Laptoplarda Amd Ahtlon 64 X2 ile Amd Turion 64 X2 arasındaki farkı bilen varmı??

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba Arkadaşlar üstadlar.. Laptop beğenmeye çalışırken amd nin hem ahtlon hemde turion un x2 li modellerine gözüm takıldı. lakin ne fark vardır diye merak ettim. ve soluğu şu an burada alıyorum..
Birde amd x2 ile centrino 2 yi kıyaslayacak olursak hangisi sağlam bi cpu olarak kendini gösterir sizce??

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Tam bilmiyorum ama Athlon desktop pc lerdeki adı, turion da notebook pc lerdeki adı diye biliyorum. Amd takip etmediğim için tam bilgim yok. Ancak centrino 2 nin notebooklardaki performansı, ısı derecesi, pil ömrü gerçekten amd ye göre çok çok iyi kesinlikle tavsiye ederim. 1 kere amd aldım laptop da 10 gun ıcınde ıade ettım, usandırmıstı beni.. yanıyordu resmen :D

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
AMD mobil çift çekirdek işlemcilede Turion 64x2 adını kullanıyor. Ancak itiraf etmek gerekirse TL-60 modelinden önceki işlemciler çok stabil değil. Tercih edilecekse bu modelden sonra çıkan modeller tercih edilmeli.

faramir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hem AMD Athlon X2 64 hem de AMD Turion X2 64 kullanmış birisiyim. Bu iki işlemci teknoloji arasındaki en belirgin fark cache bellekleridir. Turion'ların cache bellekleri Athlon'larınkine göre daha fazladır. Athlon'lar Intel'in Core Duo'larına; Turion'lar ise Core 2 Duo'larına karşılık gelmektedir. Intel ve AMD arasındaki en belirgin fark ise Intel'in cache belleklerinin çok daha fazla olmasıdır. Buna karşılık da AMD'lerin veriyolu iletimi Intel'e göre daha yüksek kapasitedir.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Biz yokuşların adamıyız o zaman bize amd gider. :)

Faramir: Malumat için çok sağol. Öğrenmemiz iyi oldu.