Laptop upgrade

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=521&IID=62289 böyle bı pc ye sahıbım ve cok memnunum ama artık gunumuzun iateklerını karşılamıyor bu pcye ekran kartı takviyesi yapmak istiyorum yapabıleceğim en yüksek şey nedır değiştirebileceğim herşeyi değiştirmek istiyorum

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
TOSHIBA Satellite P100-219

İşlemci Cinsi Intel® Core Duo processor
İşlemci Hızı ( mhz) Intel Core Duo T2500-2.0 GHZ
Bellek (Mb) 512-MB DDR2 (533-MHZ)
Sabit Disk ( Gb) 100Gb 5400 rpm
Ekran Boyu ( Inch) 17
Ekran Tipi TFT TruBrite WXGA+
Optik Sürücü dvd super multıdrıve,Floopy Opsiyonel
Ekran Kartı Nvıdıa Geforce FX GO 7600,256 MB DDR2
Network Kartı 10/100 Mb Onboard
I/O Port Dc-in,ext.mon,rj11,rj45,tv-out(s-video),ı-link,5-in 1 card okuyucu,3xusb 2.0
Klavye Q Türkçe ,Mouse Touch Pad
Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 2.2 saat
Ağırlık (kg) 3.2 kg
Wireless Wireless LAN (802.11b/g)
Bluetooth Var
İşletim Sistemi Wındows XP MEDIA CENTER EDITION
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl Uluslararası

ram takviyesi yapabilir ve ekran kartını değişebilirsin. bunun için de bütçen dahilinde hareket edeceksin. ne kadar bütçen olduğunu söylersen üyeler daha iyi yardımcı olabilir. :)

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
uğraşma derim yeni laptop al :)evet kaç para harcıcaksın söyle ki ona göre parça sunalım.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Ekran kartına gerek yok. İyi Ramlar eski bilgisayarı kendine getiriyor bence.

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ekran kartı kesınlıkle lazım malum cod oynamanın zeki ekranda hd yenınesıl ekranlar değil para sorun değiil nerden ve nasıl yapacağım onemlı aklınıza gelenın en iyisini önerin arkadaşlar:D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Oyun amaçlı kullanmıyorsanız ram i 2gb yapıp windows 7 kurdunuz mu her ihtiyacınızı görür.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
oem ürünler satan bir teknomarkete (vatan, gold) gidip soracaksın ellerinde notebook için hangi ürünler var? ben internetten aradım, bulamdım. ona göre bir ekran kartı ve ram al. anakartının kaç tane ram slotu var, bilmiyorum. eğer 2 taneyse sadece 1 ram alıp takabilirsin. diğerinde ram var çünkü. para mühim değilse alabileceğinin en iyilerini alabirsin ama asla yeni bir sistemin performansını vermez. ben pc'mi 2004 sonunda topladım. aldığımdan beri bi sürü masraf yaptım. ekran kartı, ram, power, hdd, dvd yazıcı... yaptığım masraflarla orta halli bir kasa kurardım. buna rağmen istediğim performansı hiç alamadım. ne oldurdu ne öldürdü. eğer para sorun değilse arkadaşların da dediği gibi yeni sistem al. eskiyi ne kadar yenilesen de eski sonuçta. :)

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yenı bı laptop alsam ekranı hd değil hd olanlarda 4 mılyar gıbı ütopik rakamlar ekran kartı ve ramı değğiştirsem yeticek ama nasıl değiştireceğimi bulamıyorum

