azizdzgn59
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar başlıktan da gördüğünüz gibi laptop ve masaüstü bilgisayarlarda type c ne işe yarıyor?
Biliyorum. Benim telefonum da type c fakat bir ucu usb diğer ucu type c. Bu benim ne işime yarayacak ki? Prizden laptopa type c kablomu takacağım?Yeni nesil şarj kabloları artık type c olduğu için sana kolaylık olsun diye koyuyolar
Şarj kablosu type c ise evet. Ayrıca type c görüntü bile taşıyabiliyor oldukça faydalı ve kullanımı çok bir kablo o yüzden yeni nesil teknolojik aletlerde sıkça görülüyor.Biliyorum. Benim telefonum da type c fakat bir ucu usb diğer ucu type c. Bu benim ne işime yarayacak ki? Prizden laptopa type c kablomu takacağım?
Mesela type c kablo ile laptop'u şarj edebilir miyim?Şarj kablosu type c ise evet. Ayrıca type c görüntü bile taşıyabiliyor oldukça faydalı ve kullanımı çok bir kablo o yüzden yeni nesil teknolojik aletlerde sıkça görülüyor.
evet eğer şarj girişi olarak kullanılıyorsa edebilirsin.Mesela type c kablo ile laptop'u şarj edebilir miyim?
Aynen öyle. Ama çok güzel teknoloji ihtiyaca göre değişiyor.Pek çok işe yarayanı da var yaramayanı da. Eğer Thunderbolt desteği varsa dönüştürücü ile görüntü de aktarabilirsin USB de çoklayabilirsin. Harici ekran kartı da bağlayabilirsin. Eper DP destekliyorsa direkt görüntü aktarımı da yapabilirsin. Power Delivery destekliyorsa laptopunu type-c ile şarj edebilirsin. Dediğim gibi bu tamamen laptopun verdiği destek ile alakalı. Hepsini içerecek diye bir kaide yok.