Laptopları televizyona bağlama

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Laptopunuzda 4 veya 7 pinli S-Video kablosu ile görüntü yakalamak için ihtiyacınız olan kablolar resimde yer alan 3 adet kablodur.

Bu kablolar sayesinde televizyonuna görüntü ve sesi aktarabilir, rahatlıkla filmlerinizi seyredebilirsiniz.

1. ADIM: GEREKLİ OLAN KABLOLAR

l221mfk.jpg

2. ADIM: GEREKLİ OLAN AYARLAR

GÖRÜNTÜ AYARLARI (ATI EKRAN KARTLARI İÇİN)

ayar.jpg

GÖRÜNTÜ AYARLARI (NVIDIA EKRAN KARTLARI İÇİN)

ayar2.jpg

--------------------------------------------------

Bu kablolu elektronikçilerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Masaüstüne Bağlaya bilirmiyiz Dicektir Mutlaka Arkadaşlar.

Evet yapabilirsin. Masaüstü ekran kartlarında genellikle 4pinli s-video çıkışı bulunmakta. Yukarıda belirtiğim gibi yapabilirsin. Eğer LCD ve Plazma'ya bağlayacaksan VGA ya da DVI çıkışından da bağlayabilirsin

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Paylaşım için teşekkürler ama artık bu kablolara gerek kalmadı, hdmı var, bundan 5 kat daha güzel görüntü veriyor ve tek kablo üzerinden, altın kaplama olursa çıkışlar, görüntülü sinyalini daha güzel verir.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bilgiler için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler ama artık bu kablolara gerek kalmadı, hdmı var, bundan 5 kat daha güzel görüntü veriyor ve tek kablo üzerinden, altın kaplama olursa çıkışlar, görüntülü sinyalini daha güzel verir.

Ancak bir çok kişi halen HDMI'a sahip değil.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bilgiler için teşekkürler.

Ancak bir çok kişi halen HDMI'a sahip değil.

Sahip olmak zor değil ki, çoğu vga kartlarında ve laptop çıkışlarında bu vardır.

Aradaki görüntü farkını bilen zaten ne s-video ne de scart kullanmak ister. :biggrin:

luisjavier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aradaki görüntü farkını bilen zaten ne s-video ne de scart kullanmak ister. :biggrin:

Katılıyorum. Filmleri 1080p indirmeye başladım artık, televizyonda mükemmel kaliteyle izlemek için. :)
720p bile hayran olunacak bir görüntü sunarken, 1080p insanı kendinden geçiriyor. :)

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
dipnot:Fn tuşuna basarak f1,f2 gibi tuşlarda monitör kısayolu var ordan daha kısa sürede geçiş yapılabilir.