HİÇBİR EKLENTİ YOKTUR İSİM VE REKLAM İÇERMEZ. VİSTA KURULU GELEN notebook ta XP YE GECMEKTE
SORUN YAŞAYANLAR İÇİNDİR

cd keyler rar dosyası içinde
Not: partları birleştirdiginde rardan cıkan iso kalıbına çift tıkla Nero Burning Rom otomatik acılacak sürücüye boş cd tak ileri diyerek cd ye yazdır
Nero Burning Rom acılmazsa rardan cıkan dosyaya sag tıkla özellikler- degiştir- gözat tan Nero Burning Rom un yerini göster ac-tamam-uygula de
ondan sonra rar dan cıkan iso kalıbına çift tıkla nero acılır cd tak ileri de yazdır.Yazma İşLemi BiTTİGi Zman Cd Çıkarın Ve İsteTigin Zmaan FormaTını ATa BiLirSiniz.
SeLamatLe KaLın

PC MERAKLISI Not : İllegal link yasaktır.

FarCRY2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Çıldıracam Windows XP Yi Tekrar Denemek İçin Bilgisayarı Yeniden Başlattım CD Yi Koydum Bios Ekranında Bilgiler Çıkarken Dondu Bende Restart Attım Şimdi De Ekran Hariç Tüm Sistem Çalışıyor Ayrıca Güç Göztergesi Yanıp Sönüyor Şarza Takılı Olduğu Halde. Başıma Nasıl Bir Bela Aldım Farkında Değilmişim. Resmen Elimde KaldıServise Götürecek Param Olsa Dert Etmeyecem Ama Şuanda İmkanım Yok. Lütfen Arkadaşlar Yardımlarınızı Ve Önerilerinizi Bekliyorum...
Bunlar Yetmezmiş Gibi Bide Yarın Verecem Dedim Olmazsa Çok Mahçup Olacam Herşey Cevaplarınıza Bağlı..
Arkadaşlar Şu Anki Sorunum Bu. Büyük İhtimalle Anakart Yandı. Aynısı Halamın Yeni Aldığı Dell Studio Leptopunda Da Olmuştu. O Kadar Hassas Ve Titiz Kullanmasına Rağmen Birgün Benim Sorunumun Aynısı Olmuştu. Yani Ekrana Görüntü Gelmiyor Ve Sistem Çalışıyodu. Teknik Servis Geldi Ve Tüm Parçaların Yandığını Söyleyip Değiştirdi. Sizce Bu Benim Yaptığım Bir Hatamı Yoksa Bu Sorun Dizüstü bilgisayarların Başına Durup Dururken Gelirmi? Çünkü Ben Format Atmaktan Başka Bişey Yapmadım..

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Şu Anki Sorunum Bu. Büyük İhtimalle Anakart Yandı. Aynısı Halamın Yeni Aldığı Dell Studio Leptopunda Da Olmuştu. O Kadar Hassas Ve Titiz Kullanmasına Rağmen Birgün Benim Sorunumun Aynısı Olmuştu. Yani Ekrana Görüntü Gelmiyor Ve Sistem Çalışıyodu. Teknik Servis Geldi Ve Tüm Parçaların Yandığını Söyleyip Değiştirdi. Sizce Bu Benim Yaptığım Bir Hatamı Yoksa Bu Sorun Dizüstü bilgisayarların Başına Durup Dururken Gelirmi? Çünkü Ben Format Atmaktan Başka Bişey Yapmadım..
Tam da fanlar kirlenmiş olabilir,temizletmeni tavsiye ederim diyecektim ki,anakart yandı demişsin.Yaz gününde aşırı ısınmış olabilir.