Laptopa Fazladan Hdd Takmak

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Herkese merhabalar sizlere bir sorum olacak benim toshiba satellite p770-12q model laptopum var bu laptopa 250gb samsung evo ssd taktım orjinal hddsini de çıkardım 1tblık ama onu yine de bağlamak istiyorum fazladan yani ssd yi ve hdd yi aynı anda kullanmak istiyorum resimlerimi müziklerimi hdd ye atarım diye düşünmüştüm de sanırım laptopun altında fazladan hdd için yer var ama takamadım fazladan sata veya güç girişi bulamadım tek bir girişi var fazladan onunda ne işe yaradığını bulamadım kısaca hddyi nasıl bağlayabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Herkese merhabalar sizlere bir sorum olacak benim toshiba satellite p770-12q model laptopum var bu laptopa 250gb samsung evo ssd taktım orjinal hddsini de çıkardım 1tblık ama onu yine de bağlamak istiyorum fazladan yani ssd yi ve hdd yi aynı anda kullanmak istiyorum resimlerimi müziklerimi hdd ye atarım diye düşünmüştüm de sanırım laptopun altında fazladan hdd için yer var ama takamadım fazladan sata veya güç girişi bulamadım tek bir girişi var fazladan onunda ne işe yaradığını bulamadım kısaca hddyi nasıl bağlayabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba

Şöyle bir aparat ile optik sürücüyü çıkarıp oraya takabilirsiniz.

http://www.n11.com/akasa-nstor-notebook-slim-sata-optik-surucu-uyumlu-hdd-kutusu-P12652021

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
250lira verip ssd alcam, bi de 60 lira verip bunu mu alcam yav. Adamlar para tırtıklamanın yolunu iyi buluyor.

Bazı laptoplar da ikinci hardisk yeri veya msata slotu var. Eğer sizin laptopunuzda da bunlardan biri varsa bu aparata gerek yok.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
o aparatın alınma amacını anladığına emin misin?
Evet eminim.. Ama sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın. Neyse tartışmak gereksiz...

Bazı laptoplar da ikinci hardisk yeri veya msata slotu var. Eğer sizin laptopunuzda da bunlardan biri varsa bu aparata gerek yok.

Maalesef yok işte sorun orda. Benim de 1TB hdd'im var. 128GB ssd alcam ancak 128GB mümkün değil yetmez. Şuanda hdd'in yarısı dolu. 1 tane harici 1tb hdd'im var mesela onun da yarıya yakını dolu. Neyse harici hdd ile idare ederim biraz. Baktım olmuyor alırım bu aparattan. Tabi sonra bir de harici usb dvd writer kutusu almak gerekecek. Malum, dvd'ler hala hayatımızda..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Evet eminim.. Ama sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın. Neyse tartışmak gereksiz...

Maalesef yok işte sorun orda. Benim de 1TB hdd'im var. 128GB ssd alcam ancak 128GB mümkün değil yetmez. Şuanda hdd'in yarısı dolu. 1 tane harici 1tb hdd'im var mesela onun da yarıya yakını dolu. Neyse harici hdd ile idare ederim biraz. Baktım olmuyor alırım bu aparattan. Tabi sonra bir de harici usb dvd writer kutusu almak gerekecek. Malum, dvd'ler hala hayatımızda..

Windowsu SSD ye kurarsınız, Sık kullandığınız programları, oyunları SSD'ye atarsınız. Dediğiniz gibi harici bir optik sürücü de gerekecek.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Eyvallah. Buluruz tabi ucuzunu. :) Ben aslında işin para kısmında değilim. Kurulan sistemi eleştiriyorum.
Aparat alırsam da vatandan alırım hafta sonu kampanyalarından. :)

Alacağın zaman haber verirsen sevinirim.:) Benimde o tarz düşüncelerim var. C sürücüsü tıka basa doldu. Dün 156 kb boş yer vardı :D Derin bir temizlik yapma vakti yakındır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Alacağın zaman haber verirsen sevinirim.:) Benimde o tarz düşüncelerim var. C sürücüsü tıka basa doldu. Dün 156 kb boş yer vardı :D Derin bir temizlik yapma vakti yakındır.

156kb boş yerle nasıl çalışıyor o pc ya :D o değil de ben arkadaşın telefon dükkanındayken bir kadın geldiydi dükkana, laptopa VINN kuramıyorum diyor. Baktım pc'de 100KB yer bile yok. Dedim hdd'de yer kalmamış, o yüzden kurulmuyor. Kadın laptopu elimden çekti aldı, sen anlamıyosun dedi gitti. Arkasından dedim ne halin varsa gör. :D

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba

Şöyle bir aparat ile optik sürücüyü çıkarıp oraya takabilirsiniz.

http://www.n11.com/akasa-nstor-notebook-slim-sata-optik-surucu-uyumlu-hdd-kutusu-P12652021

Yorum için teşekkürler ama ben optik sürücüyü çıkarmadan bağlamayı istiyorum zaten fazladan hdd takmak için yer var da nereye nasıl bağlayacağımı anlayamadım içerde fazladan bağlamak için tek boş yer var orada sata girişi değil değişik bir giriş anlayamadım.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Yorum için teşekkürler ama ben optik sürücüyü çıkarmadan bağlamayı istiyorum zaten fazladan hdd takmak için yer var da nereye nasıl bağlayacağımı anlayamadım içerde fazladan bağlamak için tek boş yer var orada sata girişi değil değişik bir giriş anlayamadım.

