Lenovo G570 MacOSX kurmak istiyorum ?

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarıma mac os işletim sistemi kurmak istiyorum nasıl yaparım vede nerden bulurum işletim sistemini bilenler anlatabilirmi...

[TD="class: styleb1, width: 180"] Marka & Model [/TD]
[TD="class: styleb1"] Lenovo G570 Dizüstü Bilgisayar [/TD]

[TD="class: styleb1"] İşletim Sistemi [/TD]
[TD="class: styleb1"] Orijinal Windows® 7 Home Basic [/TD]

[TD="class: styleb1"] İşlemci türü [/TD]
[TD="class: styleb1"] Intel® Core™ i5-2410M (2.30GHz, 3MB) 3M Cache, 2.30 GHz [/TD]

[TD="class: styleb1"] Dahili sürücü [/TD]
[TD="class: styleb1"] 500 GB [/TD]

[TD="class: styleb1"] Dahili bellek [/TD]
[TD="class: styleb1"] 4 GB DDR3 [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ekran boyutu [/TD]
[TD="class: styleb1"] 15.6W HD LED Wedge [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ekran çözünürlüğü [/TD]
[TD="class: styleb1"] 1366 X 768 [/TD]

[TD="class: styleb1"] Grafik kartı [/TD]
[TD="class: styleb1"] ATI 6370M-1GB 1 GB [/TD]

[TD="class: styleb1"] Harici G/Ç bağlantı noktaları [/TD]
[TD="class: styleb1"] 4XUSB 2.0,VGA,RJ45,CARD READER [/TD]

[TD="class: styleb1"] Bellek kartı aygıtı [/TD]
[TD="class: styleb1"] [/TD]

[TD="class: styleb1"] Web kamerası [/TD]
[TD="class: styleb1"] 2.0M [/TD]

[TD="class: styleb1"] Hoparlörler ve mikrofon [/TD]
[TD="class: styleb1"] MIC,SPK [/TD]

[TD="class: styleb1"] Klavye / Mouse [/TD]
[TD="class: styleb1"] TOUCH PAD [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ağ arabirimi [/TD]
[TD="class: styleb1"] 10/100M [/TD]

[TD="class: styleb1"] Geniş bant kablosuz [/TD]
[TD="class: styleb1"] Lenovo BGN [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ürün ağırlığı [/TD]
[TD="class: styleb1"] 2.7 kg [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ürün boyutları (G x D x Y) [/TD]
[TD="class: styleb1"] 376.8mmx249.8mmx17.3 = 34.9mm [/TD]

[TD="class: styleb1"] Güç kaynağı türü [/TD]
[TD="class: styleb1"] AC Güç Adaptörü [/TD]

[TD="class: styleb1"] Pil türü [/TD]
[TD="class: styleb1"] 6 hücreli [/TD]

[TD="class: styleb1"] Garanti [/TD]
[TD="class: styleb1"] 2 yıllık granti [/TD]

[TD="class: styleb1"] Ürünle gelen yazılım [/TD]
[TD="class: styleb1"] Power2GO 5.5 (w/o and w/BD optical support) [/TD]

[TD="class: styleb1"] McAfee [/TD]

[TD="class: styleb1"] YouCam [/TD]

[TD="class: styleb1"] VeriFace 3.7 [/TD]

[TD="class: styleb1"] ReadyComm 5.0 (Backup not install) [/TD]

[TD="class: styleb1"] OneKey Rescue System 7.1 [/TD]

[TD="class: styleb1"] Lenovo Energy Management Software 6.x [/TD]

[TD="class: styleb1"] WinDVD(For Home Basic/Starter w/o BD Optical)(except CN) [/TD]

[TD="class: styleb1"] Bing Bar [/TD]

[TD="class: styleb1"] Windows Live essential (Live Suite+ToolBar+Portal) [/TD]

[TD="class: styleb1"] Lenovo DirectShare 1.0 [/TD]

[TD="class: styleb1"] Office Professional 2010 [/TD]

[TD="class: styleb1"] Adobe Reader (backup not install) [/TD]

[TD="class: styleb1"] PlayMovie(For BD ODD and Win7Professional & Home Premium & Ultimate) [/TD]

[TD="class: styleb1"] PC Doctor [/TD]

[TD="class: styleb1"] EE2.0 ;Lenovo Games Console (Only in EN/German OS) [/TD]

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle detaylı bir bilgi verdiğiniz için teşekkürler :)

Ama konu başlığı yanlış olmuş onu düzeltiyorum.

