Laptop Alıcam Kararsız , Bilgisiz Ve Çelişkideyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lorko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Laptop Alıcam Kararsız ve Çelişkideyim[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Merhaba arkadaşlar , Kurban bayramından sonra laptop alıcam.Ama şuandan araştırmaya başladım hatta biraz dahazamanda geçti üstünden
smile.gif
Masaüstü kullanıcısıyım , daha önce laptop kullanmışlığım yoktur.Bu konuda kafama takılan bazı sorular var.

-Laptoplarda işlemci hızı 2.1 yazıyor turbo diye birşeyle 3.1e kadar artırılır diyorlar.Bu bir programla sağlanıyor galiba veya neyle bilmiyorum.Ama 2.1işlemcili 3.1ghz işlemciye artabilen bir laptoptan 3.1ghzlik işlemci hızınımı veriyor yani bize?Yani masaüstü alıyorsunuz 3.1ghz diyor turbosuz onunla aynı işlemci gücünde mi?

-Laptobu 7/24 kapatmadan açık bırakmanın zararları olabilir mi?Şarj süresi genelde 7saat ile 5 saat arası ürünler , tabi laptobumuzu fişten hiç çıkarmazsak 7/24 açık bırakabiliyoruz diye düşünüyorum ? Benim işim gereği böyle bir durum söz konusu olucak , 1 ayda bilgisayarı 4 veya 8 kere kapattığım olur mesela laptopta bunu yapsam ne sorunlar olabilir ?Arkadaşım batarya sıkıntı olur alman gerekir felan dedi.

-Laptop kullanımında amacım oyun oynamak olmayacak işlemci ve rami yoran bir oyun üstünden para kazanıyorum o yönlü açık olucak şey oyun.Extra müzik/araştırma/internette gezinti için kullanıcam.Burda bahsettiğim oyunu ben oynamıycam sadece açık kalıcak ben dışardada olsam , evdede.Neden laptop alıyorsunuz diyeceksiniz , masaüstü al ozaman diyeceksiniz , ama seneye büyük ihtimal şehir dışına çıkıcam ve laptop için fırsatım varken almak istiyorum.Dahası şuan internetten yönettim bazı işler doğrultusuna şuan almam gerekli.

Aradığım özellikler :
Marka tercihim : Asus , MSI , Lenovo
Tercih ettiğim işlemci : i7
Tercih ettiğim işlemci hız aralığı : 2.1/3.1-2.5/3.5
(internette istediğim fiyata daha iyi işlemci hızı bulamadım
biggrin.gif
)
Ram : Minimum 8 gb
Disk : 1 TB
Ekran kartı : Minimum 2 gb paylaşımsız.

-Birde bu bazı laptoplarda turbo fan vbz ekstra özellik yazmışlar bu ne oluyor bilgisi olan var mı?
-Ram olayı laptopda artırılabiliyor mu?Mesela masaüstünde kasayı açar ram yeri varsa fazla ekleyebiliriz.Ama bu durum laptoplarda oluyor mu? Gerekirse aldığım alptop 8gb olsun ama 32 ye kadar çıkarabileyim veya 16.

Fiyat aralığım 2300-3000Tl
Şuan internette yaptığım araştırmalarda bulabildiğim fiyat aralığındaki ürünler :

http://www.teknolojikapinda.com/lenovo-ideapad-y510p-59-415881-notebook

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=463523&kat=6454&lang=tr-TR#.VBSvYJ_XW1s

Asusta baktımda aradığım özellikte bulamadım.

Msilerin bazılarında tek fark
1x mSATA SSD Slotu / 2x mSATA SSD Slotu
Yazıyordu.SSD kullanmadım bildiğim kadarıyla hızlanmasında pcnin çok yararlı fiyatlarıda aynı bu tek ssd slotu farkı olan ürününün herhalde biraz farkettiriyor.

