Laptopuma ssd takabilirmiyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spawl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spawl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
merhaba arkdaşlar laptopuma her sata ssd uyar değilmi yani m2 gibi ekstra bi girişe gerek yok
birde laptopa takılan ve masaüstüne takılan ssd arasında bir fark yok değlimi bu konuda fazla bilgim yok kusura bakmayın
cevaplarınız için teşekkürler

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Daha 3-5 gün önce eski Laptobuma masaüstünden boşa çıkan 120 GB SSD'mi taktim sorun olmuyor. Normal standart SSD takıyorsun direk... Yuvaları aynı zaten.

Ama içinde Windows 10 kurulu halde takmıştım laptop görmüyor SSD'yi o şekilde olunca tekrardan USB üstünden Windows 10 yüklemem gerekti.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Şimdi masaüstü laptop farketmeksizin sata ssd bağlantısı aynıdır. Fakat burada sisteminizdeki anakart hangi sata hızını destekliyor onu bilmek gerekir. Şu an 3 tür sata hızı var bunu usb bağlantı hızı gibi düşünebilirsin. SATA I, SATA II ve SATA III olarak üç ayrı versiyonu bulunmaktadır.SATA I (ya da sadece SATA) ilk çıkmıştır ve teorik limit hızı 1.5 GBit/s olarak belirtilir. Ardından SATA II biraz daha geliştirilmiş ve standartlar daha uyumlu olarak piyasaya sürülmüştür. SATA II'nin teorik hızı 3.0 GBit/s çıkması planlanmaktadır. Sata III. yeni cıkmıştır.Teorik hızı 6.0 GBit/s olarak belirtilmiştir. Şu an piyasadaki ssdler sata 3 bağlantı hızına sahiptir. Fakat anakartınız sata 2 ise bağlantı hızı olarak ssd sata 2 hızında çalışacaktır.

Desp0tizm

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
259
Geçen Gün Bende Taktım Sıkıntı Olmuyor,Eğer Yaşın küçükse bir bireyle yapabilirsin ?

higlift

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
bende mevcut dickini çıkarıp ssd taktım açılış hızı inanılmaz artıyor

malatyacan44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
kanka bazı laptoplara takılıyor takılmassa taşınabilir var

Son düzenleyen moderatör:

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
takarsın bence , zaten tak çıkart öğrenilir böyle şeyler

spawl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Şimdi masaüstü laptop farketmeksizin sata ssd bağlantısı aynıdır. Fakat burada sisteminizdeki anakart hangi sata hızını destekliyor onu bilmek gerekir. Şu an 3 tür sata hızı var bunu usb bağlantı hızı gibi düşünebilirsin. SATA I, SATA II ve SATA III olarak üç ayrı versiyonu bulunmaktadır.SATA I (ya da sadece SATA) ilk çıkmıştır ve teorik limit hızı 1.5 GBit/s olarak belirtilir. Ardından SATA II biraz daha geliştirilmiş ve standartlar daha uyumlu olarak piyasaya sürülmüştür. SATA II'nin teorik hızı 3.0 GBit/s çıkması planlanmaktadır. Sata III. yeni cıkmıştır.Teorik hızı 6.0 GBit/s olarak belirtilmiştir. Şu an piyasadaki ssdler sata 3 bağlantı hızına sahiptir. Fakat anakartınız sata 2 ise bağlantı hızı olarak ssd sata 2 hızında çalışacaktır.
anakartımı bilmiyorum ama laptopumun markasını verebilirim yardımcı olabilirseniz