Cevaba gelecek olursak.

Hackintosh Lion 10.7.2 sürümünü deneyebilirsin.

İndirme linkini torrent mi istersiniz yoksa herhangi bir dosya yükleyicisinden mi istersiniz ?

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
torrent olabilir mac sürümü farketmz diye öyle yazdım :)) ama nasıl kurulur bilgisayara daha önceden de indirimiştim ama kuramadım..

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Peki elinizde 8 GB'lık USB Flash Bellek mevcut mu ?

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni olduğunuzu için derken :)

teşekürler :)

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben indirdm flasha boot ettım şimdi acil yardım pc ye nasıl kuracağım resimli anatım yaparmısınız :)

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Resimli anlatım olarak ben yapamam ama bulurum :)

Çünkü benim asıl yardım ettiğim ve anladığım konu MacOSX.

Hackintosh ile [MENTION=74155]muratveb[/MENTION] ilgileniyor :)

Etiketledim foruma girdiği an bakar ;)

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam sağoasın kardesım ya cok sevınirim ilgilenirse :P

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ben indirdm flasha boot ettım şimdi acil yardım pc ye nasıl kuracağım resimli anatım yaparmısınız :)

Flash belleğe nasıl boot ettiniz bilmiyorum. Ama eğer Windows tabanında bu işlemi yaptıysanız size alternatif olarak DMG2IMG programını BURDAN indirin .

İndirdiğiniz zip dosyasını klasöre çıkarın ve adını " DMG2IMG " olarak değiştirip " C:/ " dizinine atın. Daha sonra indirdiğiniz iAtkosL2.dmg dosyasınıda yine bu dizinin içersine kopyalayın.

Daha sonra "Başlat->Çalıştır" tıklayın yada klavyeden WinTuş + R 'ye basın ve " CMD " yazın. Gelen ekranada " cd C:/DMG2IMG " yazıp enterleyin . Daha sonrada şu komutu yazın " dmg2img iAtkosL2.dmg iAtkosL2.iso " Daha sonra işlemin bitmesini bekleyin. Ve Son olarak oluşturulan iso'yu DVD'ye yazdırın. Ve sistemi boot edin açılışada şu komutu yazarak kurmaya başlayın " -v -f " ve akabindede az biraz araştırmayla neleri seçip seçmeyeceğiniz hakkında biraz bilgi sahibi olun. Çözüm üretemediğiniz yerlerdede yardım isteyiniz. Kolay gelsin.

Not : Anlatımı yaptığım yerlerde kullandığım tırnakları atmıyorsunuz. Direkt yazarak yapıyorsunuz.

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya seni yakalamışken ben şimdi dvd ye yazdırdım transmac ile boot ettım hersey buraya kadar guzel sonra başlattım bios ayarlarını ahcı da da her ısındede denedım başladıgına boot f8 e basın demekte iATKOS_L2 amblemı geldıgınde oraya geldıgınde pc yenıden baslıyor ne yapmam gerekır.. acil yardım :(

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
ya seni yakalamışken ben şimdi dvd ye yazdırdım transmac ile boot ettım hersey buraya kadar guzel sonra başlattım bios ayarlarını ahcı da da her ısındede denedım başladıgına boot f8 e basın demekte iATKOS_L2 amblemı geldıgınde oraya geldıgınde pc yenıden baslıyor ne yapmam gerekır.. acil yardım :(

Benim dediğim yöntemle yapmadın muhtemelen. Bu dediğin hata genelde dvd doğru düzgün yazılmadığında yada eksik bişeyler olduğunda böyle restart eder. Dediğim yöntemle iso dosyasını oluştur sonra Windows7 kullanıosan direkt disk yansımasını yazdır diyerekten dvd'ye yazdır yada Ultra ISO tarzı bi program kullanarak iso imajını en düşük hızda dvd'ye yazdır ve öyle dene. Ve dediğim gibi açılış seçenekleri bölümündeyken -v -f yapmayıda unutma. Kolay gelsin.

