Laptop kapanma sorunu(isinmadan dolayi)

omer6463102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar(toshiba) laptop'ım yaklasık 3 senelik. tüm fonksiyonları iyi fakat büyük bi ısınma problemi var. agır oyunlardan birine(sniper ghost warior, call of duty vb.) giriş yaptıgımda maximum 5dk içinde laptop kapanıyor. işlemcinin ısınmasından dolayı oldugunu sanıyorum. logitech'in sogutucusunu aldım fakat genede bu durum devam etmekte. sizden bu konuda görüş ve yardımlarınızı beklıyorum. acaba Fan'ı değiştirsem sorun çözülür mü? bi bilgisayarcıya götürmeden size danışmak istedim. yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
eğer problem dediğiniz gibi ısınmaysa ve 3 seneden beridir kullanıyorsanız (bu süre zarfında hiç servise gitmediğini varsayıyorum) bi genel temizlik vakti gelmiş demektir garantisi yok artık tornavida kullanabilyorsanız açıp içine hava üfleyebilirsiniz yok bilmiyorum derseniz yakında işin ehli bir bilgisayarcıya gidin 15-20 tl gibi cüzi bir fiyat söylerlerse bi temizlik yaptırın derim ama başka sorun varsa başka çözüm yolları vardır

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Fanı temizlemeyi denedin mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadas benim laptop ben süpürgeyle çekiyorum 1.5 ayda bi sıkıntı olmuyo sizde çekebilirsiniz hp kendi sitesi bile çekin diyo inanmadım aradaım çekebilirsin dediler

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önce bir temizlik yapmayı denersin eğer olmazsa termal macununda değişme zamanı gelmiş demektir. 2-3 liraya tek kullanımlık termal macun alıp işlemci fanını söküp yeteri miktarda sürersin sorunun çözülür. Ancak ilk kez yapıyorsan hiç riske girmeden bir servise götürmeni tavsiye ederim.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar gereken tavsiyeleri vermişler ben ekstra bişey söylemiycem fakat laptop içini açmak zahmetli ve de riskli bir iştir uzman değilsen tabi..
Ben acemiliğimde laptopun kasasında çeşitli yerlerde vida yerlerini kırdım ve çatlamalara yol açtım ondandır ki daha nazik davranmanı tavsiye ederim..

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet kardeşim bu kapanma nedeni cpu ısındığı içindir ama sadece onun isinmasından kaynaklanmaz ram ve ekran kartı ısınmasıda buna etkendir sölim genel olarak bi bakıma ihtiyac vardır

omer6463102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha once masaüstü kullanıyordum. ram kirlenmişti sildim ram yandı. anakart kirlenmişti onu temizledim oda yandı :D şimdi laptopa kıyamıyorum :D

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
onun arasına bi 50 tl sıkışmış anladıgım kadarıyla :D Forumdan olucak iş degıl o

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
termal macunu değiştirdin temizleyip de fayda göremediysen macun eskimiştir işlemcinin üzerindek eskisini sil dikkatlice yenisini sür 5 liralık macunlardan al

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşler bu gibi konuları resimli bir şekilde nasıl yapacağımızı açıklamaya ne dersiniz? mesela termal macun sürme işi nasıl yapılır veya fan temizleme işleminde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
konu eski ama ben yinede aynı sorunu yaşayanlar için bir tavsiyede bulunayım. laptop modelinizi youtube da yada başka video platformunda aratın. o modelin nasıl açıldığını izleyin öyle uygulayın. çok ta zor olmaz böyle ;)