Laptop wifi sorunu

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar. Sizden ufak bir yardım isteyeceğim. Laptopumda windows 8.1 iken wifi bağlantısı hiç bir şey yokken 30-40 dakika aralıklarla sanki birisi bağlantıyı kesmiş gibi wifi bağlantısı kesiliyor. Bağlandığım tek bir modem var, o da kendi evimde. Sorun işletim sisteminde diye laptopu Windows 7 Ultimate 64 bit yaptım fakat sorun aynı. Sanki birisi durduk yere wifi bağlantısını kesiyor. Tekrar kendim manuel olarak bağlana tıkladığımda anında bağlanıyor. Herhangi bir sorun da yok fakat online oyunun ortasında bu sorun olunca çıldırıyorum. Lütfen birisi yardımcı olsun. Laptopumun marka ve modeli Lenovo G50-70. Wifi kartı Qualcomm Atheros AR956x. Şimdiden teşekkür ederim.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Sorun modemden kaynaklanıyor olmasın?

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Laptoptaki driveri güncelleyin driverin dogru yüklendiğinden emin olun ondan sonra modemin ayarlarindan kanal kısmını manuel yapın 6 ve ya 11 i sece bilirsiniz yine düzelmezse modeme reset atmayı deneyin

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Modemden bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü arkadaşımın evinde de denedim, aynı sorunu yaşıyorum. Başka bir laptopla kendi evimde ve arkadaşımın evinde de wifi ile bağlandım fakat onlarda kopma olmuyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Laptoptaki driver en son ve güncel sürüm, doğru yüklediğime eminim zaten 2-3 kere kaldırıp tekrar yükledim. Modem arayüzünden mi yapacağım söylediğin ayarı dostum?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
elle ip atamayı dene winzort 8.1 ile ip atanmasında sıkıntı oluyordu...

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Modemden bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü arkadaşımın evinde de denedim, aynı sorunu yaşıyorum. Başka bir laptopla kendi evimde ve arkadaşımın evinde de wifi ile bağlandım fakat onlarda kopma olmuyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Laptoptaki driver en son ve güncel sürüm, doğru yüklediğime eminim zaten 2-3 kere kaldırıp tekrar yükledim. Modem arayüzünden mi yapacağım söylediğin ayarı dostum?

Baska bir laptopla evinizde denediğinizde aynı sorun devam etmiyorsa sorun dediğiniz gibi modemde değildir bilgisayarın wifi kartında sorun ola bilir usb wifi kartlar var kucuk onlarla deneyin bakın aynı sıkıntıyı verecekmi modemin dediğim ayarı modem arayuzunden wifi kablosuz kısmından bula bilirsin

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Başka bir laptopla bağlandığımda kendi evimdeki modemden bağlandığımda herhangi bir bağlantı kopması olmuyor. Modemin ayarlarına bakayım o zaman. Olmazsa dediğiniz gibi usb wifi kartla deneyeceğim. Arkadaşıma vermiştim masaüstünde kullansın diye ancak alıp denerim. Modemi kurcalayıp dediklerinizi uygulayayım şimdilik. Teşekkürler.