Laptop Ramimi ve Ekran Kartımı yükseltebilir miyim?

Arda_2904

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, şu an Asus X509FB model laptop kullanmaktayım ve ramini arttırmak istiyorum ne kadar arttırabilirim ya da arttırabilir miyim?
2. olarak ekran kartını yükseltmem mümkün müdür?
Aşağıya Laptopun özelliklerini ekliyorum:

Anakart: VivoBook_ASUSLaptop X509FB_X509FB (msinfo32.exe de bu şekilde gözüküyor)
İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5-8265U CPU @ 1.60GHz, 1800 Mhz, 4 çekirdek (Turbo ile 3.90GHz)
Ram: 8GB, 2400 MHz
Ekran Kartı: MX110

Teşekkürler.
Memory.png
SPD.png

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Merhabalar, şu an Asus X509FB model laptop kullanmaktayım ve ramini arttırmak istiyorum ne kadar arttırabilirim ya da arttırabilir miyim?
2. olarak ekran kartını yükseltmem mümkün müdür?
Aşağıya Laptopun özelliklerini ekliyorum:

Anakart: VivoBook_ASUSLaptop X509FB_X509FB (msinfo32.exe de bu şekilde gözüküyor)
İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5-8265U CPU @ 1.60GHz, 1800 Mhz, 4 çekirdek (Turbo ile 3.90GHz)
Ram: 8GB, 2400 MHz
Ekran Kartı: MX110

Teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 136665Ekli dosyayı görüntüle 136666
Ekran kartı işi çok zor, hatta değişmez diye biliyorum. Anakarta lehimlidir o.
RAM ise sisteminizde 4+4 olarak görünüyor. Eğer anakarta gömülü değilse ikisini de çıkarıp 8+8 takabilirsiniz veya birini çıkarıp 4+8 olarak kullanabilirsiniz. Aldığınız RAM DDR4 2400 Mhz olması yeterlidir. Gecikme süresi de aynı olursa daha iyi olur.

Arda_2904

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı işi çok zor, hatta değişmez diye biliyorum. Anakarta lehimlidir o.
RAM ise sisteminizde 4+4 olarak görünüyor. Eğer anakarta gömülü değilse ikisini de çıkarıp 8+8 takabilirsiniz veya birini çıkarıp 4+8 olarak kullanabilirsiniz. Aldığınız RAM DDR4 2400 Mhz olması yeterlidir. Gecikme süresi de aynı olursa daha iyi olur.
teşekkürler. Peki harici ekran kartı kullanabilir miyim? Kullanabiliyorsam hangi ekran kartını destekler?

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
teşekkürler. Peki harici ekran kartı kullanabilir miyim? Kullanabiliyorsam hangi ekran kartını destekler?
Harici ekran kartı takma konusunda tecrübem yok fakat biraz sıkıntılı ve masraflı görünüyor. Çünkü ekran kartı için uyumlu bir aparat ve güç kaynağı almanız gerekiyor. Böyle birşey yapmaktansa sıfır masaüstü toplamak daha mantıklı görünüyor. Bu şekilde laptop olmasının bir amacı kalmıyor bence :)

Harici Ekran Kartı Takmak: Laptop Harici Ekran Kartı Rehberi: Donanım Yükseltme

Ekli dosyalar

• 1611845955356.png
    1611845955356.png
    530.3 KB · Görüntüleme: 100

Arda_2904

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harici ekran kartı takma konusunda tecrübem yok fakat biraz sıkıntılı ve masraflı görünüyor. Çünkü ekran kartı için uyumlu bir aparat ve güç kaynağı almanız gerekiyor. Böyle birşey yapmaktansa sıfır masaüstü toplamak daha mantıklı görünüyor. Bu şekilde laptop olmasının bir amacı kalmıyor bence :)

Harici Ekran Kartı Takmak: Laptop Harici Ekran Kartı Rehberi: Donanım Yükseltme
Teşekkür ederim. Bu konulara çok hakim değilim ondan kusura bakmayın, CPU-Z programında 2. ram slotum boş gözüküyor ama ben mi yanlış yorumladım acaba
Ram Slotu 2 .png

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Teşekkür ederim. Bu konulara çok hakim değilim ondan kusura bakmayın, CPU-Z programında 2. ram slotum boş gözüküyor ama ben mi yanlış yorumladım acabaEkli dosyayı görüntüle 136693
Büyük ihtimal RAM gömülü ve yükseltmek için bir slot var. O boş olan slota RAM ekleyebilirsin. Kesin olarak öğrenmek için laptobu söküp kaç slot var bakabilirsin. Veya daha iyi bilen biri varsa yardımcı olabilir.

Arda_2904

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal RAM gömülü ve yükseltmek için bir slot var. O boş olan slota RAM ekleyebilirsin. Kesin olarak öğrenmek için laptobu söküp kaç slot var bakabilirsin. Veya daha iyi bilen biri varsa yardımcı olabilir.
tamamdır teşekkürler. :)