Yardım Laptopa soda döküldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan batuboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batuboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar laptopun klavyesine numpad kısmına az bisey soda döküldüBir kaç kere laptopu açıp kapadım sorunsuz çalışıyor gibi.Dökülen yerdeki tuşlarda da sorun yok.Kasayı açıp temizlemekte sorun çünkü klavye pc ye lehimle bağlanmış.Sizce herhangi birşey yapmazsam ilerde sorun yaşarmıyım? İyi günler not üstünden 8 saat geçti herhangi gözüken bir sorun yok

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Korozyon yapabilir laptopu açıp kapayınca ne oluyor vahiy gelip düzeliyormu ?

MrOmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Merhaba arkadaşlar laptopun klavyesine numpad kısmına az bisey soda döküldüBir kaç kere laptopu açıp kapadım sorunsuz çalışıyor gibi.Dökülen yerdeki tuşlarda da sorun yok.Kasayı açıp temizlemekte sorun çünkü klavye pc ye lehimle bağlanmış.Sizce herhangi birşey yapmazsam ilerde sorun yaşarmıyım? İyi günler not üstünden 8 saat geçti herhangi gözüken bir sorun yok
Dostum basligi gorunce cok uzuldum bende 2 kere ust uste doktum. Benim tavsiyem hemen bilgisayarciya gotur bir sikintisi var mi kontrol etsin oksitlenme olabilir bir süre sonra. Cunku bende goturmedim şuan ses kartim bozuk arasira ses gidiyor restart atiyorum. Dokunmatik ekrani bozuldu. Ekran dondurmesi bozuldu tablet modu da bozuldu. Bunlar biraz zaman gectikten sonra oldu. Ayrica dün bilgisayar fişi çekti. Şarj olmuyor ayrica açılmıyor. Profilimden son mesajlarima bakabilirsin. Bilgisayarciya gotur temizlesin oksitlenme olmasin. Gecmis olsun

batuboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dostum basligi gorunce cok uzuldum bende 2 kere ust uste doktum. Benim tavsiyem hemen bilgisayarciya gotur bir sikintisi var mi kontrol etsin oksitlenme olabilir bir süre sonra. Cunku bende goturmedim şuan ses kartim bozuk arasira ses gidiyor restart atiyorum. Dokunmatik ekrani bozuldu. Ekran dondurmesi bozuldu tablet modu da bozuldu. Bunlar biraz zaman gectikten sonra oldu. Ayrica dün bilgisayar fişi çekti. Şarj olmuyor ayrica açılmıyor. Profilimden son mesajlarima bakabilirsin. Bilgisayarciya gotur temizlesin oksitlenme olmasin. Gecmis olsun
Peki bu süreç ne kadar zamanda oldu ve ilk gün her şey sorunsuz mu çalışıyordu

tolgacem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Pirinç ile içerideki rutubeti almak ya da içini açıp, sızan yeri bulup silmek en garantisi. Bunu yapmadıkça bir müddet sonra bozulma ihtimali var ya da hiç bir şey olmama ihtimali de var. Büyük ihtimalle bir şey olmaz. Ama nemini ya da dökülen sıvıyı bir şekilde gidermek en garanti yol.

MrOmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Pirinç ile içerideki rutubeti almak ya da içini açıp, sızan yeri bulup silmek en garantisi. Bunu yapmadıkça bir müddet sonra bozulma ihtimali var ya da hiç bir şey olmama ihtimali de var. Büyük ihtimalle bir şey olmaz. Ama nemini ya da dökülen sıvıyı bir şekilde gidermek en garanti yol.
Ya aslinda bende dediklerim hakkinda tereddute kapildim cunku sadece numpad e dokulmus. Benim 2 sodam da dokuldugunde klavyeyi tamamen kaplamisti ve sadece bilgisayari ters cevirmistim. Sanirim dediginiz gibi pirinc ile halletmek simdilik mantikli olur

molero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Zamanla anakartta oksitlenme başlayacaktır ve sorunlar baş gösterir. Ekran gidip gelmesi yada usb çıkışlarının çalışmaması gibi. İyi bir bilgisayarcıya götürüp anakartın temizlenmesi gerekli.

sel_i

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar, yaklaşık 2 yıl sonra aynı problemi ben de yaşadım. 2 gün önce laptopumun sol taradındaki tab, capsLock, shift ve ctrl tuşlarının olduğu yere az bir miktar soda döküldü. ben hemen üstten peçete ile sildim, zaten soda kenarda duruyordu, içine girmemiştir diye düşündüm ve bilgisayarı kullanmaya devam ettim. dün tekrar açtım sorunsuz çalıştı,(sadece ctrl tuşuna basarken tuşa basma dokunuşunda biraz değişiklik var ama tuşlar çalışıyor) ama birden mavi ekran hatası verdi. sonra tuş ile kapatıp açtım düzeldi. bugün de 1.5 saattir kullanıyorum ancak henüz bir problem yok görünürde. daha yaklaşık 1 yıl garantisi var. sizin bu gönderiden sonra durumunuz ne oldu? bilgisayar çalışmaya devam etti mi? ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. muhtemelen garantiden düşmüştür. bir problemi var mı bilemiyorum, ilerde bir problem olur mu onu da bilemiyorum. siz görürseniz dönüş yaparsanız çok iyi olur.