Laptoplar da SSD takabileceğiniz iki port vardır, Bir normal sata diğeri ise msata.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

O girişi hdd takmak için koyduklarına emin misin?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ssd zaten normal yerinde takılı o yukardaki toshiba marka hddyi de takmam lazım bu da resmi kasanın içinin
http://i.hizliresim.com/p4kqba.jpg

Laptopunuz da iki tane hardisk yeri var ancak toshiba birine sata konnektörünü eklememiş, ikinci hardiski takabilmeniz için bir sata konnektörünü almanız gerek.

http://www.alibaba.com/product-detail/2-5-SATA-HDD-FPC-Cable_308235640.html

http://www.ebay.co.uk/itm/2-5-HDD-F...r-Samsung-Q45-Q70-New-UK-SELLER-/221192486776

p4kqba.jpg

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Laptopunuz da iki tane hardisk yeri var ancak toshiba birine sata konnektörünü eklememiş, ikinci hardiski takabilmeniz için bir sata konnektörünü almanız gerek.

http://www.alibaba.com/product-detail/2-5-SATA-HDD-FPC-Cable_308235640.html

http://www.ebay.co.uk/itm/2-5-HDD-F...r-Samsung-Q45-Q70-New-UK-SELLER-/221192486776

p4kqba.jpg
unutmuşlar yada servise gittiyse servisteki çakal yemiş onu birinin acer notebookunda turbo memory'yi yemiş servisteki çakal ...
$(KGrHqR,!lgFIgTdNw84BSMhgP1lpQ~~60_12.JPG

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu notebook hiç servise gitti mi?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
unutmuşlar yada servise gittiyse servisteki çakal yemiş onu birinin acer notebookunda turbo memory'yi yemiş servisteki çakal ...

Fazla maliyet olmasın diye takmamıştır :) Diğer ikinci hardisk yeri olan toshibalarda da sata konnektörü yok.

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Servise gitmişti de o da çok tanıdık biryerdi yani sata konnektörünü çalacaklarını sanmam :D cevaplar için çok teşekkürler sizce vatanda filan bulabilir miyim yoksa internetten mi söylemem lazım

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Servise gitmişti de o da çok tanıdık biryerdi yani sata konnektörünü çalacaklarını sanmam :D cevaplar için çok teşekkürler sizce vatanda filan bulabilir miyim yoksa internetten mi söylemem lazım

Türkiye de biraz zor bulunur.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Evet o kişi benim,laptopın turbo memory kartını çalmıştı acer teknik servis. Ya da takmayı unuttular. Her türlü suçlular tabi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Evet o kişi benim,laptopın turbo memory kartını çalmıştı acer teknik servis. Ya da takmayı unuttular. Her türlü suçlular tabi.
acer markasını sever gibiyim ama hiç alasım yok axess'im de bunu destekliyor benim acer'ımın turbo memory kartı çalsalar yıkardım servisi başlarına .

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
acer markasını sever gibiyim ama hiç alasım yok axess'im de bunu destekliyor benim acer'ımın turbo memory kartı çalsalar yıkardım servisi başlarına .

Yarın gidebilirsem söyleyeceğim zaten. Çok geç farkettim. hemen farketseydim neler yapardım. Neyse acer almayın çok arıza çıkarıyor ayrıca.

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar peki o sata konnektörünü almasam da hdd nin ucunu usb ye çevirip kullansam o konnektörü bulması cidden zor oluyor internetten de sipariş veremiyorum kredi kartım yok bir sorum daha konu sapacak ve saçma ama usb uçlu ssd ler neden yok piyasa da trim özelliği mi ne varmış kullanılamıyormuş sanırım

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar peki o sata konnektörünü almasam da hdd nin ucunu usb ye çevirip kullansam o konnektörü bulması cidden zor oluyor internetten de sipariş veremiyorum kredi kartım yok bir sorum daha konu sapacak ve saçma ama usb uçlu ssd ler neden yok piyasa da trim özelliği mi ne varmış kullanılamıyormuş sanırım

Harici olarak bağlayabilirsiniz. Bu aparat işinizi görecektir, Hem ide hem de sata desteği var.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...-hdd-cdrom-dvd-rom-cevirici-adapter-109921716

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Vatanda dün 250TL olan Corsair 128GB ssd, bugün 261TL olmuş. Ben de haftasonu indirimi bekliyorum. Hey Allah'ım..