by_linux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş eğer destekliyorsa 2 gb ram yap ama desteklemiyosa garanti 1 gb ta yükseltirsin daha yeni bir ekran kartını sahibinden.com da bulabilirsin yada e-bay.com bulursun ram ve ekran kartının ortalama maliyeti 300 tl dir Fakat unutmamak gerekir ki bunları yapınca laptobun canavar olmayacak sadece bir miktar performans artışı olur ayrıca hd ekranlı için 4000 tl demişsin fakat o kadar uçuk şeylere gerek yok 1.500 tl asus laptopta cod 6 en yüksek ayarlarda hiç donmadan oynadım(hemde win 7 de):)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
sadece RAM'ini ve düşük hızdaki diskini daha yüksek hızda bir diskle değişmek epey fark yaratacaktır...
ekran kartını değişmek gibi uç şeyler bence düşünme...
donanımın eskiyse gelecekte bir sorun olursa diski çıkarıp harici disk olarak kullanabilirsin,RAM'leri satabilir yada yeni alacağın cihazda kullanma ihtimalin var...

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yani görüşlerde hep aynı yönde. Eski bilgisayarı şaha kaldırma gibi bir eylem pek olası değil. Para önemli değilse yeni bi sistem almalı, yeni sistem alacak kadar kaynak harcamak isteMİyorsan RAM ve daha iyi, hızlı harddisk.

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
benım ıcın önemlı olan ekran kartının değişebilmesiydi ama bu konuda pek tatmınkar olmadım açıkcası
yeni sistem önermeyın yenı sıstem pc ım var ama ekranını sevmıyorum bu 17 ınc ve hd yanı yenı nesıl gibi lcd değil tek isteğim cod oynamaktı:(

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
oem ürünler satan bir teknomarkete (vatan, gold) gidip soracaksın ellerinde notebook için hangi ürünler var? ben internetten aradım, bulamdım. ona göre bir ekran kartı ve ram al. anakartının kaç tane ram slotu var, bilmiyorum. eğer 2 taneyse sadece 1 ram alıp takabilirsin. diğerinde ram var çünkü. para mühim değilse alabileceğinin en iyilerini alabirsin ama asla yeni bir sistemin performansını vermez. ben pc'mi 2004 sonunda topladım. aldığımdan beri bi sürü masraf yaptım. ekran kartı, ram, power, hdd, dvd yazıcı... yaptığım masraflarla orta halli bir kasa kurardım. buna rağmen istediğim performansı hiç alamadım. ne oldurdu ne öldürdü. eğer para sorun değilse arkadaşların da dediği gibi yeni sistem al. eskiyi ne kadar yenilesen de eski sonuçta. :)

Bendensin benden :D yıllar bile aynı sayılır :D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
şimdi arkadaşım, para problem değilse, işlemci+hdd+ram+ekran kartını değiştirebilirsin :)
ekran kartı konusunda pek bi bilgim yok çünkü benim ekran kartı onboard olduğu için o konuyu fazla araştıramadım.
ram konusunda toshibanın sitesinden anakartının desteklediği maksimum ram miktarını öğrenip ona göre artırma yapabilirsin.
hdd'nin ide mi sata mı olduğunu öğrenmen gerek. eğer sata ise, 160 veya 320gb lık 7200rpm bir harddisk hızını epey arttıracaktır.
son olarak işlemci konusu en riskli konu. anakartının bios güncellemesi varsa eğer güncellemeyi yaptıktan sonra işlemcini t2600 (2.16Ghz) veya t2700 (2.33Ghz) ile değiştirebilirsin. yalnız bu konuda biraz daha araştırma yapmalısın. özellikle laptop işlemcilerin sıfırını bulmak zor. sahibinden.com gibi sitelerden ikinci ellerini bulup satın alabilirsin. alırken satıcıyla da anlaşabilirsen "uymazsa geri alır mısın" şeklinde tadından yenmez oluyor :)))

bende t2330 (1.6ghz) işlemci vardı. sahibinden.com'dan 30tl ye t3400 (2.16ghz) aldım. adam uymazsa geri alırım da dedi. Allah'a şükür uydu, problem çıkarmadı, şu an kullanıyorum :) yani artık laptoplar da masaüstüler gibi yükseltilebiliyor, sadece biraz daha fazla araştırma yapmak gerek :) kolay gelsin...