Led mi alıyım Lcd mi ?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar yeni bir tv almayı düşünüyorum , lcd mi led mi almalıyım kararsız kaldım , lcd ve led ürün kullananlar yorumlarını yazarsa sevinirim . lcd olarak 2 ürün , led olarak 1 ürüne göz attım , ilgimi çeken bunlar oldu ama lcd mi led mi seçmeliyim kararını vermedim , bu konuda sizden yardım alıyım dedim.

LCD 1

LCD 2

LED

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Led tv kullandığımız için kesinlikle öneririm. Keskin ekran parlak renk az enerji. Led iyidir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
teknosa turuncu indirimleri bekle derim, alacağın led tvyi 1199 tl ye gördüm. yarın sabah 8 de teknosa istanbul mağazalarında ve teknosa.comda tekrar var turuncu indirimler ;)

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bi 5m migros elektronik satış danışmanı olarak sana led tavsiye ederim..ledden şaşma derim...hem elektrik tasarrufu açısından hem ekran kalitesi ve şıklık açısından...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Led tv ye karşı lcd öneren kimse yok sanırım :)

---------- Post added at 02:09 ---------- Previous post was at 02:05 ----------

teknosa turuncu indirimleri bekle derim, alacağın led tvyi 1199 tl ye gördüm. yarın sabah 8 de teknosa istanbul mağazalarında ve teknosa.comda tekrar var turuncu indirimler ;)

Bi lcd mi led mi alıcağıma karar veriyimde indirim yakalarız elbet :)

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben alsam 120 ekran lcd yerine 106 ekran ledi alırdım :) salon için düşünüosan ve salon çok genişse ama lcd 120 ekranı da düşünebilirsin görüntü kalitesi açısından pek bi fark olmaz sadece tasarım olarak ve tasarruf açısından ledi tavsiye ettim ben karar senin tabi..

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ben alsam 120 ekran lcd yerine 106 ekran ledi alırdım :) salon için düşünüosan ve salon çok genişse ama lcd 120 ekranı da düşünebilirsin görüntü kalitesi açısından pek bi fark olmaz sadece tasarım olarak ve tasarruf açısından ledi tavsiye ettim ben karar senin tabi..

salon için düşünüyorum ve salon baya bi geniş açıkçası , tasarrufu o kadar göz önünde bulundurmuyorumda televizyon konusunda , tasarıma önem veririm açıkçası , şu 120 ekran lcd ile 106 ekran led e sahip kaliteli bir mağaza bulup canlı biz göz atmak iyi olur aslında

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
LED Tabii ki.. Hem görüntü hem de enerji tüketimi yönünden

moon5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu saatten sonra mutlaka Led ...her anlamda çok daha önde!..

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
genelde lcd ler ledlere göre kalın oluyor tasarım olarak ondan benim hoşuma gitmiyor duvara takılsa bile aşırı şişlik oluyor genelde lcdlerde ...tam led tvlerde ama sanki duvara yapışık gibi gözüküyor buda bi led için neden diyebiliriz...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Genel olarak bi led tv görüşü hakim ama 5-10 günlük yorumlara göre bi seçim yapıcam artık , ama bu yarışmanın galibi led tv gibi gözüküyor :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Kimse işin elektrik faturası kısmıyla ilgilenmiyor sanırım. Tasarruflu denilen led veya lcd ekran televizyonlar inçleri ve ses çıkış wattları arttıkça tüplü(55 veya 72 ekran ) televizyonlardan fazla enerji tüketirler. Dikkat edin satılan en kaliteli markaların bile kataloglarında enerji güç tüketimleri yazmaz.

Konuyu açan arkadaşın verdiği linklerde de ben göremedim. Bence bunu kasıtlı olarak yazmıyorlar.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yorumların geneli led üzerine , ben lg nin led ine baktım ama bu led tv lerde kalite olarak hangi marka en iyisi acaba , sony , philips , samsung , toshiba , lg . bi marka üzerinde karar vermekte bi o kadar zor aslında

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tuplu televizyondan kastinizda plazma tarziysa led yine tasarruf yonunden en iyisidir.ayrica plazmalar isigi daha cok yansitir goruntu kalitesi azdir..ledleri her yonden ayni goruntu kalitesinde izlersin...tvlerin arkasinda watt gucu yazar..sony sirf isminden fiyati oldukca artirio benim favorim lg..hem kalite hem uygunluk

