Lenovo Recovery DVD oluşturma

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha dün yeni bir lenovo marka laptop aldım.Daha önce sürekli masaüstü kullandığım için dizüstülerle ilgili bir kaç sorum olacaktı.Yardım ederseniz sevinirim
1)Yeni nesil laptoplarda recovery dvd oluşturmak gerekiyormuş.Laptop, üzerindeki tek tuşla format ve recovery olayı sağlıyor.Şimdi bu menüyu kullanarak dvd oluşturacam sanırım ayrıca laptop da gizli bir bölüm varmış.Recovery dvd si oluşturduğum zaman ayrıca harddiske de mi yazacak?

2)Recovery dvd si sadece sistemin kurulu olduğu bölümü mü yedekliyor?Yani sistem C de kurulu ise D (Şu an zaten boş)deki bilgilere dokunmuyor mu?

3)Harddisk bana göre mantıklı bölünmemiş.Ben kapasitelerini değiştirmek istiyorum ne yapabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum...

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Sıfırdan format at recovery cd'ye falan gerek yok.Driverlar genelde C de bi klasör içinde oluyor.Onu dvd'ye çek at temiz format.

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevabın için teşekürler ama niye recovery olayı çok uzun süren bir olay mı ki gerek yok dedin

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tavsiyelerinizzi bekliyorum lütfen

viyaduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurtarma CD'si oluşturma

Başlat-Tüm Programlar-Lenovo-One Key Recovery

Bu yolu izlersen karşına çıkan pencerede Yedekle ve Kurtarma Diski oluştur bölümleri gelecek. Önce yedekle yi seçiyorsun ve tüm C:'yi D:'nin içinde Lenovo klasörüne kopyalıyor. Daha sonra kopyalama bitince Kurtarma Diski Oluştur Bölümünü seçiyorsun ve daha önce yedeklemiş olduğun sistemi kaynak olarak gösteriyorsun. 1-2 boş DVD yeterli olur diye düşünüyorum.
C:'nin imajını almak yaklaşık 40 dakika sürüyor. Bende Şu an oluşturmaya çalışıyorum
Model Lenovo Y530

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı modeli de ben aldım valla denk geldi.Ne yaptın hallettin mi?

viyaduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasa138lz0.jpg

kasa141ti7.jpg

İmaj alma ve disk oluşturma toplam 6.5gb ve 70 dakika sürdü. Aslında işlem çok basitmiş:icon_:.

kenanzbek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama recovery yaptığın zaman sen yinede bilgilerini yedekle çünkü d de siler haberin olsun hdd deki mantıksal bölümü genişletmek istersen bilgisayarım üzerinden sağ tuş yönet diceksin disk birleştiriciyi seç c üzerinde sağ tuş birleştir diceksin gerekli alan boşluğu oluşturucak

tarikisler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ya bu image dosyalarına ihtiyacım var bende aynı bilgisayardan aldım ama windows çöktü yeniden yükledim ama eskisi gibi iyi olmadı acaba upload edebilirmisiniz ? Teşekkürler....

kunyeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar Merhaba. Lenovo B 560 model laptop aldım orjinal yazılımın yüklenmesi için servise gönderdim ve laptop geldi.Recovery dvd si olusturmak istedim programi actigimda 12 küsür gb bi alan vardi ve 4.7 gb 3 dvd yaziyordu dvd leri hazirladim ve işleme başladım ama 1. ve 2. Dvdleri yazdirdiktan sonra işlem tamamlandi dedi ve bitti bunu tam olarak nasil yapabilirim? anladigim kadariyla bu işlem olmadi bunun sebebi nedir? Yardimci olursanız sevinirim