Laptopu Satıp Masaüstüne Geçme (Uzun Zamandır Kafamı Kurcalayan Konu)

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar başlığa yazdığım gibi uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var, sizlere de danışmak istiyorum. Durumu şöyle anlatayım.

Ben üniversite son sınıf olacağım seneye. Hem okuyup hem de ufak çaplı kurgu montaj işleriyle uğraşarak para kazanmaya çalışan biriyim. Genelde taşınabilecek bir alete elimin altında okuduğum bölümden kaynaklı mutlaka ihtiyacım oluyor. Bana ihtiyaç fazlası tanıdığım birinden Macbook Air gelecek çok yakın bir zamanda. Kendisi Pro alacağı için bana onu vererek destek olmak istiyor. Benim şu an yaptığım işler için Macbook Air yeterli olacaktır, dolayısıyla bir nevi hem okulda hem işimde kullanmalık taşınabilir cihaz ihtiyacım karşılanmış olacak. Ben de şu an bir laptop mevcut. Bu laptop Monster'ın Abra v16.1 modeli ancak stok hali değil, özelleştirilmiş versiyonu. Özelliklerini aşağıya yazacağım.

Bu laptopu satıp masaüstüne dönsem mantıklı olur mu? Elimdekinden daha iyi bir sisteme sahip olabilir miyim?
Ben de Masaüstünde kullanmak için hiç ekipman yok, yani monitörü, klavyesi, mouse ne varsa almak zorundayım. Bu elimdeki bütçeye dezavantaj olacak. Bilgisayarı satıp onun parasının üzerine maksimum 1000 lira kendim ekleyebilirim.
Ayrıca masaüstünü alsam bile bu yaz kullanıp tekrar okuduğum şehre gideceğim, yani kesinlikle masaüstünü yanımda taşıma zahmetine giremem. O yüzden bir nevi kış boyu aile evimde bilgisayar yatacak. Ben Macbook'u çantaya atıp gideceğim.
Tüm bunları göz önüne alarak ne yapmamı önerirsiniz, beraber bir düşünürsek çok sevinirim.
Bu bilgisayarı kaça satabilirim? Bahsettiğim her konuda görüşlerinizi bekliyorum. Bilgisayarımın genel özellikleri;
Monster Abra V16.1 (Özelleştirilmiş)
GTX 1050 (3GB)
16 GB RAM
İ5 9300H işlemci
1 TB HDD + 256 GB SSD
Kozmetik olarak cihazda bir sorun yok.

Ayrıca masaüstü kurup okulum bitince yapmayı düşündüğüm home office işlerinde 2. bir monitör ekleyerek detaylı kurgu montajlar, düzenlemeler yapmayı düşündüğümü de belirteyim.

Son düzenleme:

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Arkadaşlar başlığa yazdığım gibi uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var, sizlere de danışmak istiyorum. Durumu şöyle anlatayım.

Ben üniversite son sınıf olacağım seneye. Hem okuyup hem de ufak çaplı kurgu montaj işleriyle uğraşarak para kazanmaya çalışan biriyim. Genelde taşınabilecek bir alete elimin altında okuduğum bölümden kaynaklı mutlaka ihtiyacım oluyor. Bana ihtiyaç fazlası tanıdığım birinden Macbook Air gelecek çok yakın bir zamanda. Kendisi Pro alacağı için bana onu vererek destek olmak istiyor. Benim şu an yaptığım işler için Macbook Air yeterli olacaktır, dolayısıyla bir nevi hem okulda hem işimde kullanmalık taşınabilir cihaz ihtiyacım karşılanmış olacak. Ben de şu an bir laptop mevcut. Bu laptop Monster'ın Abra v16.1 modeli ancak stok hali değil, özelleştirilmiş versiyonu. Özelliklerini aşağıya yazacağım.

Bu laptopu satıp masaüstüne dönsem mantıklı olur mu? Elimdekinden daha iyi bir sisteme sahip olabilir miyim?
Ben de Masaüstünde kullanmak için hiç ekipman yok, yani monitörü, klavyesi, mouse ne varsa almak zorundayım. Bu elimdeki bütçeye dezavantaj olacak. Bilgisayarı satıp onun parasının üzerine maksimum 1000 lira kendim ekleyebilirim.
Ayrıca masaüstünü alsam bile bu yaz kullanıp tekrar okuduğum şehre gideceğim, yani kesinlikle masaüstünü yanımda taşıma zahmetine giremem. O yüzden bir nevi kış boyu aile evimde bilgisayar yatacak. Ben Macbook'u çantaya atıp gideceğim.
Tüm bunları göz önüne alarak ne yapmamı önerirsiniz, beraber bir düşünürsek çok sevinirim.
Bu bilgisayarı kaça satabilirim? Bahsettiğim her konuda görüşlerinizi bekliyorum. Bilgisayarımın genel özellikleri;
GTX 1050 (3GB)
16 GB RAM
İ5 9300H işlemci
1 TB HDD + 256 GB SSD
Aynı bilgisayar bende vardı, çilesi bitmedi bir, garantiye gitti 3 kere, sistem aldım kafam rahat.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyat konusunu kestiremiyorum, oldukça sorunlu bir seri çünkü.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Aynı bilgisayar bende vardı, çilesi bitmedi bir, garantiye gitti 3 kere, sistem aldım kafam rahat.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyat konusunu kestiremiyorum, oldukça sorunlu bir seri çünkü.
Ben memnunum gayet. Servis yüzü görmedim ben de. Satmayı düşünmemin sebebi farklı tabii, onu anlattım konuda. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Alp1126