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim dediğim yöntemle yapmadın muhtemelen. Bu dediğin hata genelde dvd doğru düzgün yazılmadığında yada eksik bişeyler olduğunda böyle restart eder. Dediğim yöntemle iso dosyasını oluştur sonra Windows7 kullanıosan direkt disk yansımasını yazdır diyerekten dvd'ye yazdır yada Ultra ISO tarzı bi program kullanarak iso imajını en düşük hızda dvd'ye yazdır ve öyle dene. Ve dediğim gibi açılış seçenekleri bölümündeyken -v -f yapmayıda unutma. Kolay gelsin.
sagol şimdi yaptım iso ama dosya boyutu 700 mb kadar oldu yazdırayım mı doğrumudur:S

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
sagol şimdi yaptım iso ama dosya boyutu 700 mb kadar oldu yazdırayım mı doğrumudur:S

Yanlış tabikide 700Mb olamaz. Normal DMG boyutu neyse aynı boyutta olmalı. Tekrar anlattığım şekilde yapmayı bi dene. Olmadı alternatif aramak gerek. Dediğim gibi dvd doğru yazılmadığı için böyle bi reset sorunu yaşıyorsun muhtemelen. Ve çevirme işlemi yapılırken tamamen bitmesini bekle.

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlış tabikide 700Mb olamaz. Normal DMG boyutu neyse aynı boyutta olmalı. Tekrar anlattığım şekilde yapmayı bi dene. Olmadı alternatif aramak gerek. Dediğim gibi dvd doğru yazılmadığı için böyle bi reset sorunu yaşıyorsun muhtemelen. Ve çevirme işlemi yapılırken tamamen bitmesini bekle.

anladım kodları yazdım ama 700 mb olusturuyor bende anlamadım :S ya ben de sorun ya pcde

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
anladım kodları yazdım ama 700 mb olusturuyor bende anlamadım :S ya ben de sorun ya pcde

Senin DVD'de sorun var. Bak başka bir forumda buldum eleman sorunsuz bir kurulum gerçekleştirmiş. Dvd olayını çözebilirsen geriside gelir.

yeJ0F.png

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamm yaptım şimdi :D takıldıgım yer olursa sorarım teşekür ederim ilgilendiğiniz için :)

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin DVD'de sorun var. Bak başka bir forumda buldum eleman sorunsuz bir kurulum gerçekleştirmiş. Dvd olayını çözebilirsen geriside gelir.

yeJ0F.png

şimdi iso yu yazdırdım ben dvd ye yine aynı hata oldu yeniden başlatıyor sorun iso dosyasında olabilrmi...

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
şimdi iso yu yazdırdım ben dvd ye yine aynı hata oldu yeniden başlatıyor sorun iso dosyasında olabilrmi...

ISO dosyasını indirdiğin yerde hash veya MD5 değeri var ise bilgisayarında ki dosyanın değerlerini bir karşılaştır. Dosyada bozulma var mı bi bak. ;)

burakdutar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ISO dosyasını indirdiğin yerde hash veya MD5 değeri var ise bilgisayarında ki dosyanın değerlerini bir karşılaştır. Dosyada bozulma var mı bi bak. ;)

nereden karşılaştıracagım onu bilmıyorum kı :) ama baya denedı olmadı bu seferde f8 e basın kısmında donma oluyor sabaha kadar kaldı aynı sorun var hdd bıcımlendırdım mac formatı yaptım yıne olmadı :S