Laptop Fan Delikleri

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar,

Sorum şu bazı laptoplarda fan delikleri hem yanda hemde altta mevcut mesela toshiba ama bazı laptoplarda ise sadece yanında fan deliği mesela packard bell casper gibi ya aslında ben casper almayı düşünyorum o yüzden sordum ama fan deliği altta yok ama tabiki allta delikler var küçükde olsa laptopda bu http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnli640-6m35p_130_1752
eğer casper kullanmamış varsa kötülemesin markayı kullanan varsa yorumlarını eksik etmesin

şimdiden teşekkürler

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yokmu bir bilgisi olan

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Eğer laptop alacaksan Dell veya Toshiba öneririm.

Maksadım kötülemek değil ama bir arkadaşım bunun duol core olanından aldı 2 sene evvel.

İlk sene optik disk uçtu.

İkinci sene klavye perişan oldu.

En son da ekran kartı yandı ve mecburen yeni bir dizüstü aldı.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8

Maksadım kötülemek değil ama bir arkadaşım bunun duol core olanından aldı 2 sene evvel.

Adam haklı ama Toshiba değilde Dell - Lenovo Tavsiyemdir. freedos işletim sistemli alrsanda 300tl ye kadar kar'a geçersin.

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
laptop alacaksan dell,lenovo,asus tavsiyemdir.toshiba da çok iyi fakat çoğu modeli benzerlerine göre çok pahalı.elik meselesi ise şöyle oluyor.fanlar alttaki deliklerden havayı alır ve arka veya yandan dışarı atar.ve o yüzden laptop soğutucular alttan üste hava üfler.

Reaksiyon puanı
189
Eski bir casper servisi olarak kesinlikle tavsiye etmem.

Kimi laptop alttan çekip havayı yandan üfler, kimi laptop da kendi içinde havayı dolandırıp egsoz'dan çıkartır. Zira sirkülasyon olanları tercih ermenizi tavsiye ederim. Ekstra soğutma ekleyip performansı arttırabilirsiniz...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya şimdi herkese teşekkürler fakat bu özelliklerle bu fiyata başka marka yok bazı kişiler kullandım memnunum diyor bazılarıda sakın alma fln
herneyse kimse soruma doğru düzgün cevap vermemiş(rektör ve asistan dışında)
casper kullanan varsa sölesin

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yokmu casper kullanan başka kişiler bu fan deliklerinden anlayan

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fan deliğine takmışsınsın sende:D Hangi mantıkta laptop sıcak havayı alt taraftan verir? Hava çıkışı ya arkada yada sağ sol tarafta olmalıdır.(bana göre) Asus ve samsung kullandım bu laptoplar gayet iyi.Casper almam gerekiyor dersen illada şu bazı yerlerde olan adını tam bilmiyorum belirli bir para karşılığı garanti süresini uzatıyorlar.Teknosa da teknokask diye geçiyor olması gerekiyor. Öyle birşey yaparsan memnun kalırsın. Fan delikleri içinse birtane laptop soğutucu alırsın sorunun kalmaz.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aslında bende öle düşündüm ekstran garanti iyi bişey
soğutuculara baktım ama hepsinin fanı üst tarafta ama benim alcağım laptopda bi üste harddisk değili var allta anakart değili var yani soğutucu sanki tek harddiski soğutcak gibi olmazmı?

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Mayıs 2009 da Casper aldım ve hala kullanıyorum, hala servis yüzü görmedi. Şahsi fikrim, kullanıcısına göre değişir bu işler. 2 yıl boyunca hiç harici klavye takmadım, notebook klavyesini kullanıyorum ve hala hiç bir sorun yok. Fan konusuna gelince, ilk 1 yıl çok az ısınıyordu. Dizimin üstüne koyup kolayca kullanabiliyordum. Haliyle her notebook gibi tozlandı ve şu an biraz ısınıyor. En yakın zamanda temizletecem ve eminim yine ısınma sorunu kalkacaktır. Biraz şans işi bu, apple, sony, asus alıp ağlayan adamlarıda çok gördüm. Bilgisayarı bilgisayar gibi kullanırsan hiç birşey olmaz :)

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
aslında bende öle düşündüm ekstran garanti iyi bişey
soğutuculara baktım ama hepsinin fanı üst tarafta ama benim alcağım bi üste harddisk değili var allta anakart değili var yani soğutucu sanki tek harddiski soğutcak gibi olmazmı?

