Soru Lenovo Ideapad L340 Isınma Sorunu

batuhankeser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba değerli okuyucular,

1 yıldır sorunlar ile boğuştuğum Lenovo IdeaPad L340 Gaming Laptop ile ilgili aklıma takılanları sormak istiyorum.

Öncelikle bir bilgisayar neden boştayken ani ısınmalar yaşar? Bilgisayarımın işlemcisi Intel(R) Core(TM) i7-9750HF CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz yani Intel(R)'in performans odaklı işlemcisi olmasına rağmen bilgisayarda ani ısı artışları yaşanıyor. Örneğin Yüksek Perdormans modunda tarayıcıda dolaşırken sıcaklık değerli 80° - 100° arasında aniden yükselip sonrasında düşüyor. Ve bu her 2-3 dakikada bir tekrarlanıyor. Daha öncesinde 2 kere Lenovo Teknik servise gitmiş olmasına rağmen sorun hala daha devam ediyor.

Ayrıca bu ısınma sorunu aniden karşıma çıkmaya başladı. Kaliteli bir soğutucuya sahibim. Ancak sorun hala çözülmedi. Anlamadığım kısım da şu performansta herhangi bir kayıp yok ancak yine de ısınıyor. Fan hızını da kontrol edemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Keyifli okumalar...

Lenovo IdeaPad L340 Özellikleri:

İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-9750HF CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz
Takılı RAM: 16 GB
Ekran Kartı: GTX 1650

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bazen ısınma donanımsal bir sorunu da yansıtır. Herşey doğru ise sorun işlemcide olabilir.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,552
O işlemci ısınma sorunlu. 95 derece dahi normal. Birde L340 muazzam bir soğutma sistemine sahip değil zaten. Performansta kayıp yoksa sorun yok. Önemli olan performansta kayıp olmaması. Bu sıcaklıklar normal.

Son düzenleme:

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
hocam siz anlarsanız siz yapın yoksa bir tamirciye götürün başında beklemek koşulu ile fanları temzilesin termal macunu yenilesin içeri götüreyim temzileyim derse pc de alın kaçın herşeyi çalabilirler ben güvenmiyorum

batuhankeser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bazen ısınma donanımsal bir sorunu da yansıtır. Herşey doğru ise sorun işlemcide olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim. İşlemci zaten sorunluydu. Ancak sorunlar giderildi. Hem teknik servis hem de kendim bizzat testlerde gördüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O işlemci ısınma sorunlu. 95 derece dahi normal. Birde L340 muazzam bir soğutma sistemine sahip değil zaten. Performansta kayıp yoksa sorun yok. Önemli olan performansta kayıp olmaması. Bu sıcaklıklar normal.
Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazın soğutma sisteminde ciddi hata var. Ancak dediğim gibi aniden ısınmaya başladı ve soğutucu almak zorunda kaldım. Kaldı ki bu cihaz güncel olarak 11.000 - 12.000 TL fiyat aralıklarında. Diğer bilgisayarlar ile karşılaştırdığımda da ısınması anormal.

hocam siz anlarsanız siz yapın yoksa bir tamirciye götürün başında beklemek koşulu ile fanları temzilesin termal macunu yenilesin içeri götüreyim temzileyim derse pc de alın kaçın herşeyi çalabilirler ben güvenmiyorum
Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazı 2 kere servise gönderdim. Ve 3 ay önce termal macun ve fanlar yenilendi.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,552
Cevabınız için teşekkür ederim. İşlemci zaten sorunluydu. Ancak sorunlar giderildi. Hem teknik servis hem de kendim bizzat testlerde gördüm.

Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazın soğutma sisteminde ciddi hata var. Ancak dediğim gibi aniden ısınmaya başladı ve soğutucu almak zorunda kaldım. Kaldı ki bu cihaz güncel olarak 11.000 - 12.000 TL fiyat aralıklarında. Diğer bilgisayarlar ile karşılaştırdığımda da ısınması anormal.

Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazı 2 kere servise gönderdim. Ve 3 ay önce termal macun ve fanlar yenilendi.
Türkiye fiyat sistemi öyle işlemiyor. 11-12 aralığında daha iyi cihazlar var. Ürünler eskidikçe fiyatları artıyor bizde. O yüzden güncel bir fiyat üzerinden değerlendirme yapmak mantıksız. Lenovo'nun üst seviye ürünleri Legion serisi zaten. Onların soğutmada sıkıntısı yok. Idepad serisi orta sınıf. O işlemci ile 95 derecelere kadar çıkan pek çok cihaz gösterebilirim buna MSI, Asus da dahil.

batuhankeser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim şey ilerde herhangi bir sıkıntı oluşturur mu? Veya ben neler yaparsam düzelebilir? Cevaplarsanız sevinirim.