Yardım Laptop klavyesi

Emirhan-9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
40
Merhaba arkadaşlar, laptobum için termal macun sürecekken arka kapağı açtım, ve kablolar vardı. 2 adet ince 1 adet kalın takmalı bant gibi bir şeydi. Onları çıkardım takmaya çalıştım ama klavye çalışmıyor şimdi de. Nasıl yapabilirim?

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Öncelikle, bahsettiğiniz soketler çok hassastırlar. Dikkatlice sökülüp takılması gerekir.
Yapmanız gereken şey cihazı tekrar açıp çıkardığınız soketleri düzgünce yerine geri takmaktır.
Tahmin ettiğim soketlerse bir tanesi touchpad, bir tanesi klavye, biri de değişken olmakla beraber panelin üzerindeki ledler, power button gibi özelliklere ait olabilir. Eğer touchpad çalışıyorsa ve açma kapama tuşu falan çalışıyorsa sadece klavyenin soketini dikkatlice çıkartıp, güzelce yerine tekrar takmandır. Flex kabloyu düzgünce yavaş ve narin bir şekilde yuvasına oturt ve eğer varsa soketin kilidini kapat.
Bu olayı dikkatli ve düzgün gerçekleştirdiğin sürece birkaç kez daha deneyebilirsin. Soketleri her taktığında kasayı komple geri toplama. Yeniden açman gerekebilir, dene önce. Klavye çalışırsa tüm tuşların çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Sonuç;

1.İhtimal:
Klavye artık çalışır. Klavye tüm tuşlarıyla çalışıyordur. Düzgünce kasayı geri topla. Geçmiş Olsun.

2.İhtimal: Klavye çalışıyor ama bazı tuşları çalışmıyor. Üzgünüm, bu olaydan önce klavye tüm tuşlarıyla çalışıyordu ama sen bu işlemi yaptıktan sonra naparsan yap klavye de bazı tuşlar çalışmıyorsa flex kabloya yada soketindeki pinlere zarar vermişsin. Dönüşü yok. Çözüm:
-Çalışmayan tuşlar önemsiz gündelik yaşantıyı etkilemiyor yada bu şekilde kullanılabilirse bu şekilde kullanılabilir.
-O modele uygun bir klavye sipariş etmektir.

3.İhtimal: Klavye tamamen çalışmıyordur. Flex kablosuna, soketine ucundaki pinler hasar almıştır. yada soketi soktuğumuz board'ın üzerindeki yuvada sorun vardır.(Çoğu zaman yuvada sorun olmaz, düşük ihtimal) Yeni bir klavye sipariş vermeli yada harici usb klavye ile idare etmelisin.

Dediğim gibi Flex kablolar (Laptop klavye kabloları olarak geçiyor çoğu zaman) hassastır. Dikkatli takılıp çıkartılması gerekir. Ufacık bir hasar bile klavyedeki bazı tuşların artık çalışmaması demektir.