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

GTX 1050 (3GB)
16 GB RAM
İ5 9300H işlemci
1 TB HDD + 256 GB SSD
Artık sırf oyun için kaldıysa o laptop sat 1660 lı sisteme geçersin bence kurguda da yeterli olacaktır pro modeli kullanıyorum gayet yağ gibi

dogukan_t15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Benim gibi sürekli seyahat eden bir insansan yada öğrenciysen kesinlikle laptoptan sasma. Üniversitede sunumların olacak kaldığın yurt apartttan kaçıp farklı yerlerde hazırlık yapman gerekecek. Bazen yurt odasında arkadaşların sesten rahatsız olacak sen baska bir yere gececeksin oyun için vsvs. Her turlu laptop söylediğin sartlarda. Senin sürecini Bende yasadım güvenebilirsin ?

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Artık sırf oyun için kaldıysa o laptop sat 1660 lı sisteme geçersin bence kurguda da yeterli olacaktır pro modeli kullanıyorum gayet yağ gibi
Evet bahsettiğiniz gibi oyun amaçlı kalmış olacak Monster. Diğeri işlerimi görecektir. Bu sebeple masaüstü fikri hem ekran, hem performans vs gibi sebeplerden dolayı aklıma yatıyor. Bakalım, bir düşünelim. Kurabileceğim sistem ve satabileceğim fiyat hakkında konudan bir yönlendirme alabilirsem değerlendireceğim. Teşekkür ederim fikriniz için.

Benim gibi sürekli seyahat eden bir insansan yada öğrenciysen kesinlikle laptoptan sasma. Üniversitede sunumların olacak kaldığın yurt apartttan kaçıp farklı yerlerde hazırlık yapman gerekecek. Bazen yurt odasında arkadaşların sesten rahatsız olacak sen baska bir yere gececeksin oyun için vsvs. Her turlu laptop söylediğin sartlarda. Senin sürecini Bende yasadım güvenebilirsin ?
Zaten elimin altında bir laptop olacağını söylemiştim konuda. Macbook Air geliyor. Üniversitede son senem, yani söylediğiniz şeyleri biliyorum. :)
Evde kalıyorum, bahsettiğiniz sorunlarım yok. Ayrıca okul döneminde oyun oynayan biri değilim, yani elimin altında oyun oynarım diye Monster'ı tutmak benim için gereksiz. Zaten o yüzden masaüstüne geçsem bile götürmeyeceğim. Emin olun Macbook elimin altında olsa belki Monster'ı satmasam bile onu da yanımda götürmem. Çünkü söylediğim gibi, üniversite açıkken arkadaş ortamında vs oyun oynamıyorum. 1 senedir Monster'ı kullanıyorum, oradayken oyun için ya 2 ya da 3 kere belki açmışımdır. :D
Yine de yorumunuz için teşekkürler.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Yani zaten işe girmene yaklaşık 1 yıl kalmış. Kasa için biraz daha sabredebilirsin. Nasıl olsa kışın yatacak diyorsun. Onun haricinde, zaten evde kalıyorsan kasayı kendi evine al. Okul bittikten sonra taşınacağın zaman yeni evine götürürsün. Yine de bana kalırsa işe girip düzenini kurduktan sonra kalacağın ev de belli olacağı için o zaman masaüstü alman daha iyi olacaktır.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Yani zaten işe girmene yaklaşık 1 yıl kalmış. Kasa için biraz daha sabredebilirsin. Nasıl olsa kışın yatacak diyorsun. Onun haricinde, zaten evde kalıyorsan kasayı kendi evine al. Okul bittikten sonra taşınacağın zaman yeni evine götürürsün. Yine de bana kalırsa işe girip düzenini kurduktan sonra kalacağın ev de belli olacağı için o zaman masaüstü alman daha iyi olacaktır.
%60 sizin söylediğiniz gibi düşünüyorum.
Elimdeki laptopu piyasa yüksekken elden çıkarmayı düşünmüyor değilim, biraz beni bu düşünceye iten sebep bu. Yalnız tabii ki nispeten yüksek fiyata satsam bile toplayacağım sistemi de yine aynı pahalılıkta alacağıma eminim, bu da beni yine aynı hızla vazgeçirtiyor. :D

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Kasa işini yukardaki konuştuğumuz sebeplerden dolayı en azından okulum bitene kadar ertelemeye karar verdim. Elimdeki bilgisayarlar ile çalışmaya devam edip okulum bitene kadar yapacağım işlerde elime fazladan para kaldığında en azından monitör, klavye vs gibi ekipman eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım. Daha fazlası olursa da artık sistemi kurarken üzerine koyarız. :)
Artık seneye burada sistemimi toplarız beraber diyelim, herkese teşekkürler.