Lenovo İdeapad Z510 Linux Kurmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Lenovo İdeapad Z510 e Linux Elemantray Os u kurmak istiyorum. Fakat boot menüsünden nasıl bir ayar yapacağım bilmiyorum. Yani ilk dvd veya usb seçeneği yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Boot menusu bu video da gösteriliyor. https://www.youtube.com/watch?v=4hu4z0N1vUs

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Boot mode'dan legacy support'u seç sonra da boot priority'den cd den yükleyeceksen cd-rom usb'den yükleyeceksen usb'yi seç removable devices diye de geçiyor olabilir.

Emre54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Boot Priority' den Legacy First yaptım oldu. Windows 8 in yanına diski eşit ayırarak kurdum. Fakat Bilgisayar ilk açılırken hangi işletim sistemini seçmemi istediğimi sorduğunda Windows 8 i seçince bozuk olduğunu gösteriyor. Ne olabilir nedeni?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Teşekkür ederim. Boot Priority' den Legacy First yaptım oldu. Windows 8 in yanına diski eşit ayırarak kurdum. Fakat Bilgisayar ilk açılırken hangi işletim sistemini seçmemi istediğimi sorduğunda Windows 8 i seçince bozuk olduğunu gösteriyor. Ne olabilir nedeni?
Grub mbr'yi bozmuştur kurtarma cd'siyle tekrar yaz

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Windowsu açmak istediğinde boot ekranında boot Priority' den Legacy First yerine uefiyi seçip denermisin ?

Emre54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğinizi yaptım bu sefer direk Windows u açtı. Herhangi bir soru sormadı.