Soru Laptop Önerisi

Öğrenen_Biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar,
Üniye başlıyacağım ve halen karar veremedim laptop için aklımda sadece mac air 16-512 vardı şimdi windows tabanlı uygulamar yüzünden napacağımı bilmiyorun. Şimdilik 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyorum ve ilk dönemk derslerimiz şunlarmış "
1.sinif 1.donemde veritabanı dersinde MS SQL, web tasarımda html, CSS..
Algoritma dersinde c++" . Daha sonra dgs ile yazılım veya bilgisayar mühendisliği okuyabilirim. Başta uzun ömürlü olması ve pili beni baya götürebilecek bir öneri verebilir misiniz?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Windows 11 in m1 için çalışmayacağı söyleniyor. AMD işlemcili laptop öneririm.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
HTML, CSS, C, C++ bunlar için macOS uygun zaten. SQL için Docker veya VS Code kullanabilirsin. Kısaca işletim sistemlerinin kullanıcıları o kadar arttı ki geliştiriciler ve firmalar da mecburen birden fazla işletim sistemi için ürün geliştirdi. Tabi ki halen şunu yapmak istiyorsan muhakkak bu lazım durumları var ama okul özelinde geçerli değil bu durum. Bu dediklerin için M1 Air 16-512 alabilirsin. Ancak M1'e Windows şu an için sanal makine ile kurulamıyor. O da ARM Windows zaten. Bir tık sıkıntılı durumlar var. Mac'e Windows kurarım diye alacaksan alma yani. Windows cihaz istiyorsan bu ürüne yönelebilirsin. Hafif, ekran kalitesi iyi, güçlü, şarjı uzun gidiyor ve malzeme kalitesi üst düzey. PCIe 4.0 SSD ve Thunderbolt 4 gibi güncel teknolojiler de var. Ancak fiyatı şu an pahalı. Sık Sık 12K civarına düşüyor. O zaman al derim.