Laptoplar için biosa gömülü ürün anahtarı sorunu.

artuttiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkeze merhabalar,

Siteyi gerek youtube'da gerek kendi içinde takip etmekteyim.Lakin aktif üye olup aranıza katılmama bu sorun vesile oldu.

Öncelikle Casper 4200A isimli laptopu 2 3 hafta önce satın aldım.Dün bir takım sorunlar nedeniyle format atmak zorunda kaldım.Bildiğiniz üzere casper yazılımsal garanti sunmuyor.Ve laptopun yanında cd vs. gibi sarf malzemeler verilmediği için internet üzerinden temiz bir sürüm yükledim.Biraz araştırma yapınca laptopların keylerinin biosta gömülü olarak olduğunu öğrendim.Bir program ile bu keyi buldum (wpkey) ama bilgisayar>özellikler>ürün etkinleştirmeye bu keyi yazdığımda şu hatayı alıyorum ;

Girdiğiniz ürün anahtarı varsayılan bir ürün anahtarı gibi görünüyor ve Windows'un bu sürümünü etkinleştirmek için kullanılamaz.Windows'u etkinleştirmek için lütfen farklı bir ürün anahtarı girin.

Bilgisayarı aldığımda Windows 8.1 Single language ile gelmişti.Şuanda yüklediğim ise Windows 8 Single language,Ayrıca masaüstünün sağ alt köşesinde Windows 8 Single language build 9200 yazısı mevcut.İşletim sistemimi nasıl etkinleştirip tekrar eskisi gibi kullanabilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.:clover:

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
D bölümünde normalde recovery partition olması gerekiyordu. Onla geri yükleme yapmanız gerekiyordu.

artuttiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yerel Disk 'D' den bahsediyorsanız bilgisayarımda sadece 'C' mevcut.Ayrıca format atmadan önce bilgisayardaki hiçbir uygulama açılmıyordu o yüzden sistem kurtarma,geri yükleme vs. gibi işlemleri uygulayamadım.Acaba internetten 8.1 SL halini bulup onun üzerinden denesem bir sonuca ulaşabilirmiyim ?

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elbette sizin 8.1 yüklemeniz gerekiyor. windows 8 ve 8.1 birbirinden farklı sürümlerdir. Service Pack gibi bir güncelleme olmadığı için, bu sürümlerin keyleride birbirinden farklıdır. Ayrıca bilgisayarınızın altına bakarsanız, windows ürün anahtarı ve sürümünün yazılı olduğu etiketi görebilirsiniz.

artuttiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında son dediğiniz olayı bu işlemlere başlamadan önce baktım,sadece Windows 8 ibaresi olan kare bir etiket mevcut. Herhangi bir key yok :) ve şuanda bir yerden 8.1 i buldum şuanda iniyor bir de onu deneyip sonucu bildiricem.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
laptopun arkasında etiket yoktur, windows 8 ve 8.1 keyleri birbirinden farklı. örneğin, windows 8 keyiniz ile direkt windows 8.1 yükleyemezsiniz önce win 8 yükleyip sonra update etmeniz gerekir.

artuttiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı aldığım zaman işletim sistemi olarak Windows 8.1 ile geldi.Direk olarak yüklenmiş olabilirmi yoksa 8 iken güncelleme mi almıştır ? Ayrıca dediğiniz doğru ise aktivasyon kodumu neden kabul etmiyor ?

Not:Şuan 8.1 güncellemesini mağaza yada Windows'un kendi sitesinden yükleyememekteyim.

artuttiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuanda bilgisayarımdan foruma girmiş bulunmaktayım.İnternette temiz Windows 8.1 SL sürümünü bulup yükledim biostan ürün anahtarını önceden öğrenmiştim ama gömülü olduğu için yazmama gerek kalmadan kendisi gördü ve etkinleştirdi.Laptop lar için bu sorunla karşılaşan arkadaşlar format attıklarında laptopu aldıkları gün gelen sürümü yüklerlerse sorun olmayacaktır.Cevap için herkeze teşekkürler.

plk6241

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi günler.Lenovo z500 leptopa sahibim.Bilgisayarı aldığımda orjinal windows 8 single language olarak geldi.Ancak lenovonun gereksiz programları ve oluşan sorunlar nedeniyle sıfırdan temiz bir şekilde bütün dosyaları silerek format atmak istiyorum.Lisans anahtarım sizinki gibi biosa gömülü bir biçimde.İnternet temiz bir windows 8 Single Language iso dosyası indirip kurmak istiyorum.3. parti bir yazılım ile ürün anahtarıma baktım.Gördüğüm kadarıyla sizin sistem direk lisans anahtarını girmededen windows lisansını tanımış.Acaba bende sizin gibi lisansın sahip olduğu sürümün iso dosyasını indirip format atsam pc ye lisansı tanır mı? Yani gerçekten şüphelerim var mis gibi windows'un gitmesini istemiyorum :(

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Öncelikle iyi günler.Lenovo z500 leptopa sahibim.Bilgisayarı aldığımda orjinal windows 8 single language olarak geldi.Ancak lenovonun gereksiz programları ve oluşan sorunlar nedeniyle sıfırdan temiz bir şekilde bütün dosyaları silerek format atmak istiyorum.Lisans anahtarım sizinki gibi biosa gömülü bir biçimde.İnternet temiz bir windows 8 Single Language iso dosyası indirip kurmak istiyorum.3. parti bir yazılım ile ürün anahtarıma baktım.Gördüğüm kadarıyla sizin sistem direk lisans anahtarını girmededen windows lisansını tanımış.Acaba bende sizin gibi lisansın sahip olduğu sürümün iso dosyasını indirip format atsam pc ye lisansı tanır mı? Yani gerçekten şüphelerim var mis gibi windows'un gitmesini istemiyorum :(

Normalde bios'dan otomatik çekerek kendi aktivasyon yapıyor ama bazen sonradan kurulan işletim sistemlerinde çalışmayabiliyor.