Laptop Seçemiyorum !!!

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Öncelikle mimarlık öğrencisiyim; AutocAd, 3dmax, photoshop programları ve ileride benzeri daha fazla programı kullanabileceğim bir laptop arıyorum. Bütçe olarak 20.000'e kadar çıkabiliyorum fakat çok da fazla vermek istemiyorum nihayetinde en fazla 7-8 sene kullanırım diye düşünüyorum.
BAKTIĞIM BAZI MODELLER ;
16 inç macbook pro i7 9. nesil ve i9 9.nesil
asus, lenovo, msi, hpi, dell çoğu i7 10.nesil 16-32 gb ram 512 1000 gb ssd/hdd rtx 2060/2070 / gtx 1650ti 1660ti quadro t1000/t2000
özet olarak en güncel fiyat performans ürününü almak istiyorum.
ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Öncelikle mimarlık öğrencisiyim; AutocAd, 3dmax, photoshop programları ve ileride benzeri daha fazla programı kullanabileceğim bir laptop arıyorum. Bütçe olarak 20.000'e kadar çıkabiliyorum fakat çok da fazla vermek istemiyorum nihayetinde en fazla 7-8 sene kullanırım diye düşünüyorum.
BAKTIĞIM BAZI MODELLER ;
asus, lenovo, msi, hpi, dell çoğu i7 10.nesil 16-32 gb ram 512 1000 gb ssd/hdd rtx 2060/2070 / gtx 1650ti 1660ti quadro t1000/t2000
ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
Bütçe ?

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
öneri için sağol cihaz çok iyi ama dediğim gibi daha uyguna f/p arıyorum
O zaman geçen hafta satın aldığım ve önerebileceğim HP Omen 15 modeline bakın derim.

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Hocam oyun oynama derdiniz var mı acaba ? Ultra ayarda en yeni oyunları oynamak istiyor musunuz ?

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Arkadaş aktif olarak Revit kullanacak. Aslında orta seviye bir bilgisayar da rahatlıkla işini görür ama 8-10 sene boyunca kullanmak istiyor.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Yani kaç yıl dayanacağı belli olmaz. 8 yıl çok uzun bir süre. Oyun odaklı olmadığı için monster abra serisine bakın bence. Mesela şu iyi

Extra eklentileri almadan önce taktırabilirsiniz. Sepete eklerken 8gb ram + 256gb ssd+ 1tb hdd taktırırsanız 10 numara pc olur. Toplamda 10K ya falan gelir fiyatı. İşlemcisi en iyilerden olduğu için uzun süre programları rahat çalıştıracaktır. Ekran kartı da ortalamanın üstünde performansa sahip. 2-3 yıl boyunca çıkacak tüm oyunları oynatacak kapasitede. Zaten amacınız oyun olmadığı için çok da önemli değil.
Dediklerimi eklerseniz 16gb ram, 512 gb ssd ve 1tb hdd olacak. Bu haliyle 5-6 yıl iş görür diye düşünüyorum. Belki 10 yıl bile dayanır ama şans faktörü var.

Son düzenleme:

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaş aktif olarak Revit kullanacak. Aslında orta seviye bir bilgisayar da rahatlıkla işini görür ama 8-10 sene boyunca kullanmak istiyor.

8-10 sene değil de performans da eksikliğini görmek istemem ne kadar iyi o kadar uzun süreli performans diyelim :)

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Buna bir bak.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
8-10 sene değil de performans da eksikliğini görmek istemem ne kadar iyi o kadar uzun süreli performans diyelim :)
Teknoloji çok hızlı geliştiği için bugünün en iyisini de alsanız 10 yıl sonra işe yaramaz hale gelebilir. O yüzden dediğiniz kadar dayanması zor. 2-3 yıl sonra nasıl sistemler çıkacak kim bilir.

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

msi ve hp tasarım olarak daha gözüme hitap ediyor bunların dışında da lenovo ve asus da :)
zaten pek bi fazla seçenek yok zaten :))
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha az paraya daha fazla performans varken de mi ?

