Laptop'a Yeni İşlemci Takılır mı ?

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Dell İnspiron 15R Notebook'um var. İşlemcim İntel Core i5 1.8 . Ben oyun oynadığım için sürekli işlemcimi değiştirmek istiyorum yani işlemci hızı 3.2 olanlardan. Leptoplarda işlemci sökülüp yeni işlemci takılıyormu ?

yasko0o

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vallah en son bikere babam bi laptopun islemcisini cikarmisti, buna gore socket leri ayni olan islemciyi takma ihtimalin vardir ama laptop islemcilerinin uretimi farkli oluyor diye biliyorum(yanlisim var ise af ola).

simdiden kolay gelsin.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni işlemci takabildiniz mi ?

macerce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Takılabilir tabi ama aynı pini ayni yuva yapısına sahip olması lazım. Ve sınırını ayriyetten satılmıyor birinin aynı marka laptopu ana kartı ve ya ekranı falan bozulacak ki gittigidiyora koyarlar anca

S

SDN Okuru

SDN Okuru
macerce'nin de dedigi gibi o socket ile uyumlu islemci bulmak kolay is degil. Ayrica Dell'in kendi resmi dokumantasyonunda o modelin hangi islemcileri destekledigi ve islemciyi nasil degisitirecegin yaziyordur. Dell'in tavsiye ettigi islemcilerin disina cikma derim, cunku sogutmada sorun olabilir. Laptop yukseltmesi, masaustu bilgisayar yukseltmesinden cok daha zordur, cunku butun parcalar, cok dar bir alandadir.

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550

hackintosh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptoplardaki işlemciler ufak olur ama normal pc deki işlemciler daha büyük boyuttadır. Taktın diyelim çalışmaz...

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1
piyasada satılan tüm işlemciler masaüstüler içindir. laptop için işlemci satılmaz. sadece 2. el satan sitelerde bulabilirseniz ne ala

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

YakupErkam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopların işlemcilerini değiştirmek mümkündür. Fakat bu iş masaüstü bilgisayardaki kadar kolay değildir. Kesinlikle üretim teknolojileri boyutları ve soket yapıları tamamen farklıdır. e-bay gibi online satış sitelerinden işlemcinizin kodunu ve pin sayısını öğrenip uygun modellere bakabilirsiniz.

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Evet değiştirebilirsin ama dikkatli ol biraz zahmetli bir iştir

qrkn1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bulaşılmaması gereken bir iş yada illaki yapıcam diyorsan uzman birinden yardım alman daha yararlı olucaktır

twd243434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar selam intel core i5 4210 u 2.7 ghz laptop var bende işlemciyi yükseltmek istiyorum nasıl olduğunuda bilmiyorum yani ben gidipte intel core i7 5500u 3.2 ghz bir işlemci alırsam ve takarsam laptopa işlem görürmü yoksa bire bir aynısını almak zorundamıyım yardımcı olurmusunuz lütfen.

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
arkadaşlar selam intel core i5 4210 u 2.7 ghz laptop var bende işlemciyi yükseltmek istiyorum nasıl olduğunuda bilmiyorum yani ben gidipte intel core i7 5500u 3.2 ghz bir işlemci alırsam ve takarsam laptopa işlem görürmü yoksa bire bir aynısını almak zorundamıyım yardımcı olurmusunuz lütfen.
o işlemci bga soketli değil ana karta lehimli... değişmez...

twd243434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
o işlemci bga soketli değil ana karta lehimli... değişmez...
peki ssd mi yoksa hdd harici hard diskmi mantıklı yani bana kalırsa ssd mantıklı fps yükseltir diye düşünüyorum sırf şu steamda pubg diye bir oyun var o yüzden bu çabam ve pc yi biraz daha adam edebilmek yardımcı olursan eğer sana zahmet iyi olur teşekkürler.

Ahmet güllü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Abi bildiğim kadarıyla senim işlemcin 4. nesil olduğu için yine 4. nesil ve eşdeğer pin sayılı bir işlemci bulman gerekiyor. Yani büyük ihtimal i7 5500 da uyumsuzluk gösterir.
Sen en iyisi SSD+RAM takviyesi yap sonra da sürücülerin hepsini güncelle, inan çok ciddi fark olacaktır