Laptop ve işletim sistemleri

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar forumda okuduğum bir yazıya göre
laptoplarda aldığınızda hangi işletim sistemi kurulu ise o işletim sitemi ile devam etmek zorundaymısınz
yani xp kurulu bir laptopa vista kurulmuyomuş
bende acer 5630 marka bir laptop var aldığımda vista işltim sitemi daha piyasada yoktu haliyle
xp yüklü olarak aldım
ama vista çıktı yakın bi tarihtede microsft xp nin ipini çekicek e ozaman bisürü
xp kurulu laptop çöpemi gidicek
bu bana biraz saçma geldi ama genede sorup danışmak itedim bu konuda bilgisi olan ve paylaşmak istyen arkadaslar yazarlarsa sevinirim eger doğruysa gec lmadan basımızın caresine bakalım
değilsede yanlış bigilendirilmelerden kurtulalım ilginizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İstediğin Sistemi Kurup Kullanabilirsin Legal Olmak Kaydı İle ;) İllegal Kurulumlar Microsoft'un Çıkardığı Doğrulama Programları İle Kullanılmaz hale getiriliyor.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
öyle saçma şey olur mu :D
eğer aldığın laptopun vista driverları mevcut ise vista da kurabilirsin... :D
istersen linux dahi kurarsın... :D
ama kurarken dikkat et... eğer senin loptop da var mı bilmiyorum ama recovery dosyalarını silme geri dönüş yapacağın zaman gerkli olur...

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
acer 5630 laptop var bence recorvery içinde var merak ettiğim bide şu var
şimdi bende empowering teknology diye bi program var ben c ye format atıcaam zaman bunu kullanıyorum varsayalım vista yükledim ama sonra format lazım oldu format attım recorveryden e ozaman vistamı yüklenecek xp mi
sonuna kadar xp diyorum ben ama vista diyicem günlerde yakın gibi mecburen.
vistayı alırsam herhalde bu gold pc yapıcak buişi yani yükleme işini eşşek yüküyle para verdim paranın para zamanında :D:)ilginize teşekkür ederim

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
paşazede dedi ki:
acer 5630 laptop var bence recorvery içinde var merak ettiğim bide şu var
şimdi bende empowering teknology diye bi program var ben c ye format atıcaam zaman bunu kullanıyorum varsayalım vista yükledim ama sonra format lazım oldu format attım recorveryden e ozaman vistamı yüklenecek xp mi
sonuna kadar xp diyorum ben ama vista diyicem günlerde yakın gibi mecburen.
vistayı alırsam herhalde bu gold pc yapıcak buişi yani yükleme işini eşşek yüküyle para verdim paranın para zamanında :D:)ilginize teşekkür ederim
ulen çokmu saçma oldu bee :d

Reaksiyon puanı
189
walla ben windows vista ultimate, pardus 2007.3, mac os x leopard 3'ü bir arada multiboot kullanıyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Pc yi ilk aldığında bilgisayar nasılsa hangi işletim sistemi yüklüyse recovery yaptıktan sonra o yüklenir...
ama önemli olan işte format atıyorum diye tüm hardiske format atmamak :D
aynı model iki bilgisayar var bizim evde benimkinde recovery sağlam olduğu için format atacağım zaman recovery yapıyorum 16 dakika sonra PC tamamen hazır... diğer arkadaşınkine formta atılırken recovery silinmiş mecburen CD den yüklüyoruz tamamen aynı bilgisayar ve tamamen aynı işletim sistemi ama bu CD den yüklendiği için driver falan filan derken 2 saati buluyor bilgisayarın tam haline gelmesi :D 16 dakika nerde 2 saat nerde... recoverynin önemi burda...

gold pc eğer aldığın vista orjinal dğilse büyük ihtimal kurmayacaktır... bundan 5 sene önce tüm bilgisayarcılar istediğiniz yazılımı kuruyordu bilgisayar alırken sipariş veriyordunuz photoshop da yüklü olsun autocad de vs vs... ama şimdi denetimler çok fazla arttı... cezalar çok fazla.. kimse riske girmiyor... korsan vista alırsan gold pc nin yükleyceğini sanmıyorum ama orjinal vista alırsan adamlar mecbur yükleyecekler çünkü senin servin durumundalar :D

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
recorvery sağlam çok şükürde anlamadığım şu yani şimdi ben recorveryden sistemi geri yüklediğğim zaman sp 2 olarakmı yüklüücek herdefasında sp3 tekrar tekrar kurmak zorundamııyım umarım öyle değildir atarım len ben bu pcyi :D korsan yazılım ve orjinal yazlım konusuna gelince ben korsan kullanmam en nihayetinde bu bikere olucak bişey senelerce kullanıcaksın bu yüzden sürekli sorun çıkarran sahte bi yazılım kullanmaktansa kıyarım paraya
orjinalini alırım zaten para dediğin nedirki elimin kiri :D vista benim köpeğim olsun beeee

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
recovery bilgisayarı aldığın gündeki halidir...
yani service pack 2 yüklüyese o halde yeniden yüklenir... service pack üçü her recovery yaptığında tekrar yükleyeceksin... recovery zaten zor bir şey değil ve kısa sürüyor service pack üç de öyle yüklemesi dert olan bir şey değil sonuçta service pack üçü bir CD ye kaydet sakla her recovery yaptığında 5 dakikada onu da yüklersin CD den olur biter...