Laptopum Bilgisayarcıdan Geldikten Sonra Desktop Oldu

Bu konuyu okuyanlar

Tuna Ünal

Öğrenci
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
18
Laptopumu alınca içinde win 10 pro vardır. Windows 10 Orjinal Mi Nasıl Anlarım bu forumda anlatılana göre orijinaldi. Bilgisayarcıya gittikten sonra bilgisayarın adı desktop-xxxxx olarak değişmiş ve şuan windowsunuzun süresi bitti diyor? Bu normal mi? yani Laptop'u alınca içinde kurulu gelen windowsun süresiz olması gerekmiyor mu?
 

taylorsaundles

Asistan
Katılım
12 Mayıs 2021
Mesajlar
234
Reaksiyon puanı
119
Puanları
43
Kurulu gelen windowsun lisansı elbette süresi biter diye biliyorum yanlış yönlendirmekte istemiyorum. Bilgisayar laptopdu gitti geldi desktop oldu demişsin yani geçmiş olsun klasik bilgisayarcı vakası. Neden bilgisayarcıya gönderdin onu da yazarmısın? lisansın orijinal olup olmadığını sorgulamak için mi yoksa farklı bir neden var mı?
 
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
5,996
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
10,560
Puanları
113
Laptoplar freedos yani işletim sistemi olmadan satılabiliyor. Bazılarında ise sadece deneme sürümü kurulup yollanıyor. İşletim sistemine ücret ödemeden içerisinde kurulu bir windows10 var ise bu single languagetir. Windows 10 pro yu ek ücret istemeden oem olarak satan bir laptop üreticisi daha görmedim.

Bilgisayar adı degistirilmezse zaten desktop olarak gözükür. Normal bir şey.
İçine sinmediği için değiştirmek istersende
Ayarlar - Sistem - Hakkında -Cihaz Özellikleri başlığı altında Bu bilgisayarı yeniden adlandır yazar. Oradan bilgisayar adını değiştirebilirsin.

Windows deneme sürümlümü geldi lisanslımı geldi bunu öğrenmek için aldığın yer, laptopı aldığın yerde belirtilen özellikler veya kutusundan öğrenebilirsin. Windowsu tekrar orijinal yapmak için dijital lisans satın alarak 50 60 tl ye halledebilirsin. Yasadışı (crack) işlerine bulaşmanı önermem. Sistem stabil çalışmaz, virüs yiyebilir, performans ve güncelleme kaybı yaşatabilir.
 
Son düzenleme:
Üst