Laptopuma 2. HDD takıcam.

TheHaftefg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptopum aşırı yavaş olduğu için bi SSD takmak istiyorum. SSD mi seçtim ve takmak için kullanacağım aparatıda seçtim. Tek sorun şuan HDD içerisinde bulunan win10 dosyasını ve diğer programlarını nasıl bozmadan SSD ye taşıyabilirim. Ayrıca SSD tamamıyla C: kalsörü olacak HDD ise tamamı ile D: klasörü olacak. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. ?

Yusufzff12Tr.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Laptopum aşırı yavaş olduğu için bi SSD takmak istiyorum. SSD mi seçtim ve takmak için kullanacağım aparatıda seçtim. Tek sorun şuan HDD içerisinde bulunan win10 dosyasını ve diğer programlarını nasıl bozmadan SSD ye taşıyabilirim. Ayrıca SSD tamamıyla C: kalsörü olacak HDD ise tamamı ile D: klasörü olacak. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. ?
Hmm buldum
Usb ye kopyala ssd ye at sonra hdd yi çıkar ssd tak
Sorun çözüldü beyin bedava

TheHaftefg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDD 500 GB 2 ye bölünmüş durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ama C: klasörün 150gb si dolu hangi USB ye atayım. ?
150 GB lık windows dosyası olmaz max 40-50 gb olur.Onuda şöyle yapabilirsiniz pcye ssd yi taktıysanız aktif hale getirip kişisel bilgilerinizi usb ya da online depolama yerleri gibi yerlere aktarın sonrasında format atıp ssd nin üstüne kurun windows u sonrasında hdd içinde ki windows dosyalarını silersiniz zaten.

TheHaftefg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
150 GB lık windows dosyası olmaz max 40-50 gb olur.Onuda şöyle yapabilirsiniz pcye ssd yi taktıysanız aktif hale getirip kişisel bilgilerinizi usb ya da online depolama yerleri gibi yerlere aktarın sonrasında format atıp ssd nin üstüne kurun windows u sonrasında hdd içinde ki windows dosyalarını silersiniz zaten.
Peki C: dosyasında silmem gereken Windows dosyaları hangileridir?

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Klonlama programları var. Onları kullan.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Peki C: dosyasında silmem gereken Windows dosyaları hangileridir?
Kendi eklemediğiniz harici dosyaları silmeniz hatalara sebep olabilir.Dediğimi yapın önemli dosyalarınızı flash belleğe atıp formatlayın ssd nin üzerine kurun windows u.