Leptop yere düştü performans düştü

Alperenkyma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar
Yaklaşık 1 sene önce leptoptan oyun oynuyordum mutfağa gitmek için kalktım şarj aletine takıldım leptop yere düştü ekranda renkler çıkıp kapandı falan yeniden başlattığımda açıldı ama eski performansından çok daha düşük bir şekilde her şey yavaşladı falan araştırdım hdd de sıkıntı olabilir dediler hdtuneden checkledim hepsi yeşildi yani kırmızı çıkmadı sizce sorun ne olabilir neyden kaynaklı olabilir win7 ydi o zaman düştüğünde 10 a aldım daha fazla zorlanmaya başladı cpu 80-90 dereceleri görüyor hiçbir şey açık değilken , şimdide güç alıyor ama ekran siyah burdan bilgi aldıktan sonra bir leptopu şoklamayı deneyeceğim leptop açamadığımdan leptopla ilgili bilgileri yazamadım yardımcı olursanız sevinirim.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Cihazın içini açıp manuel olarak donanımları test etmen, göz atman gerek.
Gözle görülmeyecek yerlerde hasar meydana gelmiş bile olabilir. Ya da herhangi bir soket yerinden de oynamış olabilir.
İlk olarak akla HDD gelse de anakart üzerinde farklı sorunlar gözlemlenebilir.

xScaryNight

Asistan
Reaksiyon puanı
73
Merhabalar arkadaşlar
Yaklaşık 1 sene önce leptoptan oyun oynuyordum mutfağa gitmek için kalktım şarj aletine takıldım leptop yere düştü ekranda renkler çıkıp kapandı falan yeniden başlattığımda açıldı ama eski performansından çok daha düşük bir şekilde her şey yavaşladı falan araştırdım hdd de sıkıntı olabilir dediler hdtuneden checkledim hepsi yeşildi yani kırmızı çıkmadı sizce sorun ne olabilir neyden kaynaklı olabilir win7 ydi o zaman düştüğünde 10 a aldım daha fazla zorlanmaya başladı cpu 80-90 dereceleri görüyor hiçbir şey açık değilken , şimdide güç alıyor ama ekran siyah burdan bilgi aldıktan sonra bir leptopu şoklamayı deneyeceğim leptop açamadığımdan leptopla ilgili bilgileri yazamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba hocam yere düşüp herhangi bir donanım parçası zarar görmüş olabilir onun için eliniz yatkınsa söküp kontrol ediniz değilse bı uzmandan yardım alınız donanım parçaları kabul etsin birinde sıkıntı çıkmış olabilir bende de 4 5 yıl önce eski laptopum yere düşmüştü anakartım yanmıştı artık çalışmıyordu laptop çöp olmuştu boş yere