Lenovo g500 Laptop bios a girme sorunu

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar Lenovo g500 laptop var elimde yalnız pc ablamın windows 7 yüklemişler bana ben orjinal win8 yükliyicem fakat bios a bir türlü giremedim bu merette fn+f1 fn+f12 hepsini denedim olmadı bunu nasıl yapacağım yardımcu olrsanız sevinirim

Birde amd galiba bunun ekran kartı laptop üstünde yazıyor ama ben özellikler çözünürlük vs den ekran kartına bakında yada aida64 ten intel çikiyor sebebi nedir

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lenovolarda novo key vardır oradan biosa giriyorsun novo key şarj girişiniin yanındaki küçük button

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Peki bugün evde deneyecegim çok teşekkürler peki amd ekran kartı yerine neden intel gözüüyor

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amd ekran kartı kurulumu?
kuruluysa büyük ihtimal oyuna girdiğinde otomatik çalışıyodur normal kullanırken tasarruf için işlemciden yer

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar Lenovo g500 laptop var elimde yalnız pc ablamın windows 7 yüklemişler bana ben orjinal win8 yükliyicem fakat bios a bir türlü giremedim bu merette fn+f1 fn+f12 hepsini denedim olmadı bunu nasıl yapacağım yardımcu olrsanız sevinirim

Birde amd galiba bunun ekran kartı laptop üstünde yazıyor ama ben özellikler çözünürlük vs den ekran kartına bakında yada aida64 ten intel çikiyor sebebi nedir

FN + F2 tuşuyla gireceksiniz.

Yine giremiyorsunuz Onekey Recovery tuşuyla girin. Bilgisayarı yeniden başlatın Onekey Recovery tuşuna basın çıkan seçeneklerden Bios Setupu seçin..

Onekey Recovery Tuşu
G560-2L.jpg

Ekran kartları arası geçişi bu konuda detaylı şekil de anlattım.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...5520-6169-ekran-karti-sorunu.html#post3089058

Daha basit şekil de yapmak istiyorsanuz bu yöntemi deneyin. Herhangi bir oyuna girin, Masaüstüne sağ tıklayıp grafik seçeklerine tıklayın, oradan girdiğiniz oyun karşınıza çıkacak, o oyun için yüksek performansı seçin..

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bios a girdim sata hdd birsey daha var cd rom yazmiyor bundan hangisini 1 e alicam win8 formati takiyorum pc ile geleni onyukleme yap gelmyor

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bios a girdim sata hdd birsey daha var cd rom yazmiyor bundan hangisini 1 e alicam win8 formati takiyorum pc ile geleni onyukleme yap gelmyor

Bios'tan boot kısmından ayarları şu şekil de yapacaksınız. İlk sıraya cd-rom veya dvd-romu getireceksiniz.. Yön tuşlarını deneyin, cd-rom veya dvd-rom çıkacak. Eğer bilgisayarınız cd-romu görmüyorsa biosu sıfırlayın. Yine görmüyorsa optik sürücünüz sata, bu yüzden de biostan göremiyorsunuz. Biostan integrated peripherals kısmından satayı raid veya ahci modundan ide moduna alın.

3.jpg

007-Integrated-Peripherals.jpg

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PC yi yeniden başlattığın sırada sürekli elininin biri FN tşunda diğer elin F12 tuşunda aynı anda basılı tutun başlangıçta hangisinden başlamak isterseniz onun üstüne gelip enter tuşuna basın.yani FN tuşuna basılı tutarken aynı anda F12 tuşuna sürekli basın başlangışta dediğim menü gelecek o menüden istediğiniz sürücüyü seçip başlatabilirsiniz.bios menüsüne de aynı şekilde FN tuşuna sürekli basın aynı anda F2 tuşuna basıp biosa girebilirsiniz.

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yanliz soyle birsey var cdrom diye birsey yazmiyor hdd sonra sata sonra baska birsey daha yaziyor