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
led tv'ler her açıdan üstün. en önemliside yazılımsal açıdan. o üzerlerinde yazan kontrastlar tamamen yazılımsal olarak sağlanıyor. dolayısıyla daha iyi yazılım daha kaliteli görüntü anlamına geliyor.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Samsung D Serisini önerebilirim. Bütçenize bağlı. 46D6000 3D LED modelini Vatandan 2800TL ye aldım. Aynı fiyatlarda LG ninde 3D modelleri var üstelik 7 adet 3D gözlük hediye ediyor fakat LGnin kullandığı ucuz sistem pasif gözlükler (3TL ye satılıyor cinebonus sinemalarda). Samsung ise aktif gözlük kullanıyor, ha arasındaki farkı tek tek deneyip bakmadım ama benim tercihim Samsungdan yana oldu çünkü SMART TV özelliğiyle Samsungun BADA tarzı uygulamalarını internetten indirip kullanabiliyorsunuz, youtube vs sitelere girebiliyorsunuz, bir çeşit akıllı telefon gibi. Daha uygun fiyatlı modelleri de vardı 42D6000 vs. gibi ama sonu D6000 veya D6500 olsun, D6500 lerde internet tarayıcı da var, dilediğiniz web sitesine girebilirsiniz.

Görüntü kalitesine fazla takılmayın artık çoğu üretici bu konuyu aştılar görüntüler arasındaki fark çok hassas gözler tarafından ayırt edilebilir belki, TV ile gelen özelliklere bakmanızı tavsiye ederim, mesela philipslerde de ambilight özelliğiyle görüntünün renkleri duvara yansıtılıyor, bütün bir duvar karanlık odada ekranmış gibi aydınlanıyor vs. gibi.

LED TVler LCDlere göre ortalama %60 daha az enerji harcarlar, zaten samsung tvlerde otomatik enerji ayarı da var duruma göre ekran ışığını kısıyor vs. Aslında LED TV dediklerine bakmayın bunlarda bildiğiniz LCD ekranlar fakat floresan yerine kenardan led ile ekran aydınlatılıyor. Gerçek LED TVler (Samsung telefonlarda AMOLED ekran kullanan cihazlar gibi) sanırım gelecek sene piyasaya çıkmaya başlayacak.

Ayrıca Toshiba gözlüksüz 3D televizyonuda fuarda sundu bu da demek oluyorki gözlüklü 3D tvlerin fiyatlarının taban yapması yakındır. Ben o zaman gözlük almayı planlıyorum muhtemelen gözlüklerde ucuzlayacaktır. Şuan çifti 140tl civarlarında.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Tv alırken benim de bu konu kafamı çok kurcalamıştı.LED mi LCD mi?
İkisi arasında öncelik uç bir teknolojik fark yok hemen hemen aynı.
İnsanlar daha LED daha sonra çıktığı için Teknolojik olarak LCD çok üstün olduğunu düşünürler.
Üreticiler de tüketiciyi çok yanılttılar,o yüzden uyarılar geldi,LCD LED denilecek çünkü aynı teknoloji.
LED estetik olarak ince ve çok az da olsa elektrik tasarufu var,hatta bir çok LCD Tv ile aynı elektriği harcıyor.O zaman sırf ince olmasına para vermiş olacaksın.
Bu konuda donanımhaber'de LED ve LCD arasındaki farkları belirten geniş bir başlık var,okursan çok daha bilgiye sahip olursun,durumu havada kalacak cümlelerle açıklamışlar,somut bir şekilde herşeyi önüne sermişler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
3. verdiğin led tvyi kullandım gerçek 100hz olmaması dışında bir sıkıntısı yok, hem görüntüsü iyi, çok ince, 107 cm, mkv dahil açamadığı bir format olmadı.. o fiyata alınabilecek en iyi tvlerden biri.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
LCD Kaldı mı yahu :D Sen Teknolojiye Yakın Dur Kardeşim LED görüntü ve az enerji tüketimi ile senin en iyi dostun olacaktır Kontrast oranına dikkat et ama kesinlikle madem bişey alacaksın kaliteli olsun. Bazı satıcıların dolduruşuna gelme kontrast oranına ve kaç Hertz (HZ) olduğuna önem ver.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
10 liraya CRT forza! :D (En iyi görüntüyü CRTler veriyor. :D)