laptop pc formattan sonra cok fazla yavaşladı

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Bilgisayar formattan önce windows 8.1 langues di ama adam şimdi 8.1 pro yüklemiş ve heryerde dükkanının ismi yazıyor bilmiyorum neden yapıyor ama lol oynuyordum 150 fps alıyordum full ayarlarda şimdi en düşük ayarlarda 40 fps alıyorum delircem şerefsiz ne yaptı pcye şimdi ne yapmam lazım acil taktik verin beyler cok fena adama sövcem kalp kırmak istemiyorum gerçekten bi şeylerde yardım edin formattan önce hiç böyle bir sıkıntı yoktu hatta pc ağzına kadar doluydu

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Kardesim arka planda çalışan uygulamalar a bakabilirmiyiz sorun yapma bide sistem özelliklerini yazarsan yardımcı olalım

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Windows'u crackli mi kullanıyorsunuz yoksa orjinal mi kullanıyorsunuz?
Driverlarınız yani sürücüleriniz güncel mi?
Ekran kartınızın en güncel ve sorunsuz sürücüsünü yüklemenizi öneririm.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
abi arkaplanda çalışan uygulamalara nasıl bakıcam bilmiorum görev yöneticisiyse atıyım şimdi ve ekran kartı en güncel sürümü yükledim özellikle ondan yapıyodur diye formattan önce yükleyemiyordum bazı ayarları yapamıyordum ve söylediğim gibi win 8.1 lengues mi ne gibi bi işletim sistemi kullanıyordum şimdi adama format attırdım ve 8.1 pro yapmış driverlarını bilmiyorum bilgisayarım oyun oynarken falan kapanıyor buna adam işlemcin hasar görmüş dedi be şerefsiz sen format atmadan önce bilgisayarda ben gta 5 oynuyodum şimdi lol oynayamıyorum en düşük ayarlarda
bu arada
RAM:8GB
EKRAN KARTI:GT740M GEFORCE 2GB
4.NESİL İ5 4200M İŞLEMCİ
64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ
başka hangi bilgiler gerekiyor
--- Gönderi Güncellendi ---
görev yöneticisi

Ekli dosyalar

• 123.png
    123.png
    970.9 KB · Görüntüleme: 823

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Lol'e sağ tıkla grafik işlemciden, yüksek grafik işlemci nvidia yı seç öyle gir. Bakalım sonuç değişecek mi.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
ve şöyle bişeyi göstermek istiyorum cde eskiden 200 gb kadar yer vardı adam c yi düşürmüş canlı desteğe kendi face sitesini falan yazmış delircem abi acil yardım
Lol'e sağ tıkla grafik işlemciden, yüksek grafik işlemci nvidia yı seç öyle gir. Bakalım sonuç değişecek mi.
zaten öyle giriyorum

Ekli dosyalar

• 123425.png
    123425.png
    165.5 KB · Görüntüleme: 988

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Aygıt yöneticisinden grafik bağdaştırıcının fotoğrafını da atar mısınız.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
eskiden cs go bile oynuyordum 150 fps anlık olarak 30 a 40 a düşüyordu ve bende hani format atsam düzelir diye format atmayı tercih ettim fakat recovery olmadığı için silmişim yanlışlıkla bilgisayarcıya attırıyim dedim ve macunuda değiştirsin adam dedim götürdüm gözümün önünde yaptırdım herşeyi ama daha berbat oldu bilgisayar kendi kendine kapanmalar falan 50 tl para verdim adam pcyi bozdu acayi sinirliyim
12344123.png

Ekli dosyalar

• 123123.png
    123123.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 996

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Kardesim benim sana tavsiyem işletim sistemini indir 8.1 single language
Usb belleğe boot et kendin formatla usb boot bilmiyorsan hemen onuda anlatiriz yapamam diyorsan uzak bağlantı ile yaparız sorun etme

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Usb belleğe boot et kendin formatla usb boot bilmiyorsan hemen onuda anlatiriz yapamam diyorsan uzak bağlantı ile yaparız sorun etme
Peki neden?

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Sana edit versiyon atmış pcnin performansını etkilemiş yaptığı değişiklikler
Yüklediği sürüm edit

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
zaten single language kullanıyordum eğer olursa ürün kurtarma diski var bu işe yararmı ? acaba

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Ya kardeşim neden uğraşıyorsun sen o zaman onu yükle aynı performansı al

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
denicem yardımınız için çok teşekkür ederim bu arada pc oyunda kapanma sorunuda aynı özelliklerdenmidir bi bilgisayarcı abim var ona sordum içindeki işlemciyi ramı kontrol et dedi seninkimi değilmi diye şimdi içini açıp onları kontrol edicem

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
denicem yardımınız için çok teşekkür ederim bu arada pc oyunda kapanma sorunuda aynı özelliklerdenmidir bi bilgisayarcı abim var ona sordum içindeki işlemciyi ramı kontrol et dedi seninkimi değilmi diye şimdi içini açıp onları kontrol edicem

Kesinlikle her zaman kontrol et tamirden sonra ama benim tahminim yüklediği edit windows sürüm den kaynaklanıyor gibi

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
banada öyle geldi çünkü bilgisayarın başka bir ayarıyla oynamış olamaz adam kendiside söyledi bilgisayırın neyi destekliyorsa onu yükyle diye adma kendisi farklı atmış bazı forumlardada okuyorum işte windows 8 yüklersem performans düşermi win 8 performans düşüşü diye win 7 yükle falan demişler fakat benim format atma bilgim yok internetten telefondan izleyerek atıcam inşallah yapabilirim

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Youtube den aç adım adim yap sorun olmaz merak etme basit zaten

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
ve format sonucu hala performansı yükselmedi sadece cpu kullanımı arttırırsam biraz fark ediyor termal macunu yanlış sürülmüş olabilirmi veya bir başka deyişle parçalar temizlerken yanlış takılmış olabilirmi ?