Lenovo thinkpad t420 Yere Düştü

erenkaraca05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar,dün gece lenovo thinkpad t420 model laptopumda oturuyodum bir ara kalktım ayağım kabloya dolanmış laptop feci bir şekilde hemde çalışırken yere kapaklandı laptopun kasasında sorun yoktu hemen tekrar açtım main hdd gibi bir hata verdi daha sonra windows 8 logosu geldi otomatik onarım hazırlanıyor yazısı geldi daha sonra güvenli mod sistem geri yükleme seçenekleri geldi hepsini denedim ne yazıkki olmadı windows xp atmaya çalıştım mavi ekran verdi windows 8 i tekrar atmaya çalıştım aynı şekilde mavi ekran verdi en son win7 attım o çalıştı ama bir sürücü yükledim windows donmaya başladı daha sonra yine format atıcaktım bi uyarıya gözüm takıldı bu sabit diske windows yüklenemez yüklense bile bir süre sonra bozulur gibi bir uyarı bilgisayar sabit diski görüyor ama sorunu anlayamadım sizce harddisk komple mi gitti

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
eğer ciddi bir dosyan yoksa hdd de win8 dvd si ile leptopu aç kurulum yeri açılınca orada gelişmiş feelan var ayar yeri oradan cmd komut şeysini bul açtıktan sonra Diskpart yaz yazı yazma yeri tekrar açılınca clear yaz tüm hdd temizlenir tekrar kurarsın windowsu çalışabilir o şekilde
(kesin diyemem denemen lazım )
(benim dediklerimi hemmen yapma ayrıca bekle yorumları)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
galiba Hdd nin Mekanik diskleri zarar gördü... Başka Bir HDD tak ve dene .. sorun cıkmıyorsa Hdd Öldü demektir. Sorun devam ediyorsa parcalardan birileri zara görmüş demektir.

erenkaraca05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer ciddi bir dosyan yoksa hdd de win8 dvd si ile leptopu aç kurulum yeri açılınca orada gelişmiş feelan var ayar yeri oradan cmd komut şeysini bul açtıktan sonra Diskpart yaz yazı yazma yeri tekrar açılınca clear yaz tüm hdd temizlenir tekrar kurarsın windowsu çalışabilir o şekilde
(kesin diyemem denemen lazım )
(benim dediklerimi hemmen yapma ayrıca bekle yorumları)

önemli dosyalar vardı evet ama format atmaya çalışırken sildim zaten format atılamıyor bilgisayara sizin dediğinizide deniycem bu gece inşallah olur bilgisayarı 1 hafta önce aldım :(

FnlDstntN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen hdd de mekanik sorun olmuştur değiştirmen gerekebilir...

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
500 gb sıfır hdd 120- 250 tl arası oluyordu en son

erenkaraca05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki garantiden çıkarmı yere düştüğünü söylesek yetkili servise

FnlDstntN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki ne kadar oluyor fiyatları bir bilginiz varmı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde yere düşmeyle garantiden çıkarmı bu laptop

Servise gönderin garanti karşılamıyorsa bile yetkili bir servis dışında pcnin donanımına müdahael sonucu garanti dışı kalır...

erenkaraca05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servise gönderin garanti karşılamıyorsa bile yetkili bir servis dışında pcnin donanımına müdahael sonucu garanti dışı kalır...
şöyle bir şey var sabah yetkili servisle telden konuştum garantiden çıkar diye yere düştüğünü söylemedim ama pcnin verdiği hataları olduğu gibi söyledim bana yurtdışından sıfır dvd-wr ve 1 tane lenovo programları entegreli format diski gönderceğini söyledi parçayı ben takabilirim formatıda atıcam gelen diskle sizce bu çözüm olurmu

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sen bence hdd ye anlattığım şekilde tam temizlik yap yine olmazsa gönderdikleri şeyi denersin