• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Laptop soğutucu önerisi

Alois Alzheimer

Profesör
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,718
Tepki puanı
2,321
Puanları
358
Yaş
32
HP OMEN 15-EK0000NT model bilgisayarımın altına normalde Preo (Teknosa) marka soğutucu koyuyorum.

Ancak bu soğutucudan hiç memnun kalmadım; çünkü anladığım kadarıyla USB'yi soğutucuya taktığım yerde ürünü aldığımdan beri temassızlık var sanırım; çünkü fan hızı USB'ye en ufak bir şekilde dokunsam düşüyor. İade mümkün değil; zira alalı çok oldu.

Benim bilgisayarım 15,6“ boyutunda; ama linkini verdiğim soğutucu için "17,3" uyumludur." denmiş. Sizce bu ürün güzel mi, yoksa başka bir ürün mü alayım?

Fiyatı sorun değil, yeter ki dandik bir şey olmasın, para verdiğime değsin, yani laptobumun sıcaklığını düşürsün istiyorum.

Soğutucunun çıkaracağı ses de önemli değil, uçak sesi çıksa da olur, dediğim gibi adam akıllı soğutacak, sağlam bir şey istiyorum.

Seçtiğim ürün:

Rampage AD-RX44 X-GALE 6 Fanlı LCD Göstergeli Işıklı 17.3" Notebook Soğutucu Stand | En Ucuzu Akakçe
 
bilgisayarının yanında hava kanalı varsa vakumlu soğutucu alıp teknosadan aldıgın soğutucuyla kullanabilirsin hava kanalı yoksa linkini attığın soğutuyu alabilirsin.
Vakumlu soğutucu bilgisayara zararlı değil mi?

Bir de bir yerde Rampage markasını önermiyorlardı. Thermaltake ya da Zalman nasıl olur?
 
Vakumlu soğutucu bilgisayara zararlı değil mi?

Bir de bir yerde Rampage markasını önermiyorlardı. Thermaltake ya da Zalman nasıl olur?
Hocam kendim denemedim ama vakum olanlar çok övülüyor. Thermaltake ile Zalman'da iyidir diye biliyorum.
 
Vakumlu soğutucular laptopu emcükleyerek sıcak havayı dışarı atar, oluşturduğu basınç da fanın ismini hatırlamadığım bölümlerini bozabilir. Laptopun fazla ısınmıyorsa ekstra soğutucu almak gerekli değil. Termal macun falan değiştirip laptopu temizledikten sonra sıcaklık düşüyor zaten.
 
Üst