Teknoloji çok hızlı geliştiği için bugünün en iyisini de alsanız 10 yıl sonra işe yaramaz hale gelebilir. O yüzden dediğiniz kadar dayanması zor. 2-3 yıl sonra nasıl sistemler çıkacak kim bilir.

elbette teknoloji ilerliyor fakat parada kolay kazanılmıyor trde:)
en azından mezun olsam yeter alabileceğim laptopla :)

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
msi ve hp tasarım olarak daha gözüme hitap ediyor bunların dışında da lenovo ve asus da :)
zaten pek bi fazla seçenek yok zaten :))

daha az paraya daha fazla performans varken de mi ?

elbette teknoloji ilerliyor fakat parada kolay kazanılmıyor trde:)
en azından mezun olsam yeter alabileceğim laptopla :)
Hocam işte bende onu diyorum. 10k-20k çok para. Ne gerek var o kadar pahalı laptoplara. Hele oyun da az oynuyorsanız para tamamen çöpe gidiyor. 7k-10k arası bir laptop işinizi rahat görür. Daha üst modeller oyun meraklılarına ve güzel tasarım sevenlere yönelik.

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
BAKTIĞIM BAZI MODELLER ;
ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
Acer olmaz bı kere
Asus belki
Monster bi dayanıklılık yok nazik davranman gerek
Samsung telefon ve beyaz eşya için al ama PC sini alma
Appll sadece safariden. YouTube girersin
HP dayanıklı uzun ömürlüdür kolay kolay bozulmaz temizlemeden yaz sıcağında 120 derecede 3 saat ağır oyun oynuyordum sadece 6 FPS düştü
Lenovo iyi marka ama tavsiye etmem illa alacaksan HP sevmiyorsan Dell al
Dell herhalde en iyi bu PERFORMANS olarak bence Dell alın demem hayatımda hiç kullanmadım ama baya performans li idi vidioları na baktım ama her türlü HP alırım

Sıralama şöyle

HP
MSI
Dell
Lenovo
Asus
Monster
Samsung
Appl- Acer ikisinin de birbirinden üstünlüğü yok

MSi unutmuşum ama oda çok sağlam ama çok sıcak bakmıyor um

ennstekin

Asistan
Reaksiyon puanı
92
EN iyisi ryzen 4000 serisini bekleyin yakındır çıkması

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hocam işte bende onu diyorum. 10k-20k çok para. Ne gerek var o kadar pahalı laptoplara. Hele oyun da az oynuyorsanız para tamamen çöpe gidiyor. 7k-10k arası bir laptop işinizi rahat görür. Daha üst modeller oyun meraklılarına ve güzel tasarım sevenlere yönelik.

oyun meraklısı değilim doğru ama tasarım seviyorum :)

Melethrillue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Hazır indirimdeyken bu ürünü kaçırmayın derim.

KESİNLİKLE BU BİLGİSAYARI TERCİH LİSTENİZDE İLK 2'YE EKLEMELİSİNİZ. Ben bir mek kullanıcısıyım ama ge75 kullanan arkadaşlarım var ve çok memnunlar. :D

Metin Subaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Acer olmaz bı kere
Asus belki
Monster bi dayanıklılık yok nazik davranman gerek
Samsung telefon ve beyaz eşya için al ama PC sini alma
Appll sadece safariden. YouTube girersin
HP dayanıklı uzun ömürlüdür kolay kolay bozulmaz temizlemeden yaz sıcağında 120 derecede 3 saat ağır oyun oynuyordum sadece 6 FPS düştü
Lenovo iyi marka ama tavsiye etmem illa alacaksan HP sevmiyorsan Dell al
Dell herhalde en iyi bu PERFORMANS olarak bence Dell alın demem hayatımda hiç kullanmadım ama baya performans li idi vidioları na baktım ama her türlü HP alırım

Sıralama şöyle

HP
MSI
Dell
Lenovo
Asus
Monster
Samsung
Appl- Acer ikisinin de birbirinden üstünlüğü yok

MSi unutmuşum ama oda çok sağlam ama çok sıcak bakmıyor um

hp hangi model omen mi ?

benim tercih sıralamam

msi
hp-asus-lenovo
apple -monster
diğerlerine ısınamadım

model çok olunca kararsız kalıyor insan

KESİNLİKLE BU BİLGİSAYARI TERCİH LİSTENİZDE İLK 2'YE EKLEMELİSİNİZ. Ben bir mek kullanıcısıyım ama ge75 kullanan arkadaşlarım var ve çok memnunlar. :D

alet nalet :)