Lenovo'nun Hedefi Apple Ve Samsung

Bu konuyu okuyanlar

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
Google, 12,5 milyar dolara satın aldığıMotorola Mobility’yi Lenovo’ya devrettiğini Ocak ayında resmi olarak açıklamıştı. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Lenovo, 10 ay sonra Motorola Mobility‘nin satın alımının tamamlandığınıduyurdu.

Hatırlayacağınız gibi Google CEO’su Larry Page yoğun rekabet şartlarından dem vurarak 1/4 fiyatına Motorola Mobility’nin satış kararına imza atmıştı. Larry Page, 2,91 milyar dolar gibi bir fiyatla el değiştiren Motorola Mobility’nin Lenovo ile büyük işler başarabileceğine inandığını da açıklamıştı.

0d2dba23356b6bed92fd5f7aaf7768a5.jpg


Motorola Android’e odaklanmaya devam edecek

Satın almanın tamamlanmasıyla Motorola Mobility Genel Müdürü Rick Osterloh görevinin başında olmaya devam ederken, Lenovo’nun mobil biriminin başındaki Liu Jun şirketin yönetim kurulu başkanlığına getirilecek. Motorola kendi markasıyla büyümeye ve Android’e odaklanmaya devam edecek.

Nihai hedef Apple’ı ve Samsung’u geride bırakmak

Kendi mobil birimini 2008 yılında satıp, 2009 yılında geri alan Lenovo, bu alanda çeşitli iş ortaklıklarına imza attı ve artık Apple ve Samsung ile mobil alanda mücadele etmek istiyor. IDC‘nin 2014 3. çeyrek sonuçlarına göre Lenovo küresel akıllı telefon sevkiyatında 4. sırada yer almış, Çin’de Samsung’u geride bırakmayı başaran Xiomiise ilk kez 3. sıraya gelmişti. Ancak Motorola’nın satışları eklendiğinde Lenovo, Xiomi’yi geride bırakmayı başarıyor.

Diğer yandan Google, Motorola Mobility’yi satın aldıktan sonra toplamda yüzde 30 oranında işten çıkarma yapmıştı. Motorola Mobility’nin ise yakın vadede bir işten çıkarma planlanmadığını ifade ediliyor.

Çinli şirket, bildiğiniz gibi IBM’i de satın alarak dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biri olmayı başarmıştı. Akıllı telefon satışında hem anavatanında hem de dünya çapında ilk sıraya oturup oturmayacağını merakla bekliyoruz.

Kaynak : http://webrazzi.com/2014/10/30/motorola-mobiliy-lenovo/
 
Üst