Laptop Recovery Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan durmaz-1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
toshiba satellite laptopum var recovery dvdlerimi sehir disinda unuttugum icin elimde olan farkli bir win7 dvd ile format atmak zorunda kaldim ve suan onceden kopyaladigim recovery dvdlerime ulasmis bulunmaktayim fakat f8 ile sistem onar dedigim zaman altta toshiba hdd recovery gelmiyor sanirim nedeni attigim formatin D/ de bulunan recovery dosyalarini silmis olmasi ben nede olsa elimde sistemin kopyasi var rahatligiyla atmistim o formati suan ne yapacagimi bilemiyorum varmidir bir yontemi yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler...

!!!!!format atmadan onceki isletim sistemim win7 64
format attigim sistem win7 32(acaba bu yuzden hdd recovery gorun muyor olabilir mi?)

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
baslik icin tesekkur ederim :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Birinci Dvd'yi tak ve bilgisayarı yeniden başlat.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hayır DVD ile tekrar yüklemen icin tüm disk silmen lazım dos ortamında 3 part programlarla veya hdd cıkarıp varsa bir hdd kutusu ona takararak başka bir bilgisayara takarak manuel olarak disk silmen ve tek portion artı 350 mb bir alan oluşturman lazım örnek 1 portion 100 gb NTFS olcak diğeride 350 mb olcak ve hdd tamamen temiz kurulum icin hazır olcak o şekilde tekrardan dvd recovery yükleye bilirsin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yanlız teknik bilginyoksa sen yapma hdd zarar verebilirsin bilen birine veya teknik servise vermen lazım.

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
soyledigim gibi toshiba hdd recovery gorunmuyor orjinal sisteme format attigim icin hdd recovery dair hic bir veri yok C ve D bom bos kalacak sekilde fomatladim her seyi sildim driverleri kendim yukledim.
toshiba hdd recovery nin gorunmesi icin ne yapabilirim? yada varmidir bu elimdeki dvdlerde bulunan verileri bilgisayarima kopyalayacak bir program ve bu islemden sonra f8 ile yoluma devam etmem mumkun olur mu acaba?

tesekkur ederim fakat o kadar bilgiye sahip degilim ne yazikki bunu amatorce yapmam gerekecek

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
peki şunu denedinmi 1 dvd taktıkdan sonra bilgisayarınız başlar başlamaz 0 (SIFIR) tuşuna bastınmı Toshıba bilgisayarlarda recovery böyle başlar ve recovery ekranı gelir bu şekilde
Bu seceneklerden biri sececenksin bazı recovery dvdleri farklı olabilir.
2010-09-03_121555_HTD7C02140000R0136064.jpg

sonra bu ekranı gectikden sonra 2 secenek
HTD1303440001R011900010611034318.png

2. resimdeki konsol açılırsa Önce Recovery of Factory Default Software şıkkını daha sonra da Recover to out-of-box-state seçeneğini seç.

Not: erase bölümü secersen hdd tüm verileri siler yep yeni bir diskin olur yoksa yedeğin bu bölümü secebilirsin

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
acilana kadar bastim klavyede ne kadar sifir varsa ama boyle bi ekran gelmedi :(

satellite c660

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bios ayarlarında başlangız ayarlarını DVD başlat yaptınmı

yanlış birşey yapıyorsun kesin dvd senin pc aitse olması lazım doğru dvdlere sahipmisin

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
dvd ler dogru olayi bastan anlatayim
pc me virus bulasti ben sehir disindayken ve recovery dvdlerim yanimda olmadigi icin bende buldugum bi disk ile format attim normalde 64 bit olan isletim sistemim bu format sonrasi 32bit oldu ve bilgisayardaki her seyi sildim yani d de onceden olusturdugum recovery alanida silindi/ suan elimde bulunan orijinal recovery dvdler ile eski sistemimi yeniden yuklemek istiyorum ama olmuyo

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
istediğin yükle elinde dvdler varsa her şekilde geri yüklersin sen bir yerde yanlış yapıyorsun bu şelikde cok yükledim örnek daha gecenlerde sonradan windows 8.1 yüklü bir laptop tekrardan orjinal windows7 recovery dvd ile kurdum

istediğin yükle elinde dvdler varsa her şekilde geri yüklersin sen bir yerde yanlış yapıyorsun bu şelikde cok yükledim örnek daha gecenlerde sonradan windows 8.1 yüklü bir laptop tekrardan orjinal windows7 recovery dvd ile kurdum

[video=youtube;b7X4BVrY9c8]https://www.youtube.com/watch?v=b7X4BVrY9c8[/video]

izle

DVDleri tak izle aynısını yap

[video=youtube;MKlCIxnjfL8]https://www.youtube.com/watch?v=MKlCIxnjfL8[/video]

burda 0 sıfır ve power beraber basıyorsun taaa ki recovery ekranı gelene kadar

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

[video=youtube;b7X4BVrY9c8]https://www.youtube.com/watch?v=b7X4BVrY9c8[/video]

izle

DVDleri tak izle aynısını yap

[video=youtube;MKlCIxnjfL8]https://www.youtube.com/watch?v=MKlCIxnjfL8[/video]

burda 0 sıfır ve power beraber basıyorsun taaa ki recovery ekranı gelene kadar

Power basılıyken pc acilmıyo kırcam azkaldı

Suan ne soyleyeceğimi bilemiyorum inanır mısın sabahtan beri cebelleşiyorum f12 ile az önce hdd recovry basladı valla sen olmasan beyin kanaması geçircektim burda ama olsun acayip faydalı veri toplandı başlık altına :) çok teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık! Her ne olduysa bu yönlendirmelerden sonra oldu :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ilk video dikkat et sıfır ve power tuşundan sonra f12 basıyor tohsıba laptoplarında bazen tuşlar değişe biliyor bazılardan sadece sıfır ve power tuşu bazılardan sıfır +power pc acılır acılmaz hızlıca f12 de oluyor seninkide bu 3 tuşda oludu sorun cözülmüş ise cok sevindim resimlerde paylaşıtığım işlemlerde devam et ilk resimler yukarda sonra yükle:)

Bir yerde yanlış olduğunu söylemiştim zaten cünkü elinde dvdler var olmaması mümkün değil dvdler arızalı olmadığı sürece + dvd sürücüsü:)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
msi vr601-049'un kinden daha kolay ve kararlı gibi o external recovery dvd ile gelen sonuncu notebook galiba...

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ben bunu almanyadan aldım hiç bir dvd yoktu onları ben oluşturdum google translate yaza yaza hayatımda aldığım en doğru kararlardan bir tanesi bu dvdleri yazdırmak olmuş meğersem :D :D :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Sistemi silip yabancı diskle kurduğun icin f8 ile onar gelmez. En baştan recovery DVDlerin ile yeniden Windows kurman lazım.