Lastik Ebatları Değişimi

lastikal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar, Aracımın lastiklerini farklı bir ebatla değiştirmek istiyorum, Şu ebada geçsem nasıl olur, Bu ebat sürtme yapar mı, Muayenede sorun çıkar mı, bu değişimi yaparsam yakıt tüketimim ne olur, yol bilgisayarı sonuçlarında değişme olur mu gibi sorularınızı bu başlık altından cevaplayabiliriz.

Hadi bakalım sorularınızı bekliyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
araba ne marka,model ? foto koy tekerlerin göründüğü tam resim olsun pul gibi ,link mink koyma!

Kalenderadam

Doçent
Reaksiyon puanı
231
Değerli arkadaşım benim aracın lastik ebatlarını değiştirdim fakat orijinal lastik ebatının performansını arar oldum.

Reaksiyon puanı
16,128
A.B.D'li basketçi çikolata renkli kardeş homer h2'ye 24'' teker ayarlatıp taktırıyor 1 hafta olmadan 22'' taktırıyordu direksiyonu çeviremiyormuş...

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Merhabalar, Aracımın lastiklerini farklı bir ebatla değiştirmek istiyorum, Şu ebada geçsem nasıl olur, Bu ebat sürtme yapar mı, Muayenede sorun çıkar mı, bu değişimi yaparsam yakıt tüketimim ne olur, yol bilgisayarı sonuçlarında değişme olur mu gibi sorularınızı bu başlık altından cevaplayabiliriz.

Hadi bakalım sorularınızı bekliyorum.

Aracınızın kafa kağıdına göre lastik ebatları dışında bir lastik takarsanız hız farkı, direksiyon hakimiyeti, yakıt farkı ve beygir gücünde düşüş ile birlikte devirli kullanım hususunda farklılıklar yaşamanız muhtemel.

Avrupada kafa kağıdında yazan lastik ebatları dışında bir lastikle dolaşırda yakalanırsanız cezaya tabi tutulursunuz.

Muayenede orjinal takıp takmamanızın durumuna pek kafa yoracaklarını sanmıyorum fakat ALLAH muhafaza kaza yaparsanız sigorta şirketiniz bu durumu değerlendirmeye alıp doğal olarak haklı olup size hata yükleyebilir.

lastikal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Değerli arkadaşım benim aracın lastik ebatlarını değiştirdim fakat orijinal lastik ebatının performansını arar oldum.

Arabanızın marka, model ve model yılı nedir? Bir de hangi ebattan hangi ebada geçiş yaptınız. Ben bir inceleyeyim. Bakalım yanlış nerede yapılmış.
--- Gönderi Güncellendi ---
araba ne marka,model ? foto koy tekerlerin göründüğü tam resim olsun pul gibi ,link mink koyma!

Ne söylemek istediğinizi anlayamadım.
--- Gönderi Güncellendi ---
Aracınızın kafa kağıdına göre lastik ebatları dışında bir lastik takarsanız hız farkı, direksiyon hakimiyeti, yakıt farkı ve beygir gücünde düşüş ile birlikte devirli kullanım hususunda farklılıklar yaşamanız muhtemel.

Avrupada kafa kağıdında yazan lastik ebatları dışında bir lastikle dolaşırda yakalanırsanız cezaya tabi tutulursunuz.

Muayenede orjinal takıp takmamanızın durumuna pek kafa yoracaklarını sanmıyorum fakat ALLAH muhafaza kaza yaparsanız sigorta şirketiniz bu durumu değerlendirmeye alıp doğal olarak haklı olup size hata yükleyebilir.

Biz kesinlikle araç üreticisinin tavsiye etmediği bir ebatla değişim yapmayı önermiyoruz. Aksine lastik ebadı değişimi yapılırken tam olarak üreticinin istediği ebatlara değişim yapılması için yönlendiriyoruz. Birçok araba için 15",16",17" ve 18" için üreticinin tavsiye ettiği ebatları biliyor ve ona yönlendirme yapıyoruz. Piyasadaki birçok lastikçi bunları bilmiyor yada bilseler bile ellerindeki ürüne yönlendiriyor. Biz ise araç sahiplerini önceden bilgilendirebilmek için bu konuyu açtık.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
lastik ebatı büyütmek için sadece büyük lastik alınsa sıkıntı değil de jantlar falan da değişecek hep, baya masraf. ben de niyetlenmiştim bir ara ama o masrafa değmez diyip vaz geçtim.

lastikal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
A.B.D'li basketçi çikolata renkli kardeş homer h2'ye 24'' teker ayarlatıp taktırıyor 1 hafta olmadan 22'' taktırıyordu direksiyonu çeviremiyormuş...

Doğru bir ebat ile değişim yapmamış demek ki.

Ekli dosyalar

• Screenshot_14.jpg
    Screenshot_14.jpg
    19.3 KB · Görüntüleme: 350
  • Screenshot_15.jpg
    Screenshot_15.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 369
Reaksiyon puanı
16,128
DTX kanalını aç orda arabalar ile ilgili programlar oluyor onda biri cevaplar nitelikte programı vardı.