Laptopumu temizlemek istiyorum.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Elimde zamanın derinliklerine gömülmüş bir casper var (diğer konulardaki casper nirvana c300 değil) bu laptop 2012 yıllarında çıkmış ve çok ama çok az bakımı yapılmış hatta yapılmamış pili vidasız klipsler var onları açarak çıkıyor ben nasıl temizliycem bu laptopu?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Anlayan birisine ver halletsin. Termal Macun yenilemesi falan şart olmuştur ona.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Ben az önce aştım baktım altın rengi bir şey var o çatlamış onun dışunda fana üfledşm elim yüzüm toz oldu fanın çektiği havayı filtreleyen yere kulak çubuğuyla tozlarını aldım pcbiraz olsun rahatladı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlayan birisine ver halletsin. Termal Macun yenilemesi falan şart olmuştur ona.
Sanırım o altın renkli şey macun.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Elimde zamanın derinliklerine gömülmüş bir casper var (diğer konulardaki casper nirvana c300 değil) bu laptop 2012 yıllarında çıkmış ve çok ama çok az bakımı yapılmış hatta yapılmamış pili vidasız klipsler var onları açarak çıkıyor ben nasıl temizliycem bu laptopu?
benim elimde içi hiç açılmamış 12 seneik bir pc var pc yi açamıyorumda ve her açışımda vidalar artıyor bence sen hiç uğraşma bilen birisine yaptır ama dersen ben yapacağım youtubede videolar var nasıl yapılması gerektiği ile ilgili onları izleyerekde yapabilirsin

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
benim elimde içi hiç açılmamış 12 seneik bir pc var pc yi açamıyorumda ve her açışımda vidalar artıyor bence sen hiç uğraşma bilen birisine yaptır ama dersen ben yapacağım youtubede videolar var nasıl yapılması gerektiği ile ilgili onları izleyerekde yapabilirsin
Ben vallaha sapasağlam youtube siz yaptım ;) şimdi ondan yazıyorum korkacak bir şey yok.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Ben az önce aştım baktım altın rengi bir şey var o çatlamış onun dışunda fana üfledşm elim yüzüm toz oldu fanın çektiği havayı filtreleyen yere kulak çubuğuyla tozlarını aldım pcbiraz olsun rahatladı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım o altın renkli şey macun.
Macunun rengi gri tonlarında veya beyaz olur.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
İşte o boruları söktüğünüz zaman işlemci ve gpu karşınıza çıkar. Onların üstündeki macun çoktan kurumuştur.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483

söyle örnek bir video var. İsterseniz bakabilirsiniz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Bilgisayarınızda batarya falan ne varsa çıkartın, içe gömülü değilse tabi. Arka kapağı açmanız gerek. Sonrasında RAM'leri alın silgi ile temizleyin. Fanı ben yıkamıştım, düzgün kurutunca sorun olmamaıştı. Size kalmış bir şey, sonrasına iyice kurutup yerleştir. Ben böyle yaptım ve temal macun da sürdüm.

fortekno

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Bende bu vidyodaki olmasa da casper nirvana nb 15.6" (2011) vardı benzer mantık olduğu için böyle düzelttim.
Senin de işini görür.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bilgisayarınızda batarya falan ne varsa çıkartın, içe gömülü değilse tabi. Arka kapağı açmanız gerek. Sonrasında RAM'leri alın silgi ile temizleyin. Fanı ben yıkamıştım, düzgün kurutunca sorun olmamaıştı. Size kalmış bir şey, sonrasına iyice kurutup yerleştir. Ben böyle yaptım ve temal macun da sürdüm.
Fanı bende yıkadım ancak tazyikli yıkandığında fan yalpalamaya başlayabilir. Fanın plastik vidalarını kırıp tamamen açtım ancak yalpalamaya çözüm bulamayınca fanın dış kasasını yamultmak zorunda kaldım yalpalarken sürtüp ses çıkartmasın diye :D o yüzden aman dikkat :D