Laptop'ıma format attım hem çok yavaş, hemde donuyor

onur0pargo34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Lenovo marka bir laptopum var. Yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayarcıya verdim, harddisc'i yedekleyip format atması için. Harddisc'i yedeklemiş formatıda atmış ama sonra ciddi şekilde yavaşladı laptop. Daha önceki performansı mükemmeldi, 7-8 tane büyük çaplı oyun vardı, Adobe CS6'nın tüm programları vardı, Corel falan vardı çatır çatır kullanıyordum, bir kere donmadı. Laptop'ı adamdan aldığım gün başladı sorun. Ciddi şekilde yavaşladı, Chrome'da falan kasmasını geçtim, dosyaya 1 tane fotoğraf atarken bile yaklaşık 30-40 saniye bekliyor sonra "kopyalanıyor" yazısı geliyor. Keza masaüstünde dosyaların yerini değiştirken de öyle.

RAM : 6,00 GB
İşlemci : AMD A8-3520M APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.60 GHz
Sistem Türü : 64 bit İşletim sistemi / Windows 7 Home Basic

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba arkadaşlar,
Lenovo marka bir laptopum var. Yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayarcıya verdim, harddisc'i yedekleyip format atması için. Harddisc'i yedeklemiş formatıda atmış ama sonra ciddi şekilde yavaşladı laptop. Daha önceki performansı mükemmeldi, 7-8 tane büyük çaplı oyun vardı, Adobe CS6'nın tüm programları vardı, Corel falan vardı çatır çatır kullanıyordum, bir kere donmadı. Laptop'ı adamdan aldığım gün başladı sorun. Ciddi şekilde yavaşladı, Chrome'da falan kasmasını geçtim, dosyaya 1 tane fotoğraf atarken bile yaklaşık 30-40 saniye bekliyor sonra "kopyalanıyor" yazısı geliyor. Keza masaüstünde dosyaların yerini değiştirken de öyle.

RAM : 6,00 GB
İşlemci : AMD A8-3520M APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.60 GHz
Sistem Türü : 64 bit İşletim sistemi / Windows 7 Home Basic

Bunun bir çok sebebi vardır. Virüs veya zararlı yazılım bulaşmış olabilir, HDD ya da ramlerden kaynaklanan bir sorun olabilir ama siz format atılmadan önce ki performansı mükemmeldi diyorsunuz. Format atan yere götürüp, Şikayetinizi söyleyin..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Benim yapabileceğim bişey yok mu yani ?

ısı değerlerini kontrol edin, Laptopnunuzun fanlarında tozlanma olabilir, güncel driverlerinizi kurun. spyware trojen taraması yapın. Kurduğunuz programların toolbarlarını bilgisayardan kaldırın. Eğer donanımsal bir sorun yoksa düzelecektir. Donanımsal bir sorun varsa hardisk ya da ramden kaynaklanıyordur. Özellikle hardisk ömrünü tamamlıyor olabilir. işe combofix kullanarak başlayabilirsiniz. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın, Antivirüsünü kapatın ve combofix çalıştırın. Sonucun bitmesini beklemeden programı kapatmayın..

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/

erknmstfa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayir kardesim bence hicbir sorunun yok pc formattan once iyi calisiyormus kasmasinin ve isinmasinin sebebi leptoplarin bataryali olmasi .buyuk ihtimalle guc secenegin dengelide yada guc tasarrufunda . guc seceneklerinden yuksek performansa getir.ek olarakta calistir>temp yazarak o dosyalari silebilirsin.format sonrasi yukledigin programlarda baslangicta calisiyor olabilir ccleaner indir baslangictaki programlari kapat :) Artik pc'in en yuksek hizda olacaktir