TYDEUS
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 19
Merhabalar, dün Windows 8 Lenovo G505S marka laptopuma Windows 7 yükleyecektim ve hiçbir problem yokken format USB'sini takıp format kısmına geldim. Format atacağım diskin içindekileri biçimlendirdim ve Windows 7'yi kurmaya çalışacakken "Windows bu diske yüklenemez, disk GPT stilinde." diye bir hatayla karşılaştım. Normalde birçok bilgisayara kaç kere format attım fakat ilk defa bu sorunla karşılaştım. Araştırdım ve diski CMD üzerinden Clean etmemiz gerekiyormuş. Aynı dedikleri şekilde kuracağım diski Clean ettim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar başlarken de " PXE-MOF:Exiting PXE ROM " hatası ile karşılaştım ve dünden beri çözemedim. Bilgisayar HDD'yi görüyor, BIOS menüsünde görebiliyorum sıkıntı yok. Yine aynı şekilde BIOS menüsünde HDD'yi ilk sıraya getirmeyi de denedim. USB'mi de ilk sıraya getirmeyi denedim fakat tık yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Biraz uzun yazdım ama hem detaylı olması açısından hem de daha rahat yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.