Laptopum Neden Isınıyor? (Termal macun sürüldü)

DUM4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamunaleykum arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi laptopum çok ısınıyor. Daha önceleri ısınma problemi yaşadığımda termal macunu değiştirir fan bakımını yaptırırdım bugün onu yaptırmama rağmen ısınma fena halde devam ediyor. Ne yaparken ısınıyor diye sorarsanız herhangi bir uygulama açmasamda internette dolaşırken bile ısınma problemi yaşıyorum. Servise sormama rağmen çözüm üretemediler biz macunu sürdük neden ısınıyor bilmiyoruz dediler. Termal macununda yanlış sürüldüğünü düşünmüyorum çünkü defalarca aynı serviste bu işlemi yaptırdım ve sorunsuz bir şekilde DİĞER laptoplarımı kullandım. Isınma yaşanırken bilgisayar donmuyor ne kadar uzun süre açık kalırsa kalsın kapanmıyor ama elimi koyduğumda 30 40 saniye tutamıyorum. İnternette araştırmaya kalktığımda ise tek çözüm olarak fan bakımı ve termal macun gösteriliyor. Neden böyle bir şey oluyor bir fikriniz veya çözüm öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim. :him:

Not:Laptop markası Samsung

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Birçok laptop un format atarken taki driverları düzgünce kurana kadar normalden çok daha fazla ısındığına şahit oldum driverları elden geçir derim hatta sistem uzun zamandır formatlanmadıysa tazele derim.

DUM4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birçok laptop un format atarken taki driverları düzgünce kurana kadar normalden çok daha fazla ısındığına şahit oldum driverları elden geçir derim hatta sistem uzun zamandır formatlanmadıysa tazele derim.

Formatlayıp driverleri kurdum bir program yardımıyla sıcaklığa baktım 1 saatte 90 dereceye çıkıyor.

sagme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende bir HP fırın kullanıcısıyım o yüzden ısınma için aklıma gelenleri söyliyeyim sana. Öncelikle havalar çok sıcak ister istemez etki ediyor. Laptopu uzun süre önce almışsan her nekadar termal macun ve fan bakımını yaptırsanda sadece fanın çalışmasına bakmışlardır, gerçekten devrinde dönüyor mu diye baktıklarını sanmam. Onun dışında yine toz toplamış olabilir.

DUM4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi birkaç ay öncesine kadar hiç bu kadar ısınmıyordu termal macun değişmemiş olmasına rağmen. Şimdi termal macun değişti format atıldı buna rağmen 90 derece ısıya ulaşıyor. Fanların tam anlamıyla çalışıp çalışmadığını kendim kontrol edemez miyim?

DUM4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun BIOS ayarlarından kaynaklanıyormuş başına böyle bir şey gelebilecekler için yazayım dedim.

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Benim basimada geldi bu durum. Tamamiyle yanlis zemin ustunde kullanimdan kaynaklaniyor en azindan benimki oyleydi! Cihazi kesinlikle yastik, yatak, hali, ve diz ustunde uzun sureli kullanmamaya özen göster, alttaki hava girislerini kapatarak fani zorluyor ve cihaz isinmaya basliyor zaman icersindede artiyor isinma.

Bende ilk laptop umda böyle yanlislar yaptim ve 4 sene icinde laptop mefta oldu:D

Sana yardimi dokunacak sey hava basmandir fan girislerine. Hazir hava spreyleri mevcut onlar kismen isini gorur. Ama en guzeli kompresor ile hava vurmak butun tozu atar ben oyle yapmistim:D

Umarim faydali olmustur bir sonraki cihazimda su an cok dikkatli davraniyorum hazir diz ustu masalarindan aldim isinma sorunu yasamiyorum. Hp kullaniyordum daha once Asus a gectim.

Kolay gelsin

Can741

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Havalar sıcak olduğu içindir altına bi soğutucu al zamanla geçer

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
eğer 4 yada 5 yaşında bir cihaz ise ısınması normal. chipsetler bir süre sonra artık ne yaparsanız yapın soğumuyor. sorun kesinlikle chipsetlerin ömründen kaynaklanıyor.