Soru Laptop Isınma Sorununu Nasıl Çözebilirim ?

fillset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Birkaç yıllık Lenovo marka laptopum var. Laptopun sağ alt ve sol üst köşesinde çok ciddi şekilde ısınma var. 3-4 site açıkken arkada Spotify, Youtube falan çalıştırıyorum genelde müzik dinlemek için, sosyal medyaya ve haberlere giriyorum işte. Yine aynı şekilde Aida64 Extreme ile girmeyi denedim ama CPU sıcaklık değerlerine bakınca hep 48-49 civarı gösteriyor. Boşta iken de çok ciddi bir azalma veya artma olmuyor ama laptop elimi yakacak derece özellikle klavyenin sol üst tarafı ve sağ alt tarafı ısınıyor. Fan ise düzgün şekilde çalışıyor. Geçen Malwarebyte ile virüs kontrolü yapmıştım ve 3 tane bulmuştu. Onları temizledikten sonra sorun çözülür dedim ama çözülmedi. Ben de son çare olarak Aida64 denedim belki işlemcide sorun vardır ama işlemci sıcaklığında da sorun yokmuş. Sorun işlemcide değilse neden kaynaklı olabilir veya Aida64 hatalı gösterebilir mi çünkü 48-49 derecelerinin normal olduğunu biliyorum.

Vin Diesel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Laptoplar da ısınma sorunu çok yaşanır bu sorunu çözmek için açtığın uygulama sayısını en aza indirgemen gerekir ama illa fazla uygulama açacağım diyorsan poşete buz koyup onu da laptopun altına koyarak ilkel bir yöntemle laptopunun ısınma sorununu çözebilirsin ama eğer ki laptop soğutucusuna paran yeterse direkt soğutucu da alabilirsin çok faydalı olur

fillset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Laptoplar da ısınma sorunu çok yaşanır bu sorunu çözmek için açtığın uygulama sayısını en aza indirgemen gerekir ama illa fazla uygulama açacağım diyorsan poşete buz koyup onu da laptopun altına koyarak ilkel bir yöntemle laptopunun ısınma sorununu çözebilirsin ama eğer ki laptop soğutucusuna paran yeterse direkt soğutucu da alabilirsin çok faydalı olur
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
1627040303973.png

bunlar işe yarayabilir belki

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Tek fanlı laptoplarda ısınma normaldir. Termal macun yenilemesi yapın, kaliteli bir termal macunla termal macun değişimi yapılması ısınma sorununu büyük oranda azaltacaktır. Ekstra olarak laptop soğutucu ve yükseltici kullanabilirsiniz.

black_sea_28

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Olası çözümler şunlar olabilir:
1) Termal macununuzu yenileyin,
2) Fan temizliği yapın,
3)Bilgisayarın kasasını açmışken, kasanın sağında solunda bulunan tozları temizleyin.

Bunları yapmak bilgisayarınızın ısınmasını kısmen önleyecektir.