İşte böyle düşünürsen olmaz.Çünkü bilgisayarı koyduğun yerden bile sıcaklığı fark ediyor. Yani anlatmak istediğim Kesinlikle işe yarayan bir şey. Sonuçta Hdd de ısınıyor. Benim favorim Aliminyum tabanlı olanlar. Fiyatları biraz pahalı ama öteki soğutucularda işe yarar. Sürekli bir hava dolaşımı olduğu için Gündüz kullanımda hele ki bu yaz aylarında baya fark eder. Casper bilgisayar kullananların çoğu işlemcinin fazla ısınmasından söz ediyor sorununu böyle halledebilirsin...

quack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Benim de ilk senede diskte bad sector'ler oluştu. 2 ay önce de 2. seneye girdik bakalım klavye de bozulacak mı :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Eniştemin casper laptop vardı çok ısınıyordu elimi koyamadığım zaman oluodu kışı güzel oluo ama yazın fena. 1-2 ay öyle ısınıdı sonra ekranı ve bi kaç parçası zarar gördü 1000 TL ye almıştı servisi 800 TL tamir fiyatı istedi.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu ısınma sorunu nerde nasıl kullandığınada bağlı fakat parça bozulmasına bişey diyemiğecem çünkü hiç casper kullanmadım daha alacam eniştenin laptopu modelini biliyormusun acaba?

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Benim de ilk senede diskte bad sector'ler oluştu. 2 ay önce de 2. seneye girdik bakalım klavye de bozulacak mı :)

bad sector tam olarak nedir nasıl oluşur biliyormusun?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aslında laptopu oyun oynamak için alıyorum diyebilirim çünkü masaüstü var ama eski o kalsın laptop alim diye düşünüyorum ama kesin alcam yanına bi soğutucu rica etsem bimeks sitesinden bi bakarmısın soğutuculara hangisini tavsiye edersin

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:39 ----------

Mayıs 2009 da Casper aldım ve hala kullanıyorum, hala servis yüzü görmedi. Şahsi fikrim, kullanıcısına göre değişir bu işler. 2 yıl boyunca hiç harici klavye takmadım, notebook klavyesini kullanıyorum ve hala hiç bir sorun yok. Fan konusuna gelince, ilk 1 yıl çok az ısınıyordu. Dizimin üstüne koyup kolayca kullanabiliyordum. Haliyle her notebook gibi tozlandı ve şu an biraz ısınıyor. En yakın zamanda temizletecem ve eminim yine ısınma sorunu kalkacaktır. Biraz şans işi bu, apple, sony, asus alıp ağlayan adamlarıda çok gördüm. Bilgisayarı bilgisayar gibi kullanırsan hiç birşey olmaz :)

işte bu insan gibi kullanınca bişey olmaz dimi yani seninkinin modeli ne acaba

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arladaşım ben dell core i7 kullanıyorum 1.5 yıl oldu, bilgisayar 10 numara, lakin tek sıkıntısı fanının altta olması ve çabuk ısınması,casper günedoğu teknik servisine ve vestel g.doğu teknik servisine 3 yıl emek verdim, hiç tavsiye etmem sana,

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arladaşım ben dell core i7 kullanıyorum 1.5 yıl oldu, bilgisayar 10 numara, lakin tek sıkıntısı fanının altta olması ve çabuk ısınması,casper günedoğu teknik servisine ve vestel g.doğu teknik servisine 3 yıl emek verdim, hiç tavsiye etmem sana,

tam olarak neleri kötü biraz açıklarsan güzel olur

Reaksiyon puanı
189
peki çözümü yokmu

Bad sector fiziksel bir sorundur ve çözümü yoktur. Ancak sektör üzerine veri bindirerek belki alanın atlanmasını sağlayabilirsiniz ama bad sector'un yayılabilme gibi bir riski de var. Sonuçta mekanik parça ve her an her şey olabilir. O yüzden bad sector olan disk bir an önce vakit ve veri kaybetmeden yeni bir disk ile değiştirilmelidir...

artiss10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hp al. 150 milyon da Zalman 2000 Nc ( belki daha ucuzdur ) .
Ağa da sensin paşa da kardeşim :) Isı sorunun bu şekilde çözdüm.
Fan biraz arızalı gibi ses çıkarsada 2.5 senedir tek bir noktasında arıza görmedim.
Bataryası sorunluydu garantisinin son 5 günü içerisinde tek kuruş ödemeden gönderdiler.
Sonradan pişman olanlar çok ama ben memnunum.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
fan deliklerini bilmem ama toshıba öneririm, benim emektar 5. yılına devretti, daha ne arıza yaptı ne de ısınıyor, tıkır tıkır çalışıyor.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya aynı özellikli toshiba fln çok pahalı hatta toshiba düşük özellikli olanları bile çok pahalı bi link atimde görün
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031405&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

b
ide buna bakın allah aşkına
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-...S_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

---------- Post added at 12:14 ---------- Previous post was at 12:08 ----------

Örnekleri arttabilrim