Laptop konusunda önerdiğiniz ürünler varsa zamanım var kurbana 3 hafta var kurban sonu alıcam ürünü fikirlerinizi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa sorularıma yanıt ayırabilecek zamanları varsa çok sevinirim..

E. Balimre

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2.1 ghzden 3.1 ghzye turbo boost ile çıkıyor.İntelin bir teknolajisi.İşlemci yük altındayken hız yükselmekte.Ram arttırımı çoğu modelde mevcut ama bilgisayarın desteklediği ölçüde.(Dizüstülerde parça değişimi çok esnek değildir ama genelde ram ve depolama değişir.)Ssdlere gelince bilgisayarın performansını , açılış hızını vs. arttırır.Hddlerden daha az kapasiteli ve daha pahalıdır.

Lorko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.1 ghzden 3.1 ghzye turbo boost ile çıkıyor.İntelin bir teknolajisi.İşlemci yük altındayken hız yükselmekte.Ram arttırımı çoğu modelde mevcut ama bilgisayarın desteklediği ölçüde.(Dizüstülerde parça değişimi çok esnek değildir ama genelde ram ve depolama değişir.)Ssdlere gelince bilgisayarın performansını , açılış hızını vs. arttırır.Hddlerden daha az kapasiteli ve daha pahalıdır.
Yorumunuz için teşekkürler bayağı kafamda olan soru işaretleri yanıtlamış oldunuz.İntelin bu turbo boostu normal işlemci gibi hep aktif kalabiliyor herhalde işlemciye yük bindiğinde hepten kastım 7/24.
Ram konusu baktığım modellerin bazılarında yazmamışlar anlamadım pek.Ama bana min 8gb lazım ve ileriye dönük artırılabilir veya şuan alabileceğim güçle 16gb ram kapasitesinde bir laptop lazım.SSD işine :D ilk 1 yıl girmem.
Bütçem 2900tl filan , önerdiğiniz asus , Monster laptop varmı?
http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=466974&kat=6454&lang=tr-TR bu üründe ram artırılabiliyor mu? bakıyorumda 1x slot diyor.

http://www.n11.com/asus-n550jk-cn167d-ci7-4700hq-240ghz-8gb-15tb-4gb-gtx850-156-P26645041

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y50-ultrabook

bu 3 ürün arasında git geldeyim.

Lorko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.n11.com/lenovo-ideapad-y510p-16gb-59-415881-notebook-P22996166
Turbo boost sadece yük altında çalışır 7/24 değil.Ama o hıza yük altındayken ihtiyaç duyacağınız için sorun olmaz.Lenovo y510p notebooku öneririm.Ram 16gb , işletim sistemli.
Dün araştırırken görmüştüm.Fiyat olarak o donanımla en iyisi şuan gördüğüm.
4Gb paylaşımsız ekran kartı
16gb ram
2,4-turbo 3,4 işlemci.

Aynı fiyattlarda
MSI laptoplara bakıyorum hep ram 8gb ekran kartı 2 gb , işlemci 2,5-turbo 3,5 ama turbo fan özelliği var diyor.
Benim alıcağım laptop büyük ihtimal ayda 8 kez 1 saatlik dinlenme yapıcak kalan dinlenme olmayacak bu turbo fan avantaj mı değil mi kafam karışık , avantaj olsada ram felan az bu MSI lerde napsam bilemedim.Ekstra soğutucuda alıcam ama laptobun çok açık kalırken fanında sağlam olması gerek diye biliyorum.
Bide üstteki lenovo donanımında asus yok yani o fiyata yok :D olsa asus alsam daha iyiydi ama bakıcaz.
Bu turbo fan ne işe yarıyor biliyor musunuz?

E. Balimre

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dün araştırırken görmüştüm.Fiyat olarak o donanımla en iyisi şuan gördüğüm.
4Gb paylaşımsız ekran kartı
16gb ram
2,4-turbo 3,4 işlemci.

Aynı fiyattlarda
MSI laptoplara bakıyorum hep ram 8gb ekran kartı 2 gb , işlemci 2,5-turbo 3,5 ama turbo fan özelliği var diyor.
Benim alıcağım laptop büyük ihtimal ayda 8 kez 1 saatlik dinlenme yapıcak kalan dinlenme olmayacak bu turbo fan avantaj mı değil mi kafam karışık , avantaj olsada ram felan az bu MSI lerde napsam bilemedim.Ekstra soğutucuda alıcam ama laptobun çok açık kalırken fanında sağlam olması gerek diye biliyorum.
Bide üstteki lenovo donanımında asus yok yani o fiyata yok :D olsa asus alsam daha iyiydi ama bakıcaz.
Bu turbo fan ne işe yarıyor biliyor musunuz?

Kendim de lenovo g510 kullanıyorum memnunum.Daha önce asus kullanmıştım.Kendi zamanının bile gerisinde olmasına ve çok tamir görmesine rağmen taş gibiydi.Ama lenovoda kaliteli bir markadır.Turbo fan nedir bilmiyorum.Lenovonun kendi teknolojisi olabilir.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Turbo fan dediğiniz lenovoda fan üzerindeki tozları temizlemek için koyulmuş bir özellik. Fanı bir kaç dakika boyunca çok hızlı bir şekilde çalıştırıp durduruyor ve bu sırada fan tozlarının temizlenmesine yardımcı oluyor.
Elle temizlemek kadar olmasa da işe yarar bir özellik.

Bazı lenovolarda bu özellik kasa üzerindeki bir tuşla da aktifleştirilebiliyor ama genelde "Energy Manager" adlı program üzerinden yapılıyor.
eJVQkWp.png

Lorko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turbo fan dediğiniz lenovoda fan üzerindeki tozları temizlemek için koyulmuş bir özellik. Fanı bir kaç dakika boyunca çok hızlı bir şekilde çalıştırıp durduruyor ve bu sırada fan tozlarının temizlenmesine yardımcı oluyor.
Elle temizlemek kadar olmasa da işe yarar bir özellik.

Bazı lenovolarda bu özellik kasa üzerindeki bir tuşla da aktifleştirilebiliyor ama genelde "Energy Manager" adlı program üzerinden yapılıyor.
eJVQkWp.png

Anladım.Yani Msi'deki turbo fan olayı lenovodada var
Ben lenovo -msi - asus arasındaydım ama asus istediğim özelliklerde ürün bulamıyordum. lenevoyla birebir aynı özellikte aynı fiyat asus buldum.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-n550jv-cn240h-notebook-fiyati,106830.html bunu almayı planlıyorum acaba bundada turbo fan tarzı birşey var mıdır? özelliklere yazsalar şöyle şeyleri ne iyi olcak :D mside yazıyorda.
Lenovoyla asus aynı özellik bulmuşken asusu tercih etmek mantıklı geliyor.Msinin rami az ekran kartı az gene bunla aynı fiyat.O yüzden seçimim Asustan yana bu üründe iyiye benziyor.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Anladım.Yani Msi'deki turbo fan olayı lenovodada var
Ben lenovo -msi - asus arasındaydım ama asus istediğim özelliklerde ürün bulamıyordum. lenevoyla birebir aynı özellikte aynı fiyat asus buldum.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-n550jv-cn240h-notebook-fiyati,106830.html bunu almayı planlıyorum acaba bundada turbo fan tarzı birşey var mıdır? özelliklere yazsalar şöyle şeyleri ne iyi olcak :D mside yazıyorda.
Lenovoyla asus aynı özellik bulmuşken asusu tercih etmek mantıklı geliyor.Msinin rami az ekran kartı az gene bunla aynı fiyat.O yüzden seçimim Asustan yana bu üründe iyiye benziyor.

Umarım memnun